Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΑΕΚ Κ20-Πλατανιάς 3-0 ζήλεψαν την πρώτη ομάδα οι μικροί

Ζήλεψαν τους μεγάλους οι μικροί της ΑΕΚ και η Κ20 φιλοδώρησε με τρία γκολ τον Πλατανιά στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων για το πρωτάθλημα υποδομών της Σούπερ Λίγκας. Αν και με πολλές ελλείψεις στην εντεκάδα της η Ένωση ήταν καλύτερη και πήρε εύκολα το τρίποντο. Φοβερό γκολ έβαλε ο Γιαννούτσος με σουτ από τη σέντρα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά από το πρώτο λεπτό του αγώνα πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλό της και στο 10' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κυριαζή. Ο Βλαχομήτρος βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή μετά από κάθετη του Μήχα, πέρασε και τον τερματοφύλακα του Πλατανιά, πάσαρε στον σκόρερ και εκείνος έγραψε το 1-0.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ χαλάρωσε κάπως την πίεση που ασκούσε και όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Η Ένωση έλεγχε όμως το ματς, είχε τη κατοχή της μπάλας, ενώ αμυντικά δεν απειλήθηκε η εστία του Πάντου. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ βγήκε ξανά μπροστά και με τον Μήχα στα τελευταία 15 λεπτά έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Παρά τις ελλείψεις των Γαλανόπουλου, Τζάθα, Πεχλιβανίδη, Κοντοέ και Μαρκοπουλιώτη, η Β' ομάδα της ΑΕΚ παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη και πάρα τον κόντρα αέρα στο γήπεδο των Σπάτων ήταν η κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου.

Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα του Στέλιου Μανωλά συνέχισε να ελέγχει το ματς. Κι αυτή τη φορά η ΑΕΚ, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε με γκολ. Ο Βλαχομήτρος στο 55' με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0. Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ ήταν το κορυφαίο της συνάντησης. Ο Γιαννούτσος έκανε λόμπα-σουτ στο 60' σχεδόν από τη σέντρα και με τη βοήθεια του αέρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας των Κρητικών! Το σκορ όπως είχε ήδη διαμορφωθεί αλλά και η αγωνιστική κυριαρχία της ΑΕΚ δεν άφηναν πια κανένα περιθώριο στον Πλατανιά για να αντιδράσει βγαίνοντας στην επίθεση. Αντιθέτως η ΑΕΚ έχασε κι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κυριαζή σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, περίπου στο 75' του αγώνα. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η ΑΕΚ Κ20 ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα υποδομών της Σούπερ Λίγκας με θρίαμβο επί του Πλατανιά με 3-0, ακριβώς όπως είχε κάνει το περασμένο Σάββατο και η πρώτη ομάδα.
 
ΑΕΚ Κ20 (Στέλιος Μανωλάς): Πάντος, Βιδάλλης, Κοφσανίδης, Γραμματίκας, Γιαννούτσος, Καρβουνίδης, Τσέλιος, Μήχας (45' Λίτσι), Βλαχομήτρος (70' Γεωργαμλής), Αντωνίου (55' Σπηλιώτης), Κυριαζής.