Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Θεέ μου μια Βασίλισσα, άλωσε και τη Μαδρίτη κερδίζοντας την Φουενλαμπράδα με 82-90 και καλπάζει για το 2ο συνεχόμενο στέμμα!


Νάχα χίλια μάτια να βλέπω τη Βασίλισσα να κυριεύει την Ευρώπη! Πάει και η Φουενλαμπράδα, να περάσει ο επόμενος! Άλωσε τη Μαδρίτη η ΑΕΚ κερδίζοντας με 82-90 και ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο είχε φτάσει να προηγείται με 28 πόντους διαφορά! Φυσικά η Ένωση παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου της μαζί με την Χάποελ.

Η κιτρινόμαυρη αρμάδα του δάσκαλου Λούκα Μπάνκι μπήκε με το καλημέρα με άγριες διαθέσεις στο παρκέ και έδειξε νωρίς-νωρίς ότι μόνο για τουρισμό δεν βρέθηκε στην Ισπανία. Με τον τρομερό Χάντερ να δείχνει τα δόντια του σκοράροντας από κάθε σημείο του γηπέδου άρχισε να παίρνει μια διαφορά που όσο περνούσε ο χρόνος αυξανόταν και απειλούσε τους γηπεδούχους με μια άνευ προηγουμένου συντριβή. Μπαίνοντας και ο Σάκοτα στον ξέφρενο ρυθμό της Βασίλισσας και αρχίζοντας να βλέπει καλάθι από τα 6.25 τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ζόρικα για την Φουενλαμπράδα. Η ΑΕΚ παίζοντας με τον ίδιο τρελό ρυθμό οδήγησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος του εκεί που ακριβώς ήθελε ώστε να πάρει το ροζ φύλλο χωρίς να κινδυνεύσει σε κανένα χρονικό σημείο του ματς. Ο Χάντερ συνέχισε το… βιολί του και στο δεύτερο ημίχρονο παρασύροντας την ομάδα στον τρελό χορό του και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και αφού είδαν οι παίκτες της ΑΕΚ ότι η νίκη βρίσκεται ήδη στις αποσκευές τους έριξαν τον ρυθμό τους και χαλάρωσαν με αποτέλεσμα το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν την τεράστια διαφορά της ήττας τους.

Χάντερ με 24 πόντους, Θίοντορ με 19, Σάκοτα με 17, Γκρίφιν και Ματσιούλις από 11 ήταν οι κορυφαίοι της Βασίλισσας.

Τα δεκάλεπτα:13-26, 33-46, 52-69, 82-90.

Φουενλαμπράδα: Ακονιόν, Ο'Λίρι 10, Ρούπνικ 11(2), Μπέλας 6(1), Γκαρσία 8(1), Κρους 11(1), Κεμπ 13, Γιόρκα 6(1), Γκονζάλες 4, Κλαρκ, Εγιένγκα 13(1), Κραβτσόφ.

AEK: Τζέιμς, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 17(1), Τσαλμπούρης 2, Ματσιούλις 11(1), Λαρεντζάκης 2, Γκρίφιν 11, Θίοντορ 19(2), Σαντ Ρος 4, Γιαννόπουλος, Χάντερ 24.