Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Αγχωτικά η ΑΕΚ καθάρισε και τον Λεβαδειακό με 1-0


Μια αγχωμένη ΑΕΚ νίκησε δύσκολα τον υπ' αριθμόν 2 υποψήφιο για υποβιβασμό Λεβαδειακό με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Έκι Πόνσε με καρφωτή κεφαλιά στο 24' έπειτα από θαυμάσια σέντρα του Γκάλο. That’s all. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πελαγοδρομούσε απέναντι σε έναν Λεβαδειακό κλεισμένο στο μισό γήπεδο που στο μυαλό του είχε μόνο να κάνει καταστροφικό παιχνίδι για να περιορίσει την επερχόμενη ήττα του. Και μόνο στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ανοίχτηκε και απείλησε την ΑΕΚ χωρίς όμως να δημιουργήσει καμία τρομερή φάση μπροστά στην εστία του Μπάρκα. Το παιχνίδι ήταν εξ αναβολής για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος που δεν είχε διεξαχθεί λόγω της απεργίας των διαιτητών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου.

Χωρίς τους τιμωρημένους Μάνταλο και Οικονόμου και φυσικά χωρίς τους τραυματίες Γαλανόπουλο και Λόπες παρατάχτηκε απόψε η ΑΕΚ. Βασικός ξεκίνησε ο Κρίστιτσιτς που μαζί με τους Άλεφ και Μπακασέτα αποτέλεσαν την κεντρική τριάδα των μέσων στο γνωστό 3-5-2 του Ουζουνίδη, με τους Γκάλο και Χουλτ στα δύο φτερά και τους Πόνσε και Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Την αμυντική τριάδα αποτέλεσαν οι Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης και κάτω από τα δοκάρια για ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκε ο Μπάρκας.

Ο Κλωναρίδης στο 72' αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Ουζουνίδη που πήρε τη θέση του Κρίστιτσιτς ενώ στο 82' ο Μπογέ πήρε τη θέση του Πόνσε με ταυτόχρονη αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1. Στο 90' ο Αλμπάνης αντικατέστησε τον Γκάλο.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμα γκολ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν βλεπόταν. Μόνη δικαιολογία που ίσως ευσταθεί ότι το μυαλό όλων βρισκόταν στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ στο οποίο η ΑΕΚ χρειάζεται επιτακτικά τη νίκη, όχι τόσο γιατί υπάρχει περίπτωση να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του τίτλου -αυτό το ξεχνάμε- αλλά για να μειώσει τη διαφορά, να παραμείνει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης από τον Ολυμπιακό και περισσότερο για το πρεστίζ και για να κλείσει τα μεγάλα στόματα των ΠΑΟΚτζήδων που έχουν αποθρασυνθεί νομίζοντας ότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ.

Κορυφαίος για άλλη μια φορά και MVP του αγώνα ο Πόνσε που πέτυχε το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Πολύ καλός σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Γκάλο, θετικός και Κρίστιτσιτς που παίρνει καλό βαθμό και στο δημιουργικό κομμάτι, σοβαρός και απλός ο Τσόσιτς που κάλυψε θαυμάσια την απουσία του Οικονόμου.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (90' Αλμπάνης), Χουλτ, Άλεφ, Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς (72' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (82' Μπογέ).

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70' Μαρκόφσκι), Μελέγκ (67' Νανγκίς), Στανόγεβιτς (92' Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης.