Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Πήρε αυτό που ήθελε η ΑΕΚ νικώντας με 1-0 τον Πανιώνιο και ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία


Το τρομερό άγχος και η πίεση για οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα τελικά δεν κατάφεραν να κάμψουν την ΑΕΚ η οποία πήρε εκείνο ακριβώς που χρειαζόταν και που δεν ήταν άλλο από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς οι οποίοι της επιτρέπουν από απόψε να φιγουράρει μόνη στο ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας απολαμβάνοντας τη μοναξιά της και την υπέροχη θέα.

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις θα ανέβει τώρα ο Δικέφαλος στην Τούμπα, έχοντας τον ΠΑΟΚ από κάτω του, χωρίς να υπολογίζει ακόμα τους βαθμούς που, εκτός εξαιρετικού βιασμού της λογικής και κάθε έννοιας δικαίου, θα του αφαιρεθούν αύριο όταν και θα εκδοθεί η απόφαση για τα επεισόδια της Τούμπας στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και με τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που αν το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ και νικήσει θα μπορεί πια να θεωρηθεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μια σέντρα του Γκάλο από δεξιά και μια κεφαλιά του Λιβάγια στα δίχτυα ήταν όλη η ιστορία του αποψινού αγώνα. Μαζί με έναν ακόμα τερματοφύλακα που μετατρέπεται σε ήρωας παίζοντας αντίπαλος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον Κότνικ, που έβγαλε κι αυτός τα… άβγαλτα και συντέλεσε στην αποψινή επιτυχία του Πανιωνίου να φύγει από το Μαρούσι έχοντας χάσει μόνο με 1-0.

Η ΑΕΚάρα έπαιξε ονειρικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και καθήλωσε στην κυριολεξία τον Πανιώνιο μέσα στην περιοχή του αφού δεν μπόρεσε να περάσει τη σέντρα και να κάνει μια έστω επικίνδυνη φάση στα καρέ της Ένωσης. Ταυτόχρονα χάθηκαν μερικές εντυπωσιακές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ που θα έλυνε τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ και θα μετέτρεπε σε απλή διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο σφιγμένη έχοντας το άγχος πως πρέπει να καθαρίσει πάση θυσία το αποψινό ματς και αυτό την έκανε να προσέχει ακόμα περισσότερο την άμυνά της, γεγονός που επέτρεψε στον Πανιώνιο να βγει για λίγο από το καβούκι του και να επιχειρήσει να πλησιάσει με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ, χωρίς βέβαια να πετύχει κάτι αξιοσημείωτο. Αντιθέτως η ΑΕΚ είχε και πάλι δυο-τρεις ευκαιρίες στις οποίες θα μπορούσε να έχει σκοράρει αλλά εκείνο που ενδιέφερε ήταν να εξασφαλιστούν οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί και τελικά αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε.

Διακριθέντες ήταν όλοι στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο δεύτερο δεν υπήρξε παίκτης που να μην έκανε κατάθεση ψυχής. Απλά σε άλλους έβγαιναν όσα ήθελαν να κάνουν μέσα στο γήπεδο και σε άλλους όχι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν προσπάθησαν όλοι για το καλύτερο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (87' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Λιβάγια (68' Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο.

Πανιώνιος: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65' Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82' Βουκελάτος).

Διαιτητής: Αρετόπουλος, Βοηθοί: Μπαλτάς - Γκάγκας, 4ος: Κατσικογιάννης.