Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Λαμόγια, είδατε κλύσμα το... παράρτημα; ΑΕΚ-Λαμία 1-1

 

Νέα σφαλιάρα στον ήδη κατακόκκινο σβέρκο μας, αυτή τη φορά εγχώριας προελεύσεως, με την ΑΕΚ να αποσπάει ισοπαλία από τη Λαμία στο 88' χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Μουκουντί. Τη Λαμία, μάλιστα. Το… παράρτημά μας κατά τους κήρυκες της συμφοράς γαυροβαζελοούγγανους, που λύσσαξαν από πέρυσι να μας χρεώσουν με τον δήθεν έλεγχο της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, της Super League, της ΟΥΕΦΑ, της ΦΙΦΑ, του Χρηματιστηρίου, του ΟΠΕΚ, του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο πέρυσι από το άλλο… παράρτημά μας, τον Άρη Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκης, στην Τούμπα, στο Αγρίνιο, στην Καισαριανή την Κηφισιά, στις Σέρρες, στην Κρήτη. Επειδή ελέγχαμε όλους αυτούς και περίμεναν ένα μας νεύμα για να μας ευνοήσουν και να βγούμε πρωταθλητές και κυπελλούχοι.

Αλλά αρκετά ασχοληθήκαμε με εγκληματίες και με απατεώνες. Καιρός να ασχοληθούμε με τα δικά μας. Δηλαδή με αφελείς, ξεροκέφαλους και καμένους. Ο Αλμέιδα δεν έκανε κανένα προφανές λάθος στον καταρτισμό της χτεσινής εντεκάδας. Ίσα-ίσα που προτίμησε τη δοκιμασμένη συνταγή και τη σιγουριά που ενέπνεε αυτή, αφού η ίδια ακριβώς εντεκάδα είναι που έκανε την προηγούμενη Κυριακή πλάκα στον ΟΦΗ κερδίζοντας με 3-0 παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Τι έπαθαν τα έρημα λοιπόν; Με τον ήλιο τα μπάζουμε, με τον ήλιο τα βγάζουμε. Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Πώς μεταμορφώθηκαν έτσι σε μία εβδομάδα ο Πινέδα, ο Λιούμπισιτς, ο Ρότα, ο Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ, ο Άμραμπατ, ο Γκαρσία; Μήπως τάχα κουράστηκαν από τους πολλούς αγώνες; Από τα ενδιάμεσα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Τι να πουν δηλαδή οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού;

Και τις αλλαγές στο σωστό χρόνο τις έκανε ο Αλμέιδα. Και οι επιλογές του σωστές ήταν. Να έχουν άραγε ψυχολογικά προβλήματα τα παιδιά μας; Να έχουν προσωπικά προβλήματα; Τι στην οργή, όλοι μαζί τα αποκτούν τα ψυχολογικά; Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Εντάξει, θα μου πείτε και ο Παναθηναϊκός την έπαθε την πρώτη αγωνιστική χάνοντας εντός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης. Υπάρχουν και αυτά στο ποδόσφαιρο. Το ζήτημα είναι άλλο. Οι… κακές συνήθειες και ειδικά όταν αυτές σε ακολουθούν επί έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να μπορείς να τις κόψεις. Γιατί, πώς γίνεται η ΑΕΚ για να σκοράρει να χρειάζεται από 20 έως 30 τελικές; Με τόσους εξαιρετικούς μεσοεπιθετικούς που και μπάλα ξέρουν και την προσωπική ενέργεια την έχουν και ξέρουν να βγάζουν μπαλιές μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ναι, λέει η άλλη φωνή μέσα μου. Αλλά είχαμε και δύο δοκάρια. Το σουτ του Κοϊτά και το άλλο του Ελίασον. Και είχαμε και κραυγαλέες ευκαιρίες με τον Γκαρσία, τον Λαμέλα και τον Πινέδα.

Ούτε και εδώ μπορεί κανείς να επιρρίψει ευθύνες στον Αλμέιδα. Φταίει αυτός που η μπάλα σε δύο σουτ σταμάτησε στα δοκάρια; Ή μήπως φταίει που τρεις κορυφαίοι μεσοεπιθετικοί του δεν κατάφεραν σε τέσσερις φάσεις να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα; Σίγουρα ήταν πισωγύρισμα και το χτεσινό ματς. Η ΑΕΚ πληρώνει ακριβά την ολιγωρία της διοίκησης να ολοκληρώσει δυο ριμάδες μεταγραφές αλλά κυρίως εκείνη του φορ. Και αυτά τα περί 30 παικτών που είδε ο Αλμέιδα και τους απέρριψε εγώ τα ακούω τζάμπα και βερεσέ. Διότι αν έγινε έτσι η ευθύνη βαρύνει αυτούς που τρέχουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό οι οποίοι κουβαλούσαν παίκτες στον Αλμέιδα που εξ αρχής γνώριζαν ότι δεν του κάνουν. Ο εκτελεστικός διευθυντής και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ απέτυχαν οικτρά και παταγωδώς. Αδυνατούν να βρουν ένα αριστερό μπακ εδώ και ενάμιση χρόνο που γνωρίζουν το πρόβλημα της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη θέση. Αδυνατούν να βρουν έναν σέντερ φορ με τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής. Έφαγαν δύο μήνες προσπαθώντας να ψήσουν τον Γιαννούλη και τελικά έκαναν μία τρύπα στο νερό. Το ίδιο ακριβώς κάνουν με τον Κορέα ο οποίος έχει κάνει γνωστό με όλους του τρόπους ότι δεν τον ενδιαφέρει η ΑΕΚ. Μπήκαν σε διαπραγματεύσεις με τον Σισέ, τον έφεραν, πέρασε ιατρικά και κόπηκε. Οι σοβαροί εκτελεστικοί και τεχνικοί διευθυντές οφείλουν να έχουν πληροφόρηση για τα κουσούρια του κάθε παίκτη. Απευθύνθηκαν στον Καμαρά και εκείνος τους έφτυσε και πήγε στον ΠΑΟΚ. Κι αφού με αυτές τις κινήσεις έδειξαν ότι ψάχνουν τόσο για στόπερ όσο και για αμυντικό χαφ, εγκατέλειψαν ξαφνικά την προσπάθεια να ψάξουν για άλλους παίκτες σε αυτές τις θέσεις και άφησαν την ΑΕΚ στη γύμνια της. Θα μου πείτε, δεν λειτουργούν αυτόνομα αυτοί οι δυο, πρέπει να έχουν και τις ευλογίες της διοίκησης και ακόμα τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Δηλαδή, ο Αλμέιδα συμφωνούσε για Σισέ και Καμαρά και αφού χάλασαν οι συμφωνίες μαζί τους έδωσε εντολή να μην κινηθούν για άλλους παίκτες σε αυτές τις θέσεις; Είναι λογικό; Όσο για τη διοίκηση, είναι τόσο άσχετος ο Ηλιόπουλος με τέτοια θέματα που αποκλείεται να πήρε την πρωτοβουλία και να έδωσε την εντολή να σταματήσουν οι επαφές με άλλους παίκτες. Ό,τι του έλεγαν οι δυο διευθυντές και ο Αλμέιδα αυτό θα έκανε.

Οι γνώμες πολλές και διαφορετικές. Φταίει ο Αλμέιδα, υποστηρίζει μια αρκετά μεγάλη πλειοψηφία. Φταίει η διοίκηση που πήρε τα λεφτά από την πώληση του Πόνσε και μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει μόνο τα μισά για την ενίσχυση της ΑΕΚ, υποστηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών της ΑΕΚ. Φταίνε ο Κονέ με τον Κουχάρκσι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, λένε κάποιοι άλλοι. Φταίνε οι παίκτες που είναι γερασμένοι και κορεσμένοι και κάποιοι ακόμα χαμηλής ποιότητας για το μέγεθος της ΑΕΚ, λέει ένα επίσης μεγάλο μέρος του λαού της ΑΕΚ. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Μήπως ισχύει το λίγο απ' όλα; Δηλαδή μήπως συμβαίνουν όλα αυτά και κάθε ένα έχει συντελέσει στα φετινά χάλια της ομάδας; Τα αποδυτήρια είναι όπως ήταν ή έχει εισχωρήσει κανένα μικρόβιο αλληλοσπαραγμού; Και το λέω γιατί έχουν μαζευτεί πολλές βεντέτες που, όπως είναι λογικό, θέλουν όλες να παίζουν και μισούν τον πάγκο. Έλα όμως που δεν χωράνε όλοι στην εντεκάδα. Ίσως γι' αυτό έχει ξελαρυγγιαστεί ο Αλμέιδα να φωνάζει ότι έχουμε μαζευτεί πολλοί στα Σπάτα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κινητοποιηθεί γρήγορα ο νέος ιδιοκτήτης και να φροντίσει να λύσει όλα τα κακώς κείμενα μέσα στην ομάδα. Πρώτα απ' όλα για να προστατέψει την επένδυσή του. Γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν του καίγεται καρφάκι. Και ας του γίνει μάθημα ότι τα μεγάλα λόγια, τα τσιτάτα, και οι κορώνες δεν έχουν καμία δουλειά στο ποδόσφαιρο όπου ανατρέπονται τα πάντα από λεπτό σε λεπτό. Γιατί μετά φαίνεσαι αναξιόπιστος και δεν θέλουν πολύ οι αντίπαλοί σου να σε πάρουν στο ψιλό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: