Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΑΕΚ-Μίετζ 2-0

Με 2-0 κέρδισε η ΑΕΚ την πολωνική Μίετζ, ομάδα Β' κατηγορίας, στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι επί πολωνικού εδάφους όπου και ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή της προετοιμασία.

Τα γκολ πέτυχαν, ο Ανάκογλου στο 33' και ο Κρισάντους στο 76'. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με δύο διαφορετικές εντεκάδες σε κάθε ημίχρονο και για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να παίξει καλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Κάτι η κούραση από την επίπονη προετοιμασία των 20 ημερών και κάτι τα πολλά φάουλ που έγιναν και από τις δύο πλευρές, δεν επέτρεψαν στους παίκτες να ξεδιπλώσουν κάποιους συνδυασμούς της προκοπής και το παιχνίδι κούρασε τους λιγοστούς θεατές που το παρακολούθησαν.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε και πάλι με το γνωστό 4-2-3-1, με τον Μπαρόχα στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Γκάλο και αριστερά τον Σοϊλέδη, στο κέντρο της άμυνας τους Άρθο και Κολοβέτσιο, αμυντικά χαφ τους Γιόχανσον και Ανάκογλου, δεκάρι τον Γροντή, στα φτερά τους Πλατέλλα (δεξιά) και Μπαρμπόσα (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Αραβίδη. Εκτός του γκολ δεν υπήρξαν άλλες αξιόλογες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες επιδόθηκαν περισσότερο σε ατομικές ενέργειες και επινοήσεις, οι οποίες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος ο Δέλλας άλλαξε τόσο το σύστημα (4-4-2) όσο και ολόκληρη την εντεκάδα. Στο τέρμα πέρασε ο Ανέστης, στην άμυνα δεξιά πήγε ο Σβάρνας, αριστερά ο Πεταυράκης, στο κέντρο της άμυνας σαν στόπερ οι Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος, αμυντικά χαφ οι Σιμόες και Φαγέ, στην δεξιά πτέρυγα πέρασε ο Βασιλαντωνόπουλος, στην αριστερή ο Ζόριτς και στην επίθεση μαζί οι Τζιμπούρ και Κρισάντους. Η εικόνα της ομάδας όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά μάλλον έγινε χειρότερη από εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Το παιχνίδι είχε πολλά φάουλ που συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες διακοπές με αποτέλεσμα να μην παιχτεί σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο. Και αυτό γίνεται συνήθως όταν οι παίκτες είναι κουρασμένοι και τις επιδιώκουν αυτές τις διακοπές για να παίρνουν ανάσες. Χωρίς τρεξίματα, λοιπόν, από τους παίκτες της ΑΕΚ και χωρίς κάθετες μπαλιές, ήταν μοιραίο να παιχτεί το παιχνίδι με παράλληλες μπαλιές, πάσες στο μισό μέτρο, φάουλ και διακοπές. Μια φάση μόνο στο 72' όπου ο Ζόριτς επιχείρησε να σουτάρει αλλά έπιασε αέρα, άλλη μία στο 76' όπου έγινε ακριβώς το ίδιο αλλά το εκμεταλλεύτηκε ο Κρισάντους και πέτυχε το 2-0 και δυο χαμένες ευκαιρίες του Τζιμπούρ στο 82' και στο 88' που τις έβγαλε ο τερματοφύλακας των Πολωνών ήταν όλη η ιστορία του δευτέρου ημιχρόνου. Από μία καλή φάση σε κάθε ημίχρονο είχαν και οι Πολωνοί αλλά και τις δύο τις έβγαλαν ωραία οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ. Την πρώτη ο Μπαρόχα και την δεύτερη ο Ανέστης.

ΑΕΚ Α' ημιχρόνου: Μπαρόχα, Γκαλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Γροντής, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

ΑΕΚ Β' ημιχρόνου: Ανέστης, Βασιλαντωνόπουλος, Πεταυράκης, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Φαγέ, Τζανετόπουλος, Σιμόες, Ζόριτς, Κρισάντους, Τζιμπούρ.
 
Μίετζ: Σμογκ,Μπρόζινα, Λαφράνς, Μιτζιέρσκι, Βόζνιτσκα, Φέρουγκα, Ντάνιελ, Τσέρπκα, Γκαρούχ, Λαμπούκας, Σλουσάρσκι.