Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Δεν είναι ο μόνος που δεν θέλει το γήπεδο ο Βασιλόπουλος

Χτες το βράδυ είχα τη χαρά να τα πίνω παρέα με μεγάλο της δημοσιογραφίας, τι λέω μεγάλο, γίγαντα καλύτερα, πρώην εκδότη, μπασμένο στα πράγματα μέχρι τα μπούνια και πρώτο μάγκα της πιάτσας κατά κοινή ομολογία. Τα ένσημα που έχει κολλήσει στο κουρμπέτι ο συγκεκριμένος δεν τα έχουν όλοι μαζί οι κονδυλοφόροι της νέας γενιάς. Και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος του χώρου που να μη του βγάζει το καπέλο. Ο ορισμός του δασκάλου. Και γιατί δεν μας τον μολογάς ρε ΑΕΚόραμα και μας τον κρατάς μυστικό; Φοβάσαι μη σου τον ματιάσουμε; Γιατί έτσι ρε σεις. Γιατί δεν χρειάζεται να τον κατονομάσω. Γιατί όταν οι μεγάλοι σου κάνουν την τιμή να σε εμπιστεύονται και να σου μιλάνε κατ' ιδίαν πρέπει να τους σέβεσαι και να μη τους δίνεις στεγνά για να κάνεις το κομμάτι σου. Η κάθε τους κουβέντα είναι τίτλος τιμής για σένα και πρέπει να την διαφυλάξεις ως κόρη οφθαλμού κι όχι να την μετατρέψεις σε σαρδέλα παστή που θα τη βγάλεις στη γύρα για να συνοδέψει ο κάθε τελεμές το τσιπουράκι του.

Κάτι ψιλά στραγάλια μόνο μπορείς να τα ρίξεις στο τραπέζι για μοίρασμα μαζί με το μοσχοβολιστό αγίασμα κι όσοι προλάβουν να μεταλάβουν, μετάλαβαν. Ετούτα πέφτουν με τις ευλογίες του δασκάλου προς τους κοινωνούντες κι αποτελούν ξεγυρισμένη θεραπεία κατά της τσίμπλας. Νιφτείτε κι ανοίξτε τα μάτια σας.

Καθώς η κουβέντα πήρε την κάτω ρούγα και τράβηξε κατά Βασιλόπουλο μεριά, ανάμεσα σε μια μπουκιά λακέρδα και μια γουλιά διάφανης φωτιάς από τον Τύρναβο, ο γκουρού μου τον έριξε τον χρησμό του: "Μικρέ", (έλα μου; νταξ, τα είκοσι χρόνια που μας χωρίζουν επιτρέπουν και μικρές υπερβολές και μεγαλύτερες νοθείες), "δεν το πάει έτσι ξυπόλητος στ' αγγούρια ο βλαχοδήμαρχος το γράμμα, τις έχει τις πλάτες του κι είναι κατευθείαν μέσα από τη Βουλή. Για σκέψου, ποιοι δεν γουστάριζαν από την αρχή τον Μελισσανίδη από τους πρώτη φορά αριστερούς; Το βρήκες; Μπράβο! Για μέτρα τους τώρα να δεις βγαίνουν τα κουκιά για να περάσει νομοσχέδιο που θα βολεύει τον μελισσούλα; Και ποιος πιστεύει ότι μ' αυτά τα ζόρια που τραβάει ο Τσίπρα εφέντης θα ρισκάριζε να τεστάρει τούτη τη στιγμή την έτσι κι αλλιώς χαμένη συνοχή του κόμματός του; Στο Λαφαζάνη δεν ανήκει ο Βασιλοπουλένιος; Η εικοσάδα των ανταρτών υπό τον Φίλη, που τους παρέχει και έντυπη στήριξη μέσω της "Αυγής", που νομίζεις ότι θα κατευθυνθεί μόλις τα σπάσει με τον Τσίπρα;"

Ζόρικα τα πράγματα μάγκες μου για την Αγιά Σοφιά μας. Με τούτους εδώ που μπλέξαμε τίποτα δεν πρόκειται να είναι εύκολο στην πορεία. Είναι φανερό πως εξ αρχής είχαν σχέδιο να μη γίνει το γήπεδο. Υπήρχε από την αρχή ολόκληρη ομάδα που δεν γουστάριζε την ΑΕΚ σπιτωμένη. Είχαν κερδίσει και την ψηφοφορία στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιμαχόμενοι την κατασκευή του γηπέδου με τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίζει θετικά περνώντας στην πλευρά της μειοψηφίας. Και βλέπω σχεδόν σίγουρο να μας χρειάζονται πολλά τσίπουρα μέχρι την άγια ώρα που θα δούμε να πέφτουν τα πρώτα κυβικά μπετόν στα θεμέλια του ιερού ναού προσκυνήματος για εκατομμύρια ΑΕΚτζήδες…