Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΧΧΧ Ακατάλληλο διά ανηλίκους Νέος Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-2


Θερμή παράκληση: Απομακρύνετε τα παιδιά. Το κείμενο είναι ακατάλληλο διά ανηλίκους!

Μια 100% επαγγελματική νίκη πήρε απόψε η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη επί ενός σιχαμένου αντιπάλου. Μιας ομάδας ανδρείκελο που σέρνεται επί χρόνια πίσω από τις ψαροκασέλες του βρωμολίμανου. Προκλητικοί και απόψε οι ανεγκέφαλοι οπαδοί του που δεν δίστασαν κάποτε να σκάψουν το ίδιο το γήπεδό τους σαν γνήσια συνεταιράκια των αρουραίων, μόνο και μόνο για να μην αγωνιστεί εκεί η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι της. Όμως αυτά τα ξερατά με τη μορφή οπαδών έχουν και συγκεκριμένες επιλεκτικές ευαισθησίες. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όταν παίκτης της ομάδας τους μετακινείται προς την ΑΕΚ, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που γίνονται παρόμοιες μετακινήσεις προς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Σήμερα την πλήρωσε ο Μπακασέτας, αλλά δεν έχει γλιτώσει από την σιελόρροιά τους κανένας παίκτης που ήρθε στην ΑΕΚ από τον Νεοπανιώνιο αλλά ούτε και από τον παλιό. Το τραγικό ήταν και απόψε ότι ξεδίπλωσαν πανό με προσβλητικές αναφορές στην ΑΕΚ και τον κόσμο της, το οποίο πανό, το ανεκδιήγητο διαιτητικό κουαρτέτο δεν το έκρινε σαν προσβλητικό ή δυσφημιστικό ώστε να διατάξει να το κατεβάσουν! Κι έτσι τα χόμπιτ που θέλουν να έχουν και προσφυγικές καταβολές, ένιωσαν λίγο ψηλότερα από το γκαζόν του χιλιοτρυπημένου γηπέδου τους μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του αποψινού παιχνιδιού, γιατί μετά, και αφού ολοκληρώθηκε το νέο ξεβράκωμα που τους έκανε η ΑΕΚ, επέστρεψαν στις τρύπες τους και έσπευσαν να τοποθετήσουν το εμετικό πανό τους εκεί που ξέρουν και που δυστυχώς αποδείχτηκε πολύ ελάχιστο σε διαστάσεις για να καταφέρει να τους ικανοποιήσει. Την επόμενη φορά, για να μπορέσουν να την βρουν, ας περάσουν να τους δώσουμε και μερικούς χοντρούς-χοντρούς πάπυρους που περιέχουν καταγεγραμμένες τις επιτυχίες της ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια που οι ίδιοι -πάντα σκυφτοί- μάζευαν βρούβες από το οργωμένο χωράφι τους.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, απόψε έπαιξε βάσει σχεδίου για να αλώσει την έδρα του πιο αηδιαστικού από τα παραρτήματα του γαύρου και φυσικά τα κατάφερε μια χαρά, έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει, αφού ποντάρισε στην ανεγκεφαλιά των αντιπάλων, που λόγω περιορισμένης ευφυΐας στάθηκε ακατόρθωτο να αντιληφθούν την παγίδα που τους είχε στήσει ο Ουζουνίδης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω τους γνώριζε από την καλή κι από την ανάποδη. Η παγίδα στήθηκε έξυπνα και τα θύματα σαν μεγάλα κορόιδα που είναι έπεσαν μέσα με τα μούτρα. Και πώς λεγόταν η παγίδα; Πολύ απλά, χώρος! Άσε τον μουρλό να νομίζει ότι διευθύνει ορχήστρα επειδή κουνάει τα χέρια του και βάλε πλέι μπακ τη μουσική να παίζει. Αυτό ήταν! Του την έσκασες. Ακόμα και οι πάνθηρες ουρλιάζοντας από (αυτο)ικανοποίηση για την ομαδάρα τους, το τυράκι ούτε που το πήραν χαμπάρι. Τι πάνθηρες καλέ, εδώ μιλάμε για… γάτες με πέταλα.  

Μάνταλο στα όνειρά τους για θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πραγματική ομάδα της προσφυγιάς, την δοξασμένη ΑΕΚάρα, τους έβαλε, ποιος άλλος, ο… Μάνταλος στο 14' σε μια διαστημική συνεργασία με τον Πόνσε όπου παίζοντας το 1-2 μπήκε στην περιοχή των κατά φαντασία… εκπορθητών και τους πέταξε το πρώτο μπαλάκι ταυτόχρονα με τα μάτια έξω. Το δεύτερο τεμάχιο έπεσε ακριβώς τη στιγμή που νόμιζαν ότι πίεζαν και έλπιζαν ότι θα ισοφάριζαν. Γι' αυτό και έτσουξε περισσότερο από το πρώτο. Κανονικός βιασμός βάβως που δεν της κακόπεσε και τόσο, ένεκα η πολύχρονη στέρηση χαράς από τα γέρικα σκέλια της! Εν δυνάμει βιαστής ο.. σεσημασμένος πλέον Έκι Πόνσε που δεν κάνει διακρίσεις σε στερημένες και αστέρητες. Καρφώνει και ό,τι κάτσει!

Εξαιρετικός ήταν ο Μπάρκας στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει. Ο Κρίστιτσιτς που μπήκε αλλαγή στο 61' στη θέση του Κλωναρίδη ήταν εκείνος που έβγαλε τη… φονική μπαλιά στον Πόνσε λίγο πριν συμβεί το… μοιραίο και γενικά έδειξε να ισορροπεί την κατάσταση στο κέντρο της ΑΕΚ έπειτα από μια ανεξήγητη χαλάρωση που είχε προκύψει. Χωρίς τον Λιβάγια και με απόντα σε ένα ακόμα ματς τον Γαλανόπουλο, τα κάστανα κλήθηκαν να βγάλουν από τη φωτιά ο Κλωναρίδης μπροστά, σαν παρτενέρ του Πόνσε και ο Άλεφ στο κέντρο, λίγο πιο πίσω από τους Μάνταλο και Μπακασέτα. Και οι τρεις του κέντρου, προσαρμοσμένοι απόλυτα στο σύστημα του προπονητή, τα πήγαν περίφημα. Όσοι είδαν κάτι άλλο ας βάλουν το ματς σε επανάληψη και ας το ξαναδούν με μεγαλύτερη προσοχή. Στο 81' ο Ουζουνίδης έριξε τον Μπογέ στη θέση του Μπακασέτα, ο οποίος πλαισίωσε τον Πόνσε στην επίθεση. Στο 93' και αφού είχαν κριθεί τα πάντα ο Ουζουνίδης έριξε τον Αλμπάνη στη θέση του Πόνσε για να γράψει την συμμετοχή και να αυξήσει και το ποσοστό του πριμ που δικαιούταν. Πολύ καλά στάθηκε και όλη η άμυνα, τόσο το τρίο Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη, όσο και οι ακραίοι Γκάλο και Χουλτ. Ο Πόνσε κίλερ όπως πάντα και ο Κλωναρίδης μόχθησε να αντικαταστήσει επάξια τον Λιβάγια αλλά φάνηκε μάλλον επηρεασμένος από την έλλειψη συνεχόμενων συμμετοχών.

Το αστείο της επιλογής του 3-5-2 από τον Μάτζιο για να αντιπαρατεθεί στο 3-5-2 του Ουζουνίδη το αφήνουμε ασχολίαστο. Το σύστημα του Μαρίνου πάντως περιλάμβανε ασκήσεις υπομονής και απόλυτη προσήλωση στην τακτική που ήταν απόψε το Α και το Ω για την ΑΕΚ. Κι ας σχολίασαν πολλοί ότι η ΑΕΚ δεν έπαιξε μπάλα. Υπάρχουν ματς για να παίξει μπάλα η ομάδα, όπως υπάρχουν και μερικά που πρέπει να μπαίνει με το μυαλό της για να κλέβει τα… κιλοτάκια των αντιπάλων της. Και σήμερα αυτό κατάφερε η Ένωση.

Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη για την στα όρια του αισθησιακού πορνογραφήματος περιγραφή αλλά, αν και το παλέψαμε, δεν μας έβγαινε πιο λογοτεχνική περιγραφή σε τέτοια… τσόντα…

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά (65' Καμαρά), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Αλί (77' Τσιλούλης), Κούρντι, Κόρμπος, Κεϊτά (38' Μανθάτης),Ντουρμισάι.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Άλεφ, Μπακασέτας (81' Μπογέ), Μάνταλος, Γκάλο, Χουλτ, Κλωναρίδης (61' Κρίστιτσιτς), Πόνσε (93' Αλμπάνης).