Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Μία ακόμα κωμωδία (ή μήπως αρχαία τραγωδία) ξεκινάει - Σπεύσατε να ενισχυθείτε για να αποφύγετε να εκτεθείτε

Μεσούσης της μεταγραφικής περιόδου και ενώ έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των ομάδων, ας κάνουμε έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων όλων των ομάδων της Super League μέχρι σήμερα. Τι παρατηρούμε;

Ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι στιγμής ο νικητής των μεταγραφών, αφού δαπάνησε 13.300.000 για να φέρει 5 παίκτες. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε και 2 ελεύθερους παίκτες ενώ επέστρεψαν 4 παίκτες που είχε παραχωρήσει δανεικούς.

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός που ξόδεψε 11.500.000 για να φέρει 4 παίκτες. Ο Ολυμπιακός απέκτησε και 2 ελεύθερους παίκτες ενώ επέστρεψαν από δανεισμό 10 παίκτες. Απέκτησε επίσης και 1 παίκτη δανεικό.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που δαπάνησε 5.900.000 για να φέρει 4 παίκτες. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε και 3 ελεύθερους παίκτες, ενώ 3 παίκτες επέστρεψαν από δανεισμό.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Άρης που ξόδεψε 5.200.000 για 3 παίκτες ενώ απέκτησε 2 ακόμα παίκτες που δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που κόστισαν. Επίσης, ο Άρης απέκτησε και 3 ελεύθερους αλλά και 1 δανεικό. Τέλος, επέστρεψαν 2 παίκτες από δανεισμό.

Στην πέμπτη θέση έρχεται η ΑΕΚ με ξοδεμένα 4.900.00 για να φέρει 3 παίκτες ο ένας εκ των οποίων (ο Κάλενς) έπαιζε ήδη στην ομάδα σαν δανεικός και αποκτήθηκε κάνοντας χρήση της ρήτρας του έναντι 300.000. Η ΑΕΚ απέκτησε και 5 παίκτες ελεύθερους ενώ επέστρεψε και 1 από δανεισμό.

Η Athens Kallithea βρίσκεται στην έκτη θέση αφού ξόδεψε 150.000 για 1 παίκτη ενώ απέκτησε και 3 παίκτες χωρίς να γίνει γνωστό το κόστος των μεταγραφών τους. Επίσης απέκτησε 8 ελεύθερους παίκτες και 1 δανεικό. Τέλος, επέστρεψαν από δανεισμό 2 παίκτες.

Στην έβδομη και τελευταία θέση ο ΟΦΗ που κατέβαλε 100.000 για 1 παίκτη. Ο ΟΦΗ απέκτησε και 6 παίκτες ελεύθερους και ακόμα 1 δανεικό, ενώ επέστρεψαν από δανεισμό 3 παίκτες

Στις μεταγραφές δεν συμπεριλαμβάνονται οι ελεύθεροι και οι δανεικοί που δεν ανήκουν στην κατηγορία των μεταγραφών στην οποία πληρώνονται και οι ομάδες των παικτών για να μπορέσουν αυτοί να μετακινηθούν.

Στις παραχωρήσεις δανεικών πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός που έχει παραχωρήσει από την πρώτη και τη Β' ομάδα του 1 παίκτη στον Ατρόμητο, ενώ στον Ατρόμητο υπέγραψε και 1 παίκτης της Β' ομάδας του Ολυμπιακού που έμεινε ελεύθερος, 1 στον Πανσερραϊκό στον οποίο υπέγραψαν και άλλοι 3 από τον Ολυμπιακό Β' που έμειναν ελεύθεροι, ακόμα 1 παίκτης που έμεινε ελεύθερος από την Β' ομάδα του Ολυμπιακού υπέγραψε στη Λαμία, ενώ 1 ακόμα παίκτης του Ολυμπιακού που έμεινε ελεύθερος υπέγραψε στον ΠΑΟΚ. Συνολικά ο Ολυμπιακός πούλησε 3 παίκτες, 13 παίκτες έμειναν ελεύθεροι, 3 παίκτες παραχωρήθηκαν δανεικοί και 7 παικτών έληξε ο δανεισμός τους.

Ακολουθεί κατά πόδας ο Παναθηναϊκός που 2 παίκτες του οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι από τη Β' ομάδα του τριφυλλιού κατέληξαν στη Λαμία, 1 που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό Β' υπέγραψε στον Ατρόμητο και άλλος 1 που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό Β' υπέγραψε στην Athens Kallithea. Συνολικά από τον Παναθηναϊκό έμειναν 7 παίκτες ελεύθεροι ενώ 2 ακόμα παικτών έληξε ο δανεισμός τους.

Από τον ΠΑΟΚ και την Β' ομάδα του, 1 που έμεινε ελεύθερος κατέληξε στον Ατρόμητο και άλλος 1 στον Αστέρα Τρίπολης. Συνολικά από τον ΠΑΟΚ 2 παίκτες έμειναν ελεύθεροι, 2 παίκτες παραχωρήθηκαν δανεικοί και 3 παικτών έληξε ο δανεισμός τους.

Από την ΑΕΚ ο Φαν Βέερτ που έμεινε ελεύθερος υπέγραψε στον Ατρόμητο ενώ δανεικοί παραχωρήθηκαν ο Ράντονιτς στη Λαμία και ο Χρυσόπουλος στην Ανόρθωση. Επίσης ελεύθεροι έμειναν ο Αραούχο και ο Σιντιμπέ, ενώ πουλήθηκε ο Πόνσε έναντι 9.000.000.

Από τον Άρη πουλήθηκαν 2 παίκτες, 9 παίκτες έφυγαν ως ελεύθεροι, 1 παίκτης παραχωρήθηκε δανεικός και 3 παικτών έληξε ο δανεισμός τους. 

Όλες οι άλλες ομάδες (Βόλος, Πανσερραϊκός, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης) κατέφυγαν στη γνωστή λύση των ελεύθερων και δανεικών ποδοσφαιριστών αφού δεν ξόδεψαν ούτε ένα ευρώ για μεταγραφές. Στην ουσία ανακυκλώνουν τους ίδιους παίκτες που κάθε χρόνο πάνε και σε άλλη ομάδα γυρίζοντάς τες όλες στο τέλος, μέχρι που γίνονται σε όλους γνωστές οι αδυναμίες τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τα πάθη τους. Όλο αυτό συνιστά ένα από τα πιο αναξιόπιστα πρωταθλήματα παγκοσμίως και αποτελεί τον λόγο που σοβαροί ποδοσφαιριστές και προπονητές αρνούνται να συνεργαστούν με ελληνικές ομάδες. Mας αποφεύγουν για την αναξιοπιστία μας, την κουτοπονηριά μας, την αφραγκία των Ελλήνων παραγόντων που αναλαμβάνουν τις μικρές και τις επαρχιακές ομάδες και εξαρτώνται από τον μεγαλοπαράγοντα της μεγάλης ομάδας, στου οποίου πρέπει να δεθούν το άρμα και να του κάνουν όλα τα χατίρια για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Με μια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και έναν Ποδοσφαιρικό Συνεταιρισμό (Super League) να βρίσκονται στα χέρια των ίδιων ανθρώπων που έχουν κατηγορηθεί διαχρονικά για εγκληματικές οργανώσεις, συμμορίες, κομπίνες στοιχηματισμού, εκβιασμούς, τρομοκρατία παραγόντων, ξυλοδαρμούς όσων "δεν συνεμορφώθησαν προς τα υποδείξεις" και πάει λέγοντας. Είναι λογικό να μας χαρακτηρίζουν ύποπτους για χειραγωγημένους αγώνες και γενικά να επικρατεί μια καχυποψία για οτιδήποτε συνδέεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και πώς να τους πείσεις περί του αντιθέτου για ένα πρωτάθλημα που ονομάζεται Stoiximan Super League!

Δεν υπάρχουν σχόλια: