Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Κατάπιε αμάσητο τον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ με ένα ξεγυρισμένο 3-0 ρίχνοντάς του όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο


Συνέχισε το… βιολί της η ΑΕΚ που φιλοδώρησε τον Αστέρα Τρίπολης με 3 γκολ σε ένα ημίχρονο, επαναλαμβάνοντας εν μέρει την καταιγιστική εμφάνιση των Ιωαννίνων και παίρνοντας τελικά τη νίκη με 3-0 για την 17η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ είχε ένα φοβερό ημίωρο παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο με τους ίδιους πρωταγωνιστές που είχαν αλώσει πριν από μία εβδομάδα και τους Ζωσιμάδες και με το ίδιο σύστημα, το αποδοτικό για την ΑΕΚ 3-5-2. Οι Γκάλο και Χουλτ από τα πλάγια και οι Άλεφ, Μάνταλος και Μπακασέτας από τον άξονα κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή ενώ ο Λιβάγια με τον Πόνσε αποτέλεσαν τη γραμμή κρούσεως που έκανε συχνά-πυκνά άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στην άμυνα το γνωστό τρίο των Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Μπακάκη και στο τέρμα ο Μπάρκας φρόντιζαν να μη κινδυνεύσει σε κανένα σημείο του αγώνα το τέρμα της ΑΕΚ με παραβίαση.

Στο 9' ο Λιβάγια άνοιξε το σκορ έπειτα από κόρνερ του Γκάλο. Στο 11' ο Άλεφ έκανε το 2-0 από γέμισμα πάλι του Γκάλο και στο 20' ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντίπαλης άμυνας Πόνσε ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος γράφοντας το 3-0, πετυχαίνοντας το δέκατο γκολ του στην Super League σε 17 αγώνες.

Όπως και στα Γιάννινα η ΑΕΚ, αμέσως μετά το τρίτο της γκολ έριξε το τέμπο και φύλαξε δυνάμεις για τη συνέχεια.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο… αόμματος διαιτητής Φωτιάς δικαίωσε τους υπέρμαχους των ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα στερώντας την ΑΕΚ από ένα πέναλτι από εκείνα που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα σφυρίξουν οι διαιτητές αφού οι αμυντικοί στήνουν μόνοι τους τη μπάλα στη βούλα αποδεχόμενοι την παράβασή τους.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ κάνοντας συντήρηση δυνάμεων κρατάει το 3-0 παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα, ενώ δεν παραλείπει να δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα γκολ σε δύο καλές ευκαιρίες με τον Πόνσε σε σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα που έβγαλαν ο Μουνάφο πάνω στη γραμμή το σουτ και ο Παπαδόπουλος την κεφαλιά.

Κορυφαίος ο Πόνσε που αλώνισε το γήπεδο και η προσπάθειά του αναγνωρίστηκε από τον κόσμο που τον αποθέωσε. Πολύ καλή απόδοση είχαν οι Λιβάγια, Γκάλο, Άλεφ, Μάνταλος και Οικονόμου. Ο Κρίστιτσιτς μπήκε και πάλι σαν αλλαγή στο τελευταίο εικοσάλεπτο παίρνοντας τη θέση του Μάνταλου στο 71' και εντυπωσίασε με την απλότητά του αλλά και για μια ξυραφένια κάθετη μπαλιά στον Κλωναρίδη. Στο 77' ο Κλωναρίδης πέρασε στη θέση του Λιβάγια και στο 82' ο Γιακουμάκης πήρε τη θέση του Πόνσε που αποθεώθηκε στην αλλαγή του. Ο Ουζουνίδης για δεύτερο διαδοχικά ματς έκανε πολύ καλή διαχείριση του έμψυχου υλικού και εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον πάγκο, ενώ είχε διαβάσει σωστά τον αντίπαλο και είχε προετοιμάσει άριστα τους παίκτες του.

Πριν την έναρξη στο ΟΑΚΑ, τόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και η ORIGINAL τίμησαν τη μνήμη του Αλεξέι, του εργάτη που έχασε τη ζωή του στο εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς και του Ενωσίτη που σκοτώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Άλεφ, Γκάλο, Χουλτ, Μπακασέτας, Μάνταλος (71’ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια (77’ Κλωναρίδης), Πόνσε (82’ Γιακουμάκης).

Αστέρας Τρίπολη: Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ, Κώτσιρας (46’ Βλάχος), Κυριακόπουλος (65’ Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (72’ Δουβίκας), Καλτσάς, Μανιάς.