Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Καουμπόηδες και Ινδιάνοι


Ο Ιβάν ο τρομερός, ή Τζόε Ντάλτον ή Ρινγκο
ενώ έχει βάλει τον Κομίνη να του διαβάσει
αυτοβούλως και χωρίς καμία πίεση
τι ακριβώς έχει γράψει στο φύλλο αγώνος

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ. Να βλέπεις γύρω σου τα γεγονότα να εξελίσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς κι εσύ να μην έχεις όρεξη να γράψεις ούτε μία αράδα. Να μη θέλεις να ασχοληθείς. Μια αηδία, μια τάση παραίτησης από όλα. Τι είναι αυτό που ζούμε; Εφιάλτης από τον οποίο κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα χαμογελάσουμε με τις τόσες μαζεμένες ανοησίες ή θλιβερή πραγματικότητα από την οποία θέλουμε να ξεφύγουμε αλλά δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής;

Πού ζούμε, έχουμε αναρωτηθεί; Κοριόπολις, εγκληματική οργάνωση, Siemens, Novartis, Vodafone, Βατοπέδι, λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιαντ, Έγγραφα Παναμά, off shore, Noor1. Ατελείωτος ο κατάλογος. Διεφθαρμένοι υπουργοί, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, μιζαδόροι πολιτικοί, παραδικαστικό κύκλωμα, γιατροί που τα παίρνουν, λαθρέμποροι, έμποροι ναρκωτικών, νονοί της νύχτας, πιστολέρο καναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες, νταβατζήδες εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι, πουλημένοι διαιτητές, ποδοσφαιρικοί παράγοντες εγκέφαλοι παράνομου στοιχηματισμού, πιασμένοι ποδοσφαιριστές, ντοπαρισμένοι αθλητές, νοθευμένα προϊόντα, υπερκοστολογημένα φάρμακα, δηλητηριασμένα τρόφιμα, απατεώνες, διαρρήκτες, πορτοφολάδες, μπουκαδόροι, λαμόγια κάθε είδους έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας. Έχετε σκεφτεί κάποιο τρόπο να προστατέψετε την οικογένειά σας, τα παιδιά σας, ακόμα και τους εαυτούς σας από όλους αυτούς; Φαντάζομαι πως όχι.

Να υποθέσω ότι κάθε ένας από αυτούς που ανήκουν στις θεάρεστες κατηγορίες που προανέφερα, αν δραστηριοποιείται στην ομαδάρα σας και σκίζεται για τα συμφέροντά της εξαιρείται από τα κακοποιά στοιχεία που στοχεύουν να βλάψουν τους συνανθρώπους τους με απώτερο σκοπό τον έκνομο προσωπικό τους πλουτισμό και την αθέμιτη κοινωνική τους ανέλιξη. Αφού είναι "δικός" μας δεν μας πειράζει και τόσο που είναι λαμόγιο ή κακοποιός.

Πόσο γέλασα χτες βλέποντας αυτή την θλιβερή καρικατούρα του 1,5 μέτρου ζωσμένη με το κουμπούρι να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας έχοντας την ψευδαίσθηση ότι, δε μπορεί, κάποιους θα καταφέρει να τρομάξει για να εξασφαλίσει η ομάδα του την πολυπόθητη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και τρόμαξε κάποιους βέβαια, μόνο που αυτοί οι οποίοι τρόμαξαν έχουν γεννηθεί τρομαγμένοι αφού μια ζωή τους κυνηγάνε οι ενοχές τους για τα πεπραγμένα τους και παντού βλέπουν φαντάσματα.

Για μένα ο μεγάλος ένοχος όλης αυτής της θλιβερής και ταυτόχρονα τόσο αστείας εικόνας που τρύπωσε στα σπίτια όλων των Ελλήνων είναι ο δικαστής που έσπευσε αξημέρωτα Κυριακής να εκδώσει απόφαση όπου, ναι μεν δέχεται την ενοχή των γηπεδούχων, αλλά θεωρεί ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν! Παγκόσμια πατέντα, έτσι; Πώς να μην αποθρασυνθούν τα θρασίμια με μια τόσο ξεγυρισμένη και ταυτόχρονα ανόητα προκλητικά ευνοϊκή απόφαση υπέρ τους;

Ο επόμενος ένοχος που θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί είναι ο υφυπουργός αθλητισμού. Ειδικά μετά τις δηλώσεις που έκανε για το… δίκαιο της απόφασης του αθλητικού δικαστή. Μια φορά να τους δω να βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό πριν να ανοίξουν το στόμα τους. Μια φορά ρε γαμώτο. Μετά φταίνε οι άλλοι. Οι ίδιοι είναι αθώοι και άσπιλοι σαν ολόλευκες περιστερές.

Και τώρα, μη νομίζετε, στο ίδιο έργο θεατές θα παραμείνετε. Πώς το λένε; Ποιος είναι ο τίτλος της χιλιοπαιγμένης ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούν όλοι αυτοί οι σύγχρονοι καραγκιόζηδες; Πάψτε, θάψτε, ξεχάστε! Θα διακόψουν, λένε, το πρωτάθλημα. Θα περάσουν καμιά δεκαπενταριά μέρες. Η κατάσταση φυσικά θα έχει εκτονωθεί. Οι λεπτομέρειες της παρωδία της Τούμπας θα έχουν μισοξεχαστεί. Ένας άσπιλος και άμωμος δικαστικός λειτουργός χωρίς την παραμικρή πρόθεση να αδικήσει κανέναν θα αναλάβει να αποδώσει δικαιοσύνη. Οι εντολές βέβαια θα είναι προφανείς. Τεράστια εκλογική περιφέρεια η Μακεδονία. Μη μας εξοργίσεις τους ψηφοφόρους! Ό,τι άλλο θέλεις κάνε.

Συνοπτικές οι διαδικασίες. Φυσικά έπειτα από διαβουλεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο. Και τώρα; Πώς ρίχνεις στα μαλακά τον εκπρόσωπο ολόκληρης Βόρειας Ελλάδας;

Εν αρχήν μαγειρεύεις και παρερμηνεύεις το κατηγορητήριο, το φύλλο αγώνος, τις εκθέσεις παρατηρητών, αστυνομίας, αντιπάλων και γενικά παντός εμπλεκομένου. Δεν είμαστε τώρα για συλλαλητήρια και εξεγέρσεις. Ναι μεν αλλά. Δεν είπε στον διαιτητή "τελείωσες" ο κοντοπίθαρος Ρίνγκο που 'χει γιο τον επίσης κοντοπίθαρο Τζάνγκο. "Τετέλεσται", του είπε, "δεύτε τελευταίον ασπασμό" ή κάτι παρόμοιο. Εδάφια από την Αγία Γραφή του έψελνε. Κι αμέσως οι συνωμοσιολόγοι το μετέφρασαν όπως ήθελαν. Και το πιστόλι; Πού το είδαν το πιστόλι οι μυθομανείς; Φωτοβολίδες έριχνε και μόλις το είχε αγοράσει για το Πάσχα που έρχεται!

Η ποινή; Άντε κάνα δυο μήνες τιμωρία με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τον ίδιο και ένα σεβαστό πρόστιμο για την γηπεδούχο ομάδα με ταυτόχρονη κατακύρωση του ματς υπέρ της και τιμωρία των φιλοξενούμενων που δεν επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να τελειώσει ομαλά το ματς. Τι είπατε; Είναι βιασμός της λογικής κάτι τέτοιο; Είναι σκέτη παράνοια μια παρόμοια απόφαση; Γιατί, η απόφαση να τους επιστραφούν οι -3 βαθμοί της τιμωρίας από το προηγούμενο ματς που είχαν τιμωρηθεί σαν γηπεδούχοι τι ήταν;

Βιασμός της λογικής θα είναι κάθε άλλη απόφαση εκτός από:

- Τον επιτόπου υποβιβασμό των γηπεδούχων στη δεύτερη κατηγορία.
- Τον διά βίου αποκλεισμό εισόδου στα γήπεδα του κουμπουροφόρου παράγοντα με ταυτόχρονη απαγόρευση ενασχόλησής του με τον αθλητισμό.
- Τον αποκλεισμό από το ελληνικό ποδόσφαιρο του αλλοδαπού πρώην διαιτητή που εργάζεται στην γηπεδούχο ομάδα σαν επαγγελματίας παράγοντας και ο οποίος απωθούσε βίαια δημοσιογράφους και παράγοντες της φιλοξενούμενη ομάδας.
- Την κατακύρωση του ματς στη φιλοξενούμενη ομάδα με 0-3.
- Την διά βίου διαγραφή από τους πίνακες του διαιτητή με το λερωμένο παντελονάκι.

Αυτά τα ολίγα και μάλιστα εκτελεσμένα άμεσα και αποφασιστικά, χωρίς δικαίωμα εφέσεων και χωρίς άλλα δικονομικά τερτίπια που θα καθυστερούσαν ακόμα περισσότερο τη λήψη αποφάσεων και θα μας εξέθεταν περισσότερο στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης την άποψη της οποίας για τη χώρα μας και για τον αθλητισμό μας καλύτερα να μη τη συζητήσουμε τα προσεχή δύο με τρία χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: