Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Η ΑΕΚ 5-0 σβηστά τον Κισσαμικό πέρασε χαλαρά στους 8 του Κυπέλλου


Με το γνωστό και… γούρικο 3-5-2 κατέβασε ο Ουζουνίδης για άλλη μια φορά την ΑΕΚ, με ορισμένες αλλαγές όμως στην σύνθεσή της, κυριότερη από τις οποίες ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθε του Νέναντ Κρίστιτσιτς στη βασική ενδεκάδα. Παίζοντας απλά αλλά όχι χαλαρά και αντιμετωπίζοντας με τη  σοβαρότητα που του άξιζε τον Κισσαμικό η ΑΕΚ κέρδισε με 5-0, με τον Κρίστιτσιτς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και με τον Λιβάγια που μπήκε στα τελευταία τριάντα λεπτά να πετάει φωτιές και να πετυχαίνει 2 γκολ. Κορυφαίος όμως της ΑΕΚ για άλλη μια φορά ήταν ο Γκάλο που διανύει περίοδο τρομερής φόρμας και ο οποίος πέτυχε και ένα πανέμορφο γκολ, το πρώτο της ΑΕΚ, με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ έβγαλε τις πάσες σε Κρίστιτσιτς και Λιβάγια στο δεύτερο και στο τέταρτο γκολ αντίστοιχα. Δικαίως αναδείχθηκε MVP του αγώνα ενώ αποθεώθηκε από τον κόσμο. Έτσι, η ΑΕΚ πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, περιμένοντας την κλήρωση της Παρασκευής για να πληροφορηθεί τον επόμενο αντίπαλό της.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 21' με το πανέμορφο φάουλ του Γκάλο, διπλασίασε τα τέρματά της στο 28' με το πλασέ του Κρίστιτσιτς έπειτα από πολύ όμορφη ενέργεια του Γκάλο κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία βρίσκοντας στο σώμα του Φάζο και με αυτό το 2-0 υπέρ της έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Το τρίτο γκολ το πέτυχε ο Μάνταλος στο 57' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μπογέ που ανατράπηκε από τον Ζούλη . Στο 79' ο Λιβάγια με ωραίο συρτό σουτ έπειτα από πάτημα της μπάλας από τον Γκάλο έγραψε το 4-0 για να έρθει ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα, στο 82' και να γράψει το 5-0 μετά από ωραία κούρσα και συστημένη ασίστ που του έβγαλε ο Μπακάκης.

Πολύ καλά, εκτός από τους προαναφερθέντες, Γκάλο, Λιβάγια και Κρίστιτσιτς, τα πήγαν και οι Άλεφ, Μάνταλος και Μπογέ. Αμυντικά η ομάδα δεν έδειξε την ίδια σοβαρότητα με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ενώ και ο Τσιντώτας είχε δύο πολύ άσχημα διωξίματα της μπάλας, με αποτέλεσμα ο Κισσαμικός να γίνει επικίνδυνος στο 9' σε πλασέ του Χαλκιαδάκη με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αντιδρά σωστά και στο 26' όπου ο Χαλκιαδάκης βγήκε τετ α τετ με τον Τσιντώτα αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφο το τέρμα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, έχοντας τελειώσει με την υπόθεση πρόκριση, χαλάρωσε και κατέφυγε σε συντήρηση δυνάμεων έχοντας το μυαλό της στο επόμενο δύσκολο ματς που έχει να δώσει στη Νέα Σμύρνη εναντίον του Πανιωνίου. Παρόλα αυτά η είσοδος του… δαιμονισμένου Λιβάγια της απέφερε δύο ακόμα γκολ και έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη-πρόκρισή της.

Ο Λιβάγια στο 58' στη θέση του Πόνσε, ο Μπότος στο 70' στη θέση του Κρίστιτσιτς και ο Κλωναρίδης στο 74' στη θέση του Μπογέ ήταν οι τρεις αλλαγές της ΑΕΚ.

Και σήμερα ο Ουζουνίδης διαχειρίστηκε άψογα το ματς, σωστά παρέταξε τους βασικούς αποφεύγοντας να ρισκάρει έστω και στο ελάχιστο την υπόθεση πρόκριση, ενώ κατάφερε να ξεκουράσει τόσο τον Χουλτ, όσο και τους Λιβάγια και Πόνσε όταν η ομάδα είχε πάρει σκορ ασφαλείας…

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Μπακάκης Κρίστιτσιτς (70' Μπότος), Μάνταλος, Άλεφ, Πόνσε (58' Λιβάγια), Μπογέ (74' Κλωναρίδης).

Κισσαμικός: Παπαδόπουλος, Τόλι, Καραγεωργής, Φάζος, Ζιουλής, Σάλιακας (74' Σάλιακας), Σιμόν, Γκίνι, Τεγούσης, Ρίσκι (63' Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (78' Αρναρέλης).