Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Πάει και ο Άρης, τον καθάρισε με 81-73 η Βασίλισσα και περιμένει την Μπάμπεργκ για τη μεγάλη πρόκριση

Η Βασίλισσα έκλεισε όμορφα το Σαββατόβραδό μας νικώντας τον Άρη με 81-73 και παραμένοντας αήττητη στην έδρα της ενώ ταυτόχρονα καπάρωσε τη δεύτερη θέση στην κούρσα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Basketball League. H νίκη αυτή της ομάδας μπάσκετ σε συνδυασμό με τη νίκη-πρόκριση της ομάδας χάντμπολ στους 4 του Τσάλεντζ Καπ, μας έφτιαξαν το Σαββατόβραδο και αναμένουμε τώρα τη νίκη και της ποδοσφαιρικής ομάδας αύριο εναντίον του Παναιτωλικού για να ολοκληρωθεί ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο. Και μετά θα περιμένουμε την Τετάρτη για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Μπάμπεργκ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ σε ένα ματς χωρίς αύριο από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, παρά τις πολλές και τρανταχτές απουσίες των Καββαδά, Ξανθόπουλου και Ματσιούλις, έχασε και τον Θίοντορ με ενοχλήσεις στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παρόλα αυτά προσπέρασε το εμπόδιο και του Άρη και ρίχνει το βάρος της τώρα στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τους Γερμανούς. Ο Μπάνκι προσπάθησε να ξεκουράσει, όσο του επέτρεπε το ματς, κάποιους παίκτες του, δίνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες στους Λαρεντζάκη και Χάντερ που αποδείχτηκαν και οι δύο πολύτιμοι για τη Βασίλισσα στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ επηρεασμένη και από την απουσία του Θίοντορ που ένιωσε ενοχλήσεις, επέτρεψε στον Άρη να κάνει το καμ μπακ στο ματς και να περάσει για λίγο μπροστά στο σκορ. Όμως τίποτα δεν στάθηκε ικανό να επηρεάσει την Βασίλισσα, η οποία ξαναβρήκε γρήγορα τα πατήματά της με τον Λαρεντζάκη να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό έδωσε για άλλη μια φορά ρεσιτάλ δίνοντας φτερά στους παίκτες της ομάδας που κατάφεραν να χριστούν σκόρερ όλοι τους! Από την άλλη, οι διαιτητές έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ αλλοπρόσαλλων σφυριγμάτων σε βάρος της ΑΕΚ σε όλη την διάρκεια του αγώνα ξεσηκώνοντας εναντίον τους τη μήνη των οπαδών της Βασίλισσας.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-37, 60-55, 81-73.

ΑΕΚ: Τζέιμς 2, Σάκοτα 12, Τσαλμπούρης 5, Λαρεντζάκης 21 (1), Μωραϊτης 3, Γκρίφιν 6 (1), Θίοντορ 8, Σαντ Ρος 8 (2), Ρογκαβόπουλος 2, Γιαννόπουλος 2, Χάντερ 12.

Άρης: Τζόουνς 8 (2), Κάιζερ 7 (1), Τολιόπουλος 12 (3), Βεργίτης, Μποχωρίδης 6, Φλιώνης 4, Βουλγαρόπουλος, Νταλό 9 (2), Χριστίδης, Σλαφτσάκης 2, ΜακΓκί 23, Χάρις 2.