Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ηρακλής-ΑΕΚ 2-1

(play off)

Μαύρο Σαββατοκύριακο για την ΑΕΚ που γνώρισε την ήττα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ ανδρών και βόλεϊ γυναικών. Είχαμε πολύ καιρό να το δούμε αυτό.

Η εμφάνιση της ομάδας ποδοσφαίρου ήταν πάνω κι από απογοητευτική. Καλή δικαιολογία οι τρεις αγωνιστικές απραξίας, μόνο που ισχύει για όλες τις ομάδες και το κυριότερο, στην ΑΕΚ που είναι καθαρά επαγγελματική ομάδα υψηλού επιπέδου, θα έπρεπε να έχει τις μικρότερες επιπτώσεις.

Λέμε για κάποιους παίκτες ότι έκαναν το μοιραίο τους ματς. Μετά λέμε ότι δεν γίνεται ένα παίκτης να κριθεί από την άσχημη απόδοσή του σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Κι όμως, είναι άπειρα τα παραδείγματα παικτών που σημαδεύτηκαν από ένα άσχημο ματς και δεν κατάφεραν ξανά να σηκώσουν κεφάλι.

Βέβαια η ΑΕΚ σήμερα είχε περισσότερους του ενός τραγικούς πρωταγωνιστές. Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονταν οι περισσότεροι παίκτες της. Και ασφαλώς έχει μεγάλη ευθύνη σε κάτι τέτοιο και ο προπονητής, ο οποίος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να προετοιμάσει ψυχολογικά, πνευματικά και σωματικά τους παίκτες του.

Ώπα ρε ΑΕΚΟΡΑΜΑ, κάναμε κι εμείς μια ήττα και γκρεμίστηκε το σύμπαν θέλεις να μας πεις; Όχι, μάλλον κάναμε πολλές εύκολες νίκες και καβαλήσαμε το καλάμι θέλω να σας πω.

Αναθεώρηση και άμεσα χρειάζεται σε πολλά πράγματα. Και κυρίως στο υλικό της ομάδας. Εύκολο είναι να πούμε ότι μας έστησαν καθυστερώντας την έναρξη των πλέι οφ για να μας αποσυντονίσουν. Ή ότι έβαλαν τον Αρετόπουλο στο πιο δύσκολο παιχνίδι κι εκείνος δεν μας έδωσε καταφανέστατο πέναλτι. Με δικαιολογίες όμως δεν φτιάχνεις ομάδα.

Για την ιστορία, η ΑΕΚ ξεκίνησε με τους: Ανέστη, Μπακάκη, Σοϊλέδη, Τζανετόπουλο, Λαμπρόπουλο, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Πλατέλλα, Ζόριτς, Αραβίδη.

Στον πάγκο της ΑΕΚ κάθισαν οι: Βούρας, Κολοβέτσιος, Κρισάντους, Ντούνης, Πεταυράκης, Ρόβας, Φαγιέ.

Η ενδεκάδα του Ηρακλή: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Τσιλιανίδης, Ιντζόγλου, Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Πασάς, Μπαρτολίνι.

Οι αναπληρωματικοί του Ηρακλή: Γιαννίκογλου, Σιατραβάνης, Κυριακίδης, Λουκίνας, Ζιάμπαρης, Τσιλιγκίρης, Καρασαλίδης.

Στις 17.43 μας είπαν ότι στις εξέδρες του Καυτατζογλείου βρίσκονταν 6.000 οπαδοί του Ηρακλή και στις 17.58 είχαν γίνει… 20.000! Δηλαδή μέσα σε ένα τέταρτο μπήκαν σο γήπεδο 14.000 φίλαθλοι! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στο 12' ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με τον Πασά που πρόλαβε τον Λαμπρόπουλο.

Στο 27' ο Αραβίδης με σουτ ισοφάρισε για την ΑΕΚ.

Στο 34' από τραγικό λάθος του Ανάκογλου ο Περόνε έκλεψε τη μπάλα και έγραψε το 2-1 για τον Ηρακλή.

Ο Ηρακλής είχε περισσότερες ευκαιρίες να φτάσει στο 3-1 απ' όσες είχε η ΑΕΚ να κάνει το 2-2.

Διακριθέντες δεν είχε σ' αυτό το παιχνίδι η ΑΕΚ. Τραγικούς είχε πολλούς. Ενδεικτικά για χαρακίρι ήταν οι Ανέστης, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Ζόριτς, Πλατέλλας. Για να μην κλείνουν μάτι απόψε είναι ο Μπακάκης, ο Τζανετόπουλος, ο Αραβίδης, ο Γιόχανσον, ο Κρισάντους, ο Ντούνης, ο Ρόβας και φυσικά πιο πολύ απ' όλους ο Δέλλας.
 
Με καγκελωμένα τα βλέφαρα θα άξιζε να μείνει απόψε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης και να σκεφτεί πολύ. Πάρα πολύ…