Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ η Βασίλισσα παρά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 62-63

Όχι, δεν είμαστε γκρινιάρηδες, αλλά μια ολοκληρωμένη χαρά το έχουμε σε κακό να την πάρουμε λες και μας κυνηγάει κάποια κατάρα. Να έρχονται οι χαμένοι και να τους δίνουμε το δικαίωμα να λένε πάντα "ναι μεν, αλλά". Τέλος πάντων, δεν θα το ρίξουμε στη μίρλα που μας κέρδισε αυτός ο ΠΑΟΚ με έναν πόντο και που πήραμε την πρόκριση χάρη στο +9 του πρώτου αγώνα στην Πυλαία. Άλλωστε ο σκοπός είναι και φέτος να σηκώσουμε ξανά την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτοί ας παρηγορηθούν που κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα της την παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάτι που ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει φέτος. Η ΑΕΚ, όπως και να το δούμε, είναι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα κατάφερε μέσα από πολλές αντιξοότητες κυρίως λόγω τραυματισμών κι ας έχασε στον πόντο από τον ΠΑΟΚ με 62-63.

Έχοντας 15.000 Ενωσίτες στο πλευρό της να δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση χάρη και στο +9 του πρώτου αγώνα και να είναι αυτή που περνάει στην επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ. Καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο από τους Τζέιμς και Χάντερ και με εξαιρετικούς τους Λαρεντζάκη και Σαντ Ρος που με τις φοβερές τους άμυνες εξουδετέρωναν τα ατού του ΠΑΟΚ αναγκάζοντάς τους να σουτάρουν από μακριά και χωρίς επιτυχία. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα και τα κατάφερε στο τέλος της τρίτης περιόδου να περάσει μπροστά στο σκορ, όμως η ΑΕΚ με πίεση τον κράτησε χαμηλά στο σκοράρισμα και κλείδωσε με αυτό τον τρόπο την είσοδό της στους "8".

Τα δεκάλεπτα:18-14, 32-27, 45-47, 62-63.

AEK: Τζέιμς 8, Σάκοτα 6, Τσαλμπόυρης 3(1), Ματσιούλις 10(1), Λαρεντζάκης 8, Μωραΐτης, Γκρίφιν 8(2) , Θίοντορ 2, Σαντ-Ρος 3, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος 3(1), Χάντερ 11.

ΠΑΟΚ: Τζέφερσον 11, Χρυσικόπουλος 5, Σχίζας 2, Κόνιαρης 4, Τέπιτς 9 (1), Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 10, Ζάρας 3(1), Χάτσερ 10, Γκάρετ 2, Γκος 5.