Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ψαροκασέλες

 
Πώς δύο κατακόκκινες εφημερίδες καταφέρνουν πάντα να κάνουν το άσπρο μαύρο; Μπας και είναι κρυφομπαόκια και δεν το έχουν καταλάβει; Πρέπει να το κοιτάξουν αυτό με τις ασπρόμαυρες αποχρώσεις τους. Γαύρος και Πρωταθλητής είδαν σκάνδαλο υπέρ της ΑΕΚ στην αναβολή του Κυριακάτικου αγώνα της με την Παναχαϊκή του Κούγια! Μάλιστα ο Πρωταθλητής -εφημερίδα ιδιοκτησίας του ανθρώπου που συνηθίζει να μιλάει με το στόμα γεμάτο στραγάλια- ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε η ΑΕΚ τον Κούγια και γι' αυτό επιδίωξε την αναβολή! Ομολογώ πως δεν το ήξερα ότι θα παίξει και ο Αλέξης στον συγκεκριμένο αγώνα. Ελπίζω να προτιμήσει τα άκρα για να μπορεί να κάνει κούρσες και πισωγυρίσματα από τη μία περιοχή στην άλλη. Διότι αν επιλέξει τον άξονα φοβάμαι μη γίνει καμία στραβή και τον πατήσει ο Κολοβέτσιος χωρίς να τον έχει προσέξει.

Δηλαδή, θέλουν να μας πείσουν ότι η ΑΕΚ προτίμησε να μείνει 15 μέρες χωρίς αγώνα -αφού προηγήθηκε το ρεπό της και δεν αγωνίστηκε ούτε την περασμένη Κυριακή- παρά να πάει να παίξει και να τελειώνει με τους πατρινούς και μετά να απολαμβάνει από τον ίσκιο τη συνέχεια του πρωταθλήματος! Ρε μήπως δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι παρόμοιες αναβολές μόνο η ομάδα τους τις επιδιώκει (ήδη έχει αναβληθεί ο αγώνας τους με τον ΠΑΟΚ από τον οποίο αν έχαναν τώρα θα είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται για τα πλέι οφ του Μαΐου) κατά το δοκούν και με γνώμονα πάντα τα άνομα συμφέροντά της; Κι έπειτα, μόνο τον αγώνα της ΑΕΚ είδαν να αναβάλλεται; Έξι ποδοσφαιρικοί αγώνες και ο αγώνας μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκαν, όλοι λόγω του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και από τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων λόγω της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που θα επικρατεί αυτές τις μέρες. Κι έπειτα, γιατί δεν μας λένε, είδαν πουθενά κάποιο διατυπωμένο επίσημα ή έστω εκφρασμένο ανεπίσημα αίτημα της ΑΕΚ για αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα; Ίσα-ίσα που η ΑΕΚ κράτησε εντελώς ουδέτερη στάση και τους είπε ξεκάθαρα: Αποφασίστε ό,τι θέλετε και ειδοποιήστε μας. Θέλετε να έρθουμε να παίξουμε; Ερχόμαστε. Δεν θέλετε; Δεν θα έρθουμε. Καταλαβαίνουμε την αφοριστική σχέση που έχουν οι συγκεκριμένοι τύποι με την αλήθεια, την οποία αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, αλλά πρέπει αναγκαστικά να περνάνε στην απέναντι όχθη και να γίνονται κώλος και βρακί με το ψέμα; Υπάρχει και η μέση οδός αν δεν τους το έχει επισημάνει κανείς. Απλά να σκάσουν και να μη γράφουν παπαριές.

Τι κανίβαλοι είναι αυτοί θεούλη μου; Τι διαστρεβλωτές των πάντων; Αλλά όλο αυτό έχει να κάνει και με το πού απευθύνεται ο καθένας όταν θέλει να πουλήσει παραμύθι και μάλιστα χωρίς δράκο. Διότι δεν μασάει όλος ο κόσμος με τον ίδιο ρυθμό που μασάει ο εκδότης του πρωταθλητή, ακόμα κι όταν μιλάει. Ακόμα και οι ψαροκασέλες τούς έχουν πάρει χαμπάρι και άρχισαν να σηκώνονται και να τους πετάνε στα μούτρα τούς χαλασμένους γαύρους τού Σαρωνικού. Ενδεικτική της εκτίμησης των όποιων αναγνωστών τούς έχουν απομείνει είναι η διαρκώς φθίνουσα κυκλοφορία τους. Στο σύνολο των δέκα μηνών του 2014, από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο, ο Πρωταθλητής σημείωσε μείωση της τάξης του -14,48% και ο Γαύρος -19,89%! Αντίθετα, το ΦΩΣ των ΣΠΟΡ, που παραμένει πάντα μια σοβαρή και αξιοπρεπής εφημερίδα, παρότι αντιπροσωπεύει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αν και δεν ξέφυγε κι αυτό από την μείωση των φύλλων που πουλούσε, παραμένει η πρώτη σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα στον τόπο μας. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι η σοβαρότητα, η συνέπεια, η αξιοπιστία, είναι αρχές που ο κόσμος αναγνωρίζει και ξέρει να τις ανταμείβει.
 
Πάντως τους παραδέχομαι. Τέτοια δημόσια ομολογία του κόμπλεξ τους με την ΑΕΚ δεν έχει ξαναγίνει. Από εκεί, στη Β' Εθνική που βρίσκεται (ευτυχώς για εκείνη και δυστυχώς για τις ψαροκασέλες για πολύ λίγο ακόμα) η κιτρινόμαυρη θεά, κάνει τα πόδια τους να τρέμουν. Το φωνάζουν οι άνθρωποι, ότι δεν φοβούνται κανέναν άλλο εκτός από την ΑΕΚάρα που έρχεται με χίλια και αντιλαμβάνονται ότι έχουν αργήσει ήδη πολύ να ξεκινήσουν το σκάψιμο για να μπορέσουν όταν εκείνη θα φτάνει να βρουν κάποια τρύπα για να κρυφτούν...