Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Η ΑΕΚ καθάρισε με 3-0 τον Πλατανιά και πέρασε στους 4 του κυπέλλου

Τελείωσε με επιτυχία και αυτή η αποστολή της ΑΕΚ αφού η ομάδα νίκησε τον Πλατανιά με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τους 4 του κυπέλλου. Και σήμερα έπληξε τον Δικέφαλο η γνωστή ατυχία, αυτή τη φορά μέσα από τον νέο τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος μόλις στο 2' σωριάστηκε άτσαλα στο χορτάρι χτυπώντας στο χέρι με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Λαμπρόπουλο και ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα. Και δεν είχε προλάβει καλά-καλά να επανέλθει από τον προηγούμενο τραυματισμό του και την μακρά αποχή που του είχε κοστίσει.

Τα γκολ για την ΑΕΚ σημείωσαν, ο Χριστοδουλόπουλος με εκτέλεση πέναλτι στο 13' (το πέναλτι έκανε ο Μπανανά που ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και σε προφανή θέση για γκολ τον Μάνταλο, φάση που του στοίχισε και την αποβολή του), ο Αραούχο στο 28' με περίτεχνη ενέργεια ύστερα από μεταβίβαση που δέχτηκε από τον Μάνταλο και ο Γιόχανσον στο 59' έπειτα από ωραίο συνδυασμό Αραούχο-Αϊντάρεβιτς και κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο από τον ένα Σουηδό στον άλλο, ο οποίος με τεχνικό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Η ΑΕΚ είχε αρκετές φάσεις για γκολ και σε μερικές απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα:

Στο 4' ο Αραούχο πάτησε περιοχή έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά τη μπάλα σταμάτησε ο Καρυπίδης με τάκλιν.

Στο 15' ο Βράνιες αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γιακουμάκη.

Στο 24' η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ μετά από σουτ του Αραούχο που κόντραρε στον Βάντερσον.

Στο 25' κεφαλιά του Γιόχανσον έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 26' σε συνδυασμό των παικτών του Πλατανιά ο Μανούσος έπιασε αέρα μέσα από την περιοχή.

Στο 30' σε σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε στο σώμα του Γιόχανσον και έφυγε άουτ.

Στο 32' ο Γιακουμάκης έπιασε μακρινό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τα μπάλα ελάχιστα άουτ αλλά ο Σιδηρόπουλος έδωσε στη συγκεκριμένη φάση φάουλ υπέρ του Πλατανιά χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει κάποια επαφή.

Στο 35' σου του Αϊντάρεβιτς μπλόκαρε ο Κοκκαλάς.

Στο 46' ο Κάργας πήρε τη θέση του Μουνάφο για τον Πλατανιά.

Στο 47' έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση ο Μάνταλος, δεν μπόρεσε να την βρει ο Αραούχο και μπλόκαρε ο Κοκκαλάς.

Στο 56' ο Γιόχανσον σήκωσε τη μπάλα για τον Αραούχο ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση για να διώξει με τα πόδια ο Κοκκαλάς.

Στο 58' σου του Αϊντάρεβιτς πέρασε άουτ.

Στο 62' σε καταπληκτική συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ τελικός παραλήπτης έγινε ο Χριστοδουλόπουλος που έπιασε το σουτ αλλά έβγαλε και πάλι ο Κοκκαλάς.

Στο 63' ήταν η σειρά του Μανούσου να πιάσει το σουτ και να στείλει τη μπάλα άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Μανούσος παραχώρησε τη θέση του στον Γιορέντε.

Στο 64' ο Αλμέιδα πήρε τη θέση του Σιμόες. Το σύστημα γύρισε σε 4-2-3-1 με τον Αλμέιδα στην κορυφή, τον Αραούχο δεκάρι και τους Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς αμυντικά χαφ.

Στο 66' ο Αραούχο άνοιξε δεξιά στον Χριστοδουλόπουλο, αυτός έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιόχανσον έπιασε εξ επαφής την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι

Στο 67' ο Αλμέιδα έπιασε καταπληκτική κεφαλιά αλλά ο Κοκκαλάς με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 68' σουτ του Γιακουμάκη μπλόκαρε ο Ανέστης.

Στο 69' ο Αλμέιδα από πλάγια θέση έκανε το σουτ με τον Κοκκαλά να μη μπορεί να συνεννοηθεί με την άμυνά του αλλά η μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 71' ο Μπακασέτας πήρε τη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Στο 73' συρτό σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Στο 75' ο Γιακουμάκης παραχωρεί τη θέση του στον Σίγκνεβιτς μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.

Στο 81' σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή με το δεξί, στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 86' καταπληκτικό και σωτήριο τάκλιν του Αϊντάρεβιτς σε σουτ του Αποστολόπουλου μέσα από την περιοχή, βγάζει τη μπάλα πλάγιο άουτ.

Στο 89' σε σουτ του Αϊντάρεβιτς η μπάλα φεύγει άουτ.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Αραούχο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος και καλοί οι Σιμόες (που όμως κουράστηκε), Αλμέιδα, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με 4-3-3 και τον Κολοβέτσιο δεξί μπακ, ενώ ο Πλατανιάς με 4-1-4-1.

Η ΑΕΚ βράβευσε τον Γιώργο Παράσχο για τις 500 παρουσίες του στους ελληνικούς πάγκους. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης του παρέδωσε τιμητική πλακέτα η οποία έγραφε: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ στον Γιώργο Παράσχο που με τους 500 αγώνες του στους πάγκους, τη συνέπεια και το ήθος του, τιμά το επάγγελμα του Έλληνα προπονητή".

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 6.000 φίλοι της ΑΕΚ. Κύρια αιτία για την χαμηλή προσέλευση αποτέλεσε η απεργία τα ΜΜΜ που έκανε τη μετάβαση από και προς το ΟΑΚΑ εξαιρετικά δύσκολη. Τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 4.145 και οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 25.315 ευρώ.

Ο Γιακουμάκης ξεκίνησε κανονικά στη βασική 11άδα του Πλατανιά και έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την ΑΕΚ απουσίασαν οι τραυματίες Πατίτο, Γκάλο και Μπακάκης, ενώ ο Χιμένεθ άφησε για λόγους τακτικής εκτός 18άδας και τους Βινίσιους, Βάργκας.

Από τον Πλατανιά ο Γιώργος Παράσχος άφησε εκτός αποστολής τον Φανούρη Γουνδουλάκη, αλλά και τους τραυματίες Θανάση Ντίνα και Δημήτρη Σωτηρίου.

ΑΕΚ: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (5' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (64' Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71' Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο.

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Μουνάφο (46' Κάργας), Στανισλάβλιεβιτς, Μανούσος (63' Γιορέντε) Γιακουμάκης (75' Σίγκνεβιτς).