Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αιδώς Αργείοι

Σε μια πρεμιέρα που κύλησε τόσο ήρεμα και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είχε να ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο, έρχονται οι δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές αρχές του τόπου να δυναμιτίσουν το καλό κλίμα και να προκαλέσουν τους φιλάθλους της ΑΕΚ χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος. Αν αυτό δεν είναι υποβολιμαίο και ύποπτο τότε τι είναι;

Ο τελειωμένος με νομοθετική διάταξη που ψήφισε η ελληνική Βουλή αθλητικός εισαγγελέας, ο οποίος με απόφαση του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί από τακτικό εισαγγελέα, καλεί την ΑΕΚ σε απολογία για την ανακοίνωση που εξέδωσε εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Μια ανακοίνωση στην οποία η ΑΕΚ δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από ισονομία και εκφράζει τις επιφυλάξεις της για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά με αυτή την κίνηση η ΕΠΟ επιβεβαιώνει αυτές τις επιφυλάξεις της ΑΕΚ οι οποίες εκφράστηκαν μέσα από την συγκεκριμένη ανακοίνωση. Κύκλοι της ΑΕΚ επισημαίνουν μεταξύ άλλων: "Μεγαλύτερη επιβεβαίωση δεν μπορούσε να υπάρξει. Εκτός και αν για την ελληνική αθλητική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αποτελεί μεμπτό ζήτημα πως στην ανακοίνωσή μας αναφέραμε πως θα σεβαστούμε το φερ πλέι και την ισονομία".

Οι άνθρωποι γελοιοποιούνται καθημερινά εξωτερικεύοντας τον φόβο που τους έχει προκαλέσει η επιστροφή της ΑΕΚ στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού διακρίνουν πλέον ξεκάθαρα ότι διακυβεύεται η κυριαρχία της εκλεκτής τους ομάδας και του αγαπημένου τους προέδρου.

Και σα να μην έφτανε αυτό, σε μια επίδειξη κυριαρχίας κινητοποίησαν και την Σούπερ Λιγκ του… ανεξάρτητου Μποροβήλου, ετέρου ανθρώπου του προέδρου (ένας είναι ο πρόεδρος), για ένα θέμα που είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ξεσηκώσει την μήνη όχι μόνο των ΑΕΚτζήδων αλλά κάθε υγειώς σκεπτόμενου φιλάθλου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα, είχε ζητήσει από τη Σούπερ Λιγκ, στο ματς με τον Πλατανιά, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ στα μάτριξ του γηπέδου να υπήρχε μία φωτογραφία του. Τελικά, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με τη δικαιολογία πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει καμία ανάμειξη με το ποδόσφαιρο!  

Ο Γιάννης Ξενάκης υπηρέτησε για περίπου 30 χρόνια τη δημοσιογραφία και όχι μόνο από το πόστο του ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Προφανώς η Σούπερ Λιγκ δεν αναγνωρίζει έναν άνθρωπο που τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, τα αφιέρωσε στον ελληνικό αθλητισμό. Για τον χαμό του Γιάννη Ξενάκη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για τα θέματα του αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρέδωσε γραπτή δήλωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια".

Βλέποντας κανείς στο ματς Μπέτις-Βιγιαρεάλ να τιμούν οι γηπεδούχοι τον άδικο χαμό ενός κατοίκου της Ανδαλουσίας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, με τη σύμφωνη γνώμη της αντίστοιχης διοργανώτριας αρχής τηρώντας ενός λεπτού σιγή, χωρίς μάλιστα ο συγκεκριμένος άτυχος άνθρωπος να είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί παρά να θλίβεται κανένας με την μικρότητα και την ασέβεια προς τον Γιάννη Ξενάκη αλλά και ολόκληρο τον λαό της ΑΕΚ που επέδειξαν οι υπεύθυνοι της δικής μας Σούπερ Λιγκ. Τελικά αναρωτιέται κανείς, ποιος πραγματικά είναι υπεύθυνος για την βία στα γήπεδα; Ποιος την καλλιεργεί και την προκαλεί με τις εριστικές αποφάσεις του σε ζητήματα μάλιστα που δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να επιδεικνύεται τέτοια σπουδή; Αιδώς Αργείοι…