Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η ΑΕΚ με ωραία εμφάνιση συνέτριψε με 4-0 τον Παναιτωλικό

Εύκολο απόγευμα είχε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου επικράτησε με 4-0 του Παναιτωλικού πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση, με ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές της, παρά τις σοβαρές απουσίες που είχε.

Χωρίς τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σιμόες, Πόνσε, λόγω τραυματισμών και τιμωριών, με τους Άλεφ, Μάνταλο, Γκάλο εκτός εντεκάδας για να προστατευτούν αλλά τελικά τους δύο τελευταίους να μπαίνουν σαν αλλαγές, ο πρώτος στο 52' και ο δεύτερος στο 76', η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει εύκολα την συμπαθέστατη ομάδα του Αγρινίου με το ευρύ 4-0.

Σοβαρή και πειθαρχημένη η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να κυριαρχήσει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό χωρίς να κινδυνεύσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Ισπανός κόουτς επέλεξε και πάλι το αγαπημένο του 3-5-2 με φανερό σκοπό να διαφυλάξει πάνω απ' όλα τα νώτα της ομάδας, κάτι που πέτυχε και με το παραπάνω αφού η άμυνα κράτησε μακριά από την εστία του Μπάρκα τους επιθετικούς του Παναιτωλικού και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού. Επιλέγοντας τριάδα στο κέντρο της άμυνας αποτελούμενη από τους Σβάρνα (για πρώτη φορά στην αρχική εντεκάδα), Οικονόμου και Μπακάκη και τοποθετώντας στα πλάγια να ανεβοκατεβαίνουν ολόκληρη την κάθε πλευρά τον Χουλτ από αριστερά στην επανεμφάνισή του στην εντεκάδα μετά από δύο μήνες λόγω του τραυματισμού του και την έκπληξη της ημέρας, τον Κλωναρίδη, να κάνει το ίδιο από δεξιά αντί του Γκάλο -που προτίμησε να τον ξεκουράσει μετά από επτά συνεχόμενα παιχνίδια που είχε αγωνιστεί-, ρόλο που είχε αναλάβει και από την αριστερή πλευρά ο Κλωναρίδης στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τη διαρκή επιθετική πρωτοβουλία η οποία της απέφερε τελικά τέσσερα γκολ και της χάρισε την άνετη νίκη.

Ο Οικονόμου χτύπησε πρώτος με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπακασέτα γράφοντας το 1-0 στο 39' -πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου-, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο. Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 50', ήρθε το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ από το αυτογκόλ του Μάλη έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Κλωναρίδη. Στο 82’ από ωραία συνεργασία του Μάνταλου με τον Μπακάκη, ασίστ του πρώτου και εκτέλεση του Μπογέ από διαγώνια θέση, γράφτηκε το 3-0 για τον Δικέφαλο και τέλος στο 84' ο Γαλανόπουλος με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Εξαιρετικοί ήταν για την ΑΕΚ οι Σβάρνας Οικονόμου, Μπακάκης, Μπογέ, Γαλανόπουλος, σταθερός όποτε χρειάστηκε (ελάχιστα) ο Μπάρκας, πολύ καλοί οι Χουλτ, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια αλλά και οι Μάνταλος, Αλμπάνης και Γκάλο που μπήκαν σαν αλλαγές. Ο Αλμπάνης μάλιστα έκανε μια φανταστική ενέργεια περνώντας τον… μισό Παναιτωλικό στη φάση του τέταρτου γκολ πριν βγάλει την τελική πάσα στον Γαλανόπουλο που σκόραρε.

Και σήμερα η ΑΕΚ είχε την ατυχία να δει δύο παίκτες της να αποχωρούν τραυματίες. Τον Μπακασέτα που έπαθε διάστρεμμα και θα απουσιάσει από το πρώτο ματς κυπέλλου με τη Λαμία και τον Κλωναρίδη που ένιωσε ενοχλήσεις αλλά η κατάστασή του δεν πρέπει να είναι σοβαρή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ διαχειρίστηκε εξαιρετικά τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και κατάφερε να πάρει από όλους ό,τι καλύτερο είχαν να προσφέρουν.

Τέλος, αξίζει να πούμε δυο λόγια για την ομάδα του Παναιτωλικού που είναι από τις λίγες που κατεβαίνουν για να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι για να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου τους ή να σακατέψουν τους ποδοσφαιριστές του. Αξίζει να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ και μακάρι να τα κατάφερνε να βγει στην Ευρώπη. Ο Τραϊανός Δέλλας κάνει εξαιρετική δουλειά κι αυτό φαίνεται από τη βαθμολογική θέση της ομάδας του Αγρινίου.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Χουλτ, Κλωναρίδης (76' λ.τρ. Γκάλο), Μπακασέτας (52' λ.τρ. Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάγια (67' Αλμπάνης).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53' Τσιγγάρας), Μιχάι, Μάσουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης (76' Λιάβας), Λουσέρο, Μανά (64' Γκούγκα), Ντίαζ.