Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αυτός θα είναι κατά 90% ο νέος σέντερ φορ της ΑΕΚ!

Αφού όλα τα παπαγαλάκια έχουν αρχίσει να κράζουν δεν βλέπω τον λόγο γιατί εμείς να πρέπει να παραμείνουμε κι άλλο σιωπηλοί. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και ό,τι έπρεπε να πράξει ο καθένας κατά συνείδηση το έπραξε.

Ο Λάφερτι, λοιπόν, θα είναι κατά 90% ο νέος σέντερ φορ της ΑΕΚ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί έως απόψε το βράδυ! Το σημαντικό είναι ότι ο σημερινός "Γαύρος" τον εμφανίζει σαν τον έναν από τους δύο πιθανούς στόχους του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ!

Ο Βορειοϊρλανδός σέντερ φορ Κάιλ Λάφερτι της Νόριτς, που έχει μείνει αξέχαστος στους Έλληνες φιλάθλους από τον αγώνα Βορείου Ιρλανδίας-Ελλάδος, είναι μία από τις υποθέσεις που δουλεύει μυστικά (τρόπος του λέγειν, αφού ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι) εδώ και μέρες η ΑΕΚ. Ο παίκτης ανήκει στη Νόριτς και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει έρθει ήδη σε επαφή, τόσο με την ομάδα του, όσο και με τον Έλληνα συνεργάτη του Σκοτσέζου ατζέντη του ίδιου του παίκτη. Το κασέ του Λάφερτι είναι γύρω στο 1.000.000 ευρώ και η ΑΕΚ προσπαθεί να τον αποκτήσει με μια μορφή συνιδιοκτησίας με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Κάιλ Λαφερτι έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με τη Νόριτς, ενώ είναι στην αποστολή της Εθνικής της χώρας του για τα παιχνίδια της ερχόμενης εβδομάδας, παρότι πρόσφατα είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός προπονήσεων για λίγες μέρες. Αν αποκτηθεί θα είναι διαθέσιμος ακόμη και για το ματς με τα Γιάννενα.

Ο Λάφερτι είναι εν ενεργεία διεθνής και έχει παίξει εναντίον της Ελλάδος, έχοντας μάλιστα σκοράρει στον αγώνα με την Εθνική μας μέσα στο Καραϊσκάκης.

Γεννημένος το 1987 στην βορειοιρλανδική κωμόπολη Ενίσκιλεν ο Λάφερτι, το 2004, σε ηλικία 17 ετών, υπέγραψε στην Μπέρνλι. Μετά από έναν χρόνο στην β' ομάδα, η ποιότητα του ύψους 1,93 επιθετικού τον έφερε να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Το 2005 έφυγε δανεικός για την Ντάρλινγκτον και γύρισε έναν χρόνο μετά για να μείνει τελικά στην Μπέρνλι έως το 2008. Τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς η Ρέιντζερς πληρώνει και τον φέρνει στη Γλασκόβη. Σκοράρει στη δεύτερη εμφάνιση του και τελικά μέσα σε μια τετραετία με τους "διαμαρτυρόμενους" κάνει 134 συμμετοχές και πετυχαίνει 36 γκολ.

Τελικά μένει ελεύθερος μετά από διαμάχη για το συμβόλαιό του, με την πτώχευση και τον υποβιβασμό της Ρέιντζερς και τον Ιούνιο του 2012 υπογράφει στην ελβετική Σιόν. Κάνει 28 συμμετοχές και πετυχαίνει 8 γκολ σε μια σεζόν και τον Ιούνιο του 2013 μετακομίζει στην Παλέρμο (Serie B' τότε) όπου υπογράφει για 3 χρόνια. Με 12 γκολ σε 36 ματς παίζει καταλυτικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας, όμως η σύγκρουση του με τον εκκεντρικό πρόεδρο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι τον οδηγεί εκτός Ιταλίας.

Ο Τζαμπαρίνι δηλώνει ότι είναι καλός παίκτης, όμως είναι γυναικάς εκτός ελέγχου και δεν μπορεί με αυτή τη ζωή να μείνει στην ομάδα. Έτσι, τον Ιούνιο του 2014 υπογράφει για 3 χρόνια στη Νόριτς (Τσάμπιονσιπ) με οψιόν για 1 χρόνο ακόμα. Παίζει σε 20 ματς και σκοράρει 1 γκολ (17 Ιανουαρίου 2015). Δεκαπέντε μέρες μετά το γκολ του πηγαίνει δανεικός ως το τέλος της σεζόν στη Ρίζεσπορ όπου πετυχαίνει 2 γκολ σε 15 ματς.

Έχει περάσει από όλα τα τμήματα της εθνικής ομάδας της Βόρειας Ιρλανδίας. Έκανε ντεμπούτο με την εθνική ανδρών το 2006 και από τότε έχει 42 συμμετοχές και 14 γκολ. Έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις στα προκριματικά του Euro 2016.
 
Εξαιρετικός μέσα στην περιοχή, μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια, αφού παρά το ύψος του είναι πολύ γρήγορος. Δεξιοπόδαρος, πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και με καλή τεχνική για το ύψος του. Έδειξε την ποιότητά του στο ματς των Βορειορλανδών με την Εθνική μας στο Καραϊσκάκης. Η Νόριτς δεν τον υπολογίζει για βασικό και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Έχει συμβόλαιο μέχρι το  καλοκαίρι του 2017, με οψιόν της Νόριτς για άλλον έναν χρόνο, αλλά οι Άγγλοι δεν έχουν πρόβλημα να τον δανείσουν και όπως είπαμε η ΑΕΚ παλεύει να τον φέρει με πληρωμή μέρους του συμβολαίου του και οψιόν αγοράς...