Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μπάχαλο αλλά δεν τα κατάφεραν

Οι αχρείοι έριξαν τις μάσκες τους. Χτες, ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση συμπαράστασης στον Άρη Βασιλόπουλο και στη Στρούγκα, που ταυτόχρονα ήταν και συγκέντρωση κατά της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και παρόλο τον Παναττικό χαρακτήρα που της προσέδωσαν αλλά και το κάλεσμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες (!!!) που έκαναν οι διοργανωτές, μόλις καμιά εκατονπενηνταριά άτομα μαζεύτηκαν και μάλιστα προερχόμενα όλα από τον γνωστό αντιεξουσιαστικό χώρο, με κράνη στα κεφάλια και ξύλα στα χέρια, έτοιμα για δράση εναντίον δικαίων και αδίκων.

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης απέτρεψε πράξεις βίας και τους άφησε να διαδηλώσουν στην περιοχή των Κάτω Πατησίων απαγορεύοντάς τους να ανηφορίσουν προς τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το αξιοπερίεργο πάντως ήταν ότι είχαν κατέβει να διαδηλώσουν εξοπλισμένοι λες και θα πήγαιναν σε πόλεμο, σε αντίθεση με τους 7.000 φιλάθλους της ΑΕΚ που είχαν διαδηλώσει την περασμένη Κυριακή ειρηνικά, έχοντας ανάμεσά τους γυναίκες, υπερήλικες και μικρά παιδιά και φυσικά χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό δυσάρεστο περιστατικό.

Ακόμα πιο αξιοπερίεργο όμως ήταν το γεγονός πως λίγες ώρες πριν από την χτεσινή συγκέντρωση και ενώ όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι που έχουν βρεθεί να εμπλέκονται ανάμεσα στις δύο πλευρές πάσχιζαν να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς παρατράγουδα, δύο εξαιρετικοί κύριοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, στενότατοι συνεργάτες του δημάρχου, άρχισαν να προκαλούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της ΑΕΚ με εμετικές αναφορές σε Ορκ, Χρυσή Αυγή και μισθοφόρους του Μελισσανίδη και τους καλούσαν μάλιστα να επιστρέψουν στις τρύπες τους.

Αν οι εισαγγελείς αυτού του τόπου δεν βρίσκουν τίποτα το μεμπτό στη συμπεριφορά αυτών των κυρίων, που διάλεξαν την συγκεκριμένη στιγμή για να εκτοξεύσουν τη χολή τους και αν κρίνουν ότι δεν το έκαναν για να προκαλέσουν και να δημιουργηθεί μπάχαλο στη συγκέντρωση με σκοπό να το εκμεταλλευτούν φορτώνοντας στις πλάτες της ΑΕΚ τις ευθύνες των όποιων επεισοδίων θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, τότε όλα γίνονται σωστά σ' αυτόν τον τόπο και μπορούμε άφοβα να αυτοδοξαστούμε! Για την ιστορία οι δύο κύριοι που επέλεξαν να δράσουν βιάζοντας λεκτικά το φίλαθλο αίσθημα των κιτρινόμαυρων οπαδών είναι οι Μιχάλης Λάλος, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Βαγγέλης Κουμαριανός, δημοτικός σύμβουλος. Να τους χαίρεται ο δήμαρχός τους και οι δημότες που τους ψήφισαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: