Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πέρασε με 1-3 η ΑΕΚ από τον Βόλο και τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της

Μια αλλιώτικη ΑΕΚ είδαμε σήμερα στον Βόλο η οποία κέρδισε με 1-3 την ομώνυμη ομάδα τερματίζοντας πρώτη στον όμιλό της έχοντας πετύχει το απόλυτο με 3 νίκες σε 3 ματς και 9 βαθμούς και παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Η ΑΕΚ σήμερα παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ο Ουζουνίδης αποφάσισε να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες του και έτσι παρέταξε μία ομάδα από την οποία απουσίαζαν οι Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Πόνσε, οι τραυματίες Άλεφ, Οικονόμου και Λόπες και οι τελειωμένοι Λαμπρόπουλος, Σιμόες και Μπακασέτας. Χρησιμοποίησε επίσης τον Τσόσιτς σαν αμυντικό χαφ δίπλα στον Μοράν, ενώ ο Κλωναρίδης και ο Μπογέ αγωνίστηκαν από 35' ο καθένας. Έτσι, σε ένα σύστημα 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσιντώτας, δεξί μπακ έπαιξε ο Γκάλο, αριστερό ο Γιαννούτσος, στο κέντρο της άμυνας έπαιξε το δίδυμο Τσιγκρίνσκι με Σβάρνα, αμυντικά χαφ όπως είπαμε ήταν ο Μοράν με τον Τσόσιτς, σε θέση οργανωτή στο κέντρο είδαμε τον Μπότο, στο δεξιό άκρο της επίθεσης ο Αλμπάνης, στο αριστερό ο Γιαννιώτας και στο κέντρο της επίθεσης ο Λιβάγια. Στο 55' ο Μπογέ πήρε τη θέση του Αλμπάνη και ο Κλωναρίδης του Μπότου και στο 76' ο Μπάμπης μπήκε στη θέση του Μοράν.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 4' μετά από περιπετειώδη φάση στο ξεκίνημα της οποίας ο Μπότος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μοράν με βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 0-1. Δεν πέρασαν δύο λεπτά και στο 6' ο Βόλος καταφέρνει να ισοφαρίσει με τον Πίσπα, ο οποίος έπιασε μια ψιλοκρεμαστή κεφαλιά και κρέμασε τον Τσιντώτα που είχε τοποθετήσει το κορμί του σε λάθος θέση. Από εκεί και πέρα και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ ήταν τραγική. Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος που προκαλούσε πότε οίκτο και πότε εκνευρισμό σε όσους την παρακολουθούσαν. Κακά τα ψέματα, με κέντρο αποτελούμενο από Μοράν, Τσόσιτς και Μπότο η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να περιμένει και πολλά πράγματα όταν μάλιστα ο κορυφαίος από αυτούς τους τρεις σε απόδοση ήταν ο πιτσιρικάς, ο Μπότος. Στα άκρα ο Αλμπάνης και ειδικότερα ο Γιαννιώτας ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένοι ενώ ο Λιβάγια σου προκαλούσε αυθόρμητα την απορία πώς γίνεται αυτός ο παίκτης να έχει στοιχίσει στην ΑΕΚ 2 εκατομμύρια.

Εντούτοις, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μας επιφύλασσε μια τελείως διαφορετική εικόνα η οποία οφείλεται στους εξής λόγους: α) Στην κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του Λιβάγια που ταυτόχρονα έδωσε και την απάντηση στην ερώτηση που προκάλεσε η απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο και ο οποίος στο 59' με προσωπική του ενέργεια πέτυχε το 1-2 για την ΑΕΚ και στο 71' κλείδωσε τη νίκη με άλλο ένα δικό του γκολ με πλασέ πάνω στην κίνηση εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την πρώτη θέση του ομίλου για την ομάδα του. β) Στην είσοδο στο 55' των Μπογέ και Κλωναρίδη που φρέσκαραν την ομάδα και παρέσυραν και τους συμπαίκτες τους σε έναν πιο γρήγορο ρυθμό που τελικά απέφερε τη νίκη. γ) Στην άνοδο της απόδοσης και του Γιαννιώτα που πλαγιοκοπούσε την άμυνα των γηπεδούχων και είχε κι αυτός ένα δοκάρι στο 83', το δεύτερο για την ΑΕΚ στο ματς. Στο 57' επίσης, ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Λιβάγια σαν οφσάιντ. Και φυσικά σαν τέταρτο λόγο της ανόδου της ΑΕΚ στην επανάληψη θα θεωρήσουμε την έκρηξη του Μαρίνου Ουζουνίδη στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα που ξύπνησε τους παίκτες του και άλλαξαν τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ματς στο δεύτερο μέρος.

Βόλος ΝΠΣ: Μπουργάνης, Καρρίκι (62' Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46' Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Δεμηρτζόγλου, Ηλιόπουλος, Λούκας (46' Κορέλας), Φράγκος, Πίσπας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τσόσιτς, Μοράν (76' Μπάμπης), Γιαννιώτας, Μπότος (55' Κλωναρίδης), Αλμπάνης (55' Μπογέ), Λιβάγια.