Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η δήλωση Δίπλαρου και το τέλος του σίριαλ

"Τις ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στη συνέντευξη που παραχώρησα και την απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ να ακυρώσει τη συμφωνία μας, προτίμησα να μείνω σιωπηλός και να σκεφτώ. Θα ήταν πολύ εύκολο να διαψεύσω όσα δήλωσα ή να επιχειρήσω να διορθώσω τις κακές εντυπώσεις, ρίχνοντας ευθύνες οπουδήποτε αλλού προκειμένου να σώσω το τομάρι μου. Ωστόσο οι αρχές που έλαβα από την οικογένεια μου, επέβαλλαν πάντα να μη σκέφτομαι με εγωιστικό τρόπο και να αναγνωρίζω τα λάθη μου. Γιατί το λάθος στην προκειμένη περίπτωση είναι δικό μου και μόνο. Δεν φταίει ούτε ο δημοσιογράφος, ούτε η ομάδα, ούτε πολύ περισσότερο ο κόσμος της ΑΕΚ που διάβασε μια απερίσκεπτη δήλωση στην οποία εμφανίστηκα σαν να προσπαθώ να χρησιμοποιώ την ΑΕΚ ως σκαλοπάτι, ενώ ακόμα δεν έχω αποδείξει τίποτα στην καριέρα μου, που μόλις ξεκινά.

Παρακαλώ, τώρα που η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας μας και δεν έχω απολύτως τίποτα να κερδίσω, όπως δεχθείτε την ειλικρινή συγνώμη μου για το φραστικό λάθος μου. Είμαι ακόμα μικρός αλλά θα μάθω από αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο, τον coach Σάκοτα και το ΔΣ της ΑΕΚ για την τιμή που μου έκαναν με την πρόταση συνεργασίας και παράλληλα να απολογηθώ που τους έφερα σε δύσκολη θέση. Ο κώδικας ηθικής που μάθαμε από παιδιά σε αυτή την οικογένεια, μου επιβάλλουν να επιστρέψω και την προκαταβολή που είχα λάβει προ καιρού από τον κ. Αγγελόπουλο διότι αυτά τα χρήματα δεν τα εργάστηκα και δεν τα δικαιούμαι.

Παράλληλα ζητώ συγνώμη και από τον κόσμο του μπάσκετ, που μόλις μια εβδομάδα μετά την πιο ευτυχισμένη μέρα της καριέρας μου, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, απασχόλησα για λάθος λόγους.

Με σεβασμό Νίκος Δίπλαρος"

Αυτή είναι η δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Δίπλαρος μετά από την απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ να τερματιστεί η μεταξύ τους συνεργασία. Ηχεί γλυκά στ' αυτιά και αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της. Να μη δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα στον παίκτη από τους εξοργισμένους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και να αμβλυνθούν οι δυσάρεστες εντυπώσεις που έχει προκαλέσει σε οπαδούς και διοικήσεις άλλων ομάδων που πιθανόν θα ήθελαν να κινηθούν για την απόκτησή του αλλά δεν επιθυμούν να χαρακτηριστούν σκαλοπάτι για την καριέρα ενός υπερφίαλου νεαρού.

Η δήλωση έχει συνταχθεί προσεκτικά και στοχευμένα και φυσικά ουδεμία σχέση έχει ο παίκτης με την σύνταξή της. Αν ήταν σε θέση να χειρίζεται την γλώσσα με τέτοια δεξιοτεχνία δεν θα είχε υποπέσει σε ένα τέτοιο ατόπημα όπως αυτό των προγενέστερων δηλώσεών του που τον οδήγησαν έξω από την οικογένεια της ΑΕΚ. Επίσης, με τη συγκεκριμένη δήλωση παίρνουν την καλύτερη απάντηση οι αυτόκλητοι υποστηρικτές του που διατύπωναν την άποψη ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί για την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό του. Καμία ειλικρίνεια και κανέναν αυθορμητισμό δεν επικαλείται στη δήλωση αλλά αποδίδει τα όσα είχε πει στη συνέντευξή του σε καθαρή απειρία και απερισκεψία. Και βέβαια η συγγνώμη του δεν περιλαμβάνει πουθενά τον κόσμο της ΑΕΚ για την απαξίωση που έκανε στην ομάδα του. Μόνο τον κόσμο του μπάσκετ, έτσι γενικά, που τον αναστάτωσε.

Και τέλος, θα είχε μία κάποια αξία η συγκεκριμένη δήλωση και η συγγνώμη που εμπεριέχει, αν είχε γίνει στο μεσοδιάστημα μεταξύ της συνέντευξής του που ξεσήκωσε τον κόσμο της ΑΕΚ και της απόφασης που πήρε η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Τώρα, ετεροχρονισμένα, μικρή αξία έχει. Διότι, όπως επικαλείται ο παίκτης, το συγκεκριμένο διάστημα επέλεξε να το χρησιμοποιήσει για να σκεφτεί. Δηλαδή χρειάστηκε πέντε μέρες για να σκεφτεί αν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη εγκαίρως, που αν το είχε κάνει νωρίτερα ίσως και να οδηγούσε την διοίκηση της ΑΕΚ να έβλεπε υπό άλλο πρίσμα την περίπτωσή του. Μακάρι να είχε χρειαστεί έστω και πέντε λεπτά για να σκεφτεί πριν κάνει τις ανόητες δηλώσεις του απαξιώνοντας την ΑΕΚ και τον λαό της. Μήπως το μεγάλο χρονικό διάστημα σκέψης το χρειαζόταν ακριβώς για να παρθεί η απόφαση που πάρθηκε και να μην οδηγηθεί η υπόθεσή του σε αναθεώρηση της απόφασης περί διακοπής της συνεργασίας;

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά θα φανούν πολύ σύντομα. Εκείνο που απομένει σε μας είναι να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και μακάρι η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης να του αποβεί χρήσιμη για το μέλλον του βοηθώντας τον να ωριμάσει και από τώρα και στο εξής να βουτάει πρώτα τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν ξεστομίσει την παραμικρή κουβέντα για τον οποιονδήποτε. Για εμάς εδώ στο ΑΕΚΟΡΑΜΑ η υπόθεση Νίκος Δίπλαρος τελειώνει εδώ με αυτή τη δημοσίευση και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανα στο μέλλον...