Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου έλαβε χώρα χτες περί τα μεσάνυχτα στο χώρο των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού Σταδίου. Είχε προηγηθεί το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα. Λάβρος ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια κι αφού στόλισε πρώτα τους παίκτες ανακοίνωσε την ταυτόχρονη απόλυση του Μιγκέλ Καρντόσο και του Νίκου Λυμπερόπουλου. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο είχε καταθέσει ήδη προφορικά την παραίτησή του για να διευκολύνει την κατάσταση. Ο Πορτογάλος, αντίθετα, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να προκαλέσει την απόλυσή του ώστε αυτός και οι συνεργάτες του να πάρουν την αποζημίωσή τους. Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι ο Καρντόσο είχε αποφασίσει να προκαλέσει την απόλυσή του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Τράμπζονσπορ. Και το επιβεβαίωσε με την επιλογή της εντεκάδας του χτεσινού αγώνα με την Ξάνθη αλλά και με τις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς που προκάλεσαν τη μήνι κάθε λογικού ανθρώπου που τις άκουσε ή τις διάβασε.

Για τον αγώνα με την Ξάνθη δεν χρειάζονται λόγια. Έχω να δω τόσο τραγική την ΑΕΚ από την εποχή του θλιβερού υποβιβασμού στην Γ' κατηγορία. Έλα όμως που όλο αυτό δεν συνάδει με το έμψυχο υλικό της ΑΕΚ το οποίο δεν συγκρίνεται με τίποτα σε αξία με εκείνο της ομάδας που υποβιβάστηκε. Τότε τι φταίει; Ήθελαν οι παίκτες να διώξουν τον προπονητή; Ποιοι παίκτες; Τους μισούς από αυτούς τους επέλεξε ο Πορτογάλος! Ο Ζεράλδες, που με την ανόητη αποβολή του ήταν εκείνος που προκάλεσε το χτεσινό τσουνάμι, ήταν προσωπική επιλογή του Καρντόσο και επέμενε στην απόκτησή του έστω και με τον απεχθή για την ΑΕΚ όρο ότι στο τέλος της χρονιάς που θα λήξει ο δανεισμός του θα επιστρέψει στην πρώην ομάδα του χωρίς να υπάρχει καν οψιόν αγοράς του από την ΑΕΚ! Από σήμερα θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τον πρώην πλέον προπονητή της ΑΕΚ και τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές του που δεν θα αρέσουν σε κανέναν. Το ζήτημα είναι τώρα τι γίνεται.

Πρώτη επιλογή για τη θέση του προπονητή φαίνεται ότι είναι ένας παλιός γνώριμος στους οπαδούς της ομάδας, ο Γκουστάβο Πογέτ. Λες και στην ΑΕΚ δεν μπορεί ποτέ να χαραχτεί ένας καινούριος δρόμος με ανοιχτό ορίζοντα προς το μέλλον. Ή που θα πειραματίζεται με άσχετους και επικίνδυνους ή θα πισωγυρίζει σε παλιές της αμαρτίες και λάθη. Δηλαδή τι είχε κάνει στην προηγούμενη θητεία του ο Πογέτ που μας ωθεί να στραφούμε στο πρόσωπό του; Ή ακόμα τι έκανε στη συνέχεια της καριέρας του μετά την ΑΕΚ; Τρεις απανωτές αποτυχίες διανθισμένες με παραιτήσεις και απολύσεις είχε. Όπως ακριβώς ήταν και η προϊστορία του Καρντόσο πριν έρθει στην ΑΕΚ. Μοιάζει με παράνοια όλο αυτό. Να φταίει η απέραντη θλίψη μας άραγε που έχει γεννήσει αυτή την ακατανόητη παραφροσύνη; Προς το παρών πάντως η ΑΕΚ πάει στις δύο επόμενες αγωνιστικές της υποχρεώσεις με Τράμπζονσπορ στην Τραπεζούντα και Αστέρα στην Τρίπολη, έχοντας στον πάγκο της υπηρεσιακό προπονητή τον γνωστό σε όλους πάτερ Νικόλαο Κωστένογλου. Ο θεός να μας λυπηθεί και να βάλει το χέρι του. Όλοι οι ΑΕΚτζήδες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις. Βοήθειά μας…