Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο σοβαρός κύριος Δέλλας και ο σεβασμός από τους αντιπάλους

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον κόσμο από την χτεσινή μεστή εμφάνιση της ΑΕΚ και από το θέαμα που του πρόσφερε. Η ικανοποίηση όμως είναι διπλή και τριπλή θα τολμούσα να πω, επειδή μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν, τόσο οι σοβαρότατες και μετρημένες δηλώσεις του προπονητή της, όσο και οι δηλώσεις αναγνώρισης της ανωτερότητάς της από τους αντιπάλους προπονητές. Το τελευταίο ήταν κάτι που μας είχε λείψει σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ επειδή την τελευταία φορά που η ΑΕΚ βρισκόταν σ' αυτή κυριαρχούσε η απαξίωση και τα υποτιμητικά σχόλια των αντιπάλων προπονητών, παικτών και παραγόντων. Τόσο πολύ την είχαν μικρύνει την ΑΕΚΑΡΑ μας οι απίθανοι που παρέλασαν από τις διοικητικές της θέσεις. Βέβαια οι δηλώσεις αναγνώρισης επανήλθαν στην Γ' και στη Β' κατηγορία αλλά τι να τις κάνουμε; Εδώ είναι που έχουν αξία. Στην Σούπερ Λιγκ. Και η ΑΕΚ, δόξα τω θεώ ξαναγύρισε, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε όλα τα επίπεδα.

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Τραϊανός Δέλλας απ' όσα είδε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τους παίκτες του, ωστόσο θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους και τον ενθουσιασμό από την εμφάνιση.

Αρχικά ο νεαρός τεχνικός είπε: "Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά χωρίς βία, επεισόδια και με καλό ποδόσφαιρο. Ο στόχος ήταν σήμερα η νίκη. Μέσα από αυτή θέλαμε και το καλό ποδόσφαιρο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν τηρουμένων των αναλογιών και της εποχής που είναι η αρχή της σεζόν. Πάντα οι πρεμιέρες έχουν εκπλήξεις αν δεν είσαι προσεκτικός.

Ελέγχαμε το ματς σε όλη την διάρκειά του και ζητούσαμε την μπάλα από την αρχή. Τα παιδιά έκαναν το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Δημιουργήσαμε τις φάσεις, βρήκαμε χώρους και μπήκαν και τρία όμορφα γκολ. Το ματς τελείωσε, πήρε η ΑΕΚ τους 3 βαθμούς, κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε μαζικά στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια που άρχισε πριν δύο χρόνια. Και τότε ήταν μεγάλη η στήριξή τους".

Τα συναισθήματα της επιστροφής της ΑΕΚ με τον υποβιβασμό και το σήμερα:

"Το μόνο κοινό με τότε ήταν ο κ. Παράσχος. Έχουμε περάσει πολλά, δουλέψαμε πολύ και γυρίσαμε. Θα ήταν κρίμα να μείνουμε στο παρελθόν. Είναι εκεί το παρελθόν να μας θυμίζει τα λάθη για να μη ξαναγίνουν. Κοιτάμε μπροστά".

Το ποσοστό ετοιμότητας της ΑΕΚ;

"Δεν μπορώ να μετρήσω την ετοιμότητα με ποσοστά, πρέπει να το προσεγγίζουμε διαφορετικά το κάθε ματς. Δουλεύουμε για ένα κοινό αποτέλεσμα, θα έχουμε διαφορετικές ενδεκάδες και θέλω όποιος μπαίνει στο γήπεδο να έχουμε την εικόνα που θέλουμε. Έχουμε πολλά νέα παιδιά πρέπει να γνωριστούν μεταξύ τους και χρειάζεται χρόνος".

Για την αλλαγή του Τζεμπούρ;

"Είχε ενόχληση".

Έκλεισε το ρόστερ της ΑΕΚ;

"Ξέρετε καλά ότι δεν μιλάω για μεταγραφές. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ δουλεύω με όσους είναι εδώ. Αν έρθουν άλλοι θα ενδιαφέρομαι και για εκείνους".

Ένα σχόλιο για την αποχώρηση Ζήκου;

"Δεν θέλω να κάνω. Είναι κάτι που είπε και ο Άκης είναι ενδοοικογενειακό. Εδώ θα τελειώσει αυτό".

Είχατε μιλήσει για πιο δυνατή ΑΕΚ στην επιστροφή της, είστε δικαιωμένος;

"Δεν ήξερα την επόμενη μέρα μετά το τελευταίο ματς τότε. Δεν μπορούσε να χαθεί η ΑΕΚ έτσι εύκολα. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν. Δεν γίνονται τυχαία πράγματα. Με την δουλειά μας, ο καθένας από το πόστο του, φτάσαμε την ΑΕΚ ξανά στην πρώτη κατηγορία. Η δουλειά συνεχίζεται. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Τα χειρότερα είναι πίσω, τα αφήσαμε".

Υπάρχει στόχος για κατάκτηση πρωταθλήματος;

"Κανένα πρωτάθλημα δεν πάρθηκε ή χάθηκε την πρώτη αγωνιστική. Να είναι κοντά ο κόσμος, να στηρίζει και να έχει έλεγχο συναισθημάτων όπως λέω και στους παίκτες μου. Το ποδόσφαιρο έχει και κακές μέρες και στο τέλος γίνεται το ταμείο. Στο τέλος θα το κάνουμε. Αν έχουμε τέτοια εικόνα σε κάθε ματς, ο στόχος στο πρωτάθλημα θα είναι πιο εύκολος. Με ένα κακό ματς δεν χάνεις το πρωτάθλημα. Εμείς δουλεύουμε για κάθε ματς ξεχωριστά".

Και επειδή δεν επιστρέψαμε μόνο αγωνιστικά αλλά και σε θέματα αναγνώρισης της υπεραξίας της ΑΕΚ, γυρίσαμε στα παλιά, γνωστά και φυσιολογικά σχόλια των αντιπάλων μας:

Ο προπονητής του Πλατανιά Γιώργος Παράσχος δήλωσε για το χτεσινό ματς:

αταρχάς συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, νίκησε πάρα πολύ άνετα. Εμείς ήμασταν πολύ κακοί, ξαφνιάστηκα με την απόδοση της ομάδας μου, δεν το περίμενα. Σήμερα ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με την κυκλοφορία που είχε η ΑΕΚ και γυρίσαμε πολύ πίσω. Μας ταλαιπώρησε πολύ στο να αποσπάσουμε την μπάλα. Και τις λίγες φορές που το κάναμε δεν είχαμε το κουράγιο και τη δύναμη για να βγούμε και να εκμεταλλευτούμε τον χώρο.", ανέφερε αρχικά  Γιώργος Παράσχος και πρόσθεσε:
 
"Ήταν καθοριστικό το 2-0  στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Από εκεί και πέρα ήταν σα να παρατήσαμε το ματς. Σίγουρα με προβληματίζει πολύ αυτή η απόδοση και θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα προσεχώς. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, έδειξε ότι έχει μια πολύ καλή ομάδα με πάρα πολλές λύσεις".

Το εγκώμιο της ΑΕΚ έπλεξε και ο βοηθός του Γιώργου Παράσχου, Παναγιώτης Γκουτσίδης, μετά την ήττα του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ με 3-0, τονίζοντας όμως πως οι Χανιώτες έχουν καλύτερη ομάδα από πέρυσι:

"Ήταν το πρώτο παιχνίδι με μία ομάδα πολύ καλή. Από τις καλύτερες και όπως έδειξε θα είναι στο πρωτάθλημα. Δεν είχαμε καλή απόδοση και ήταν λογικό να χάσουμε από μία υπέροχη ΑΕΚ. Να μην κατεβάσουμε το κεφάλι. Τώρα αρχίζουμε. Να πάμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα με εμπιστοσύνη. Έχουμε πιο καλή ομάδα από πέρυσι", ήταν τα λόγια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: