Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Εύκολα η ΑΕΚ καθάρισε με 2-0 τη Λαμία

Μια ΑΕΚ τόσο καλή όσο χρειαζόταν για να νικήσει τη Λαμία με 2-0 παρουσιάστηκε απόψε στο ΟΑΚΑ. Έχοντας κορυφαίο και σκόρερ του πρώτου της γκολ τον συνήθη ύποπτο Εζεκιέλ Πόνσε στο 13' με μονοκόμματο σουτ έπειτα από ωραία σέντρα του Μάνταλου (το άλλο μπήκε με αυτογκόλ του Αναστασιάδη ύστερα από προβολή του που προέκυψε και πάλι από ωραίο γύρισμα του Μάνταλου στην περιοχή με στόχο τον Πόνσε) και σε καλή βραδιά τους Μάνταλο, Μπογέ, Κλωναρίδη, Γκάλο, Γαλανόπουλο, Άλεφ, Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου η ΑΕΚ επικράτησε δίκαια και αν δεν έβρισκε απέναντί της τον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Λαμίας Σεράνοφ ίσως το σκορ να είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού ο κίπερ της Λαμίας είπε όχι σε 5 τουλάχιστον ευκαιρίες της ΑΕΚ που μύρισαν έντονα μπαρούτι.

Η ΑΕΚ είχε την ατυχία να χάσει τον Άλεφ στο 56' από τραυματισμό που πιθανότατα θα της στερήσει την παρουσία του και στο εκτός έδρας παιχνίδι της με την Μπενφίκα για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον παίκτη αντικατέστησε ο Μοράν ενώ στη θέση του Άλεφ αγωνίστηκε και ο Τσόσιτς που πέρασε σαν αλλαγή του Γαλανόπουλου στο 83', πιθανότατα για να τον τεστάρει σε αυτόν τον ρόλο ο Ουζουνίδης εν όψει του ματς της Λισαβόνας. Στο 71' πήρε τη θέση του εξαιρετικού απόψε Μάνταλου ο Αλμπάνης και ήταν κι αυτός πολύ καλός.

Η ΑΕΚ, εκτός από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της, που κυρίως οφείλονται στην μεγάλη βραδιά του Σεράνοφ, είχε και δύο δοκάρια. Το πρώτο στο 58' με σουτ του Πόνσε στο οριζόντιο δοκάρι και το δεύτερο στο 90' από ωραίο σκαφτό σουτ του Αλμπάνη, φτάνοντας με αυτό τα 13 σε 13 ματς φέτος! Πάει για μεγάλο ρεκόρ ο Δικέφαλος αν συνεχίσει έτσι.

Η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου από τη Λαμία και ο Τσιντώτας, που αντικατέστησε απόψε τον Μπάρκα, πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, επεμβαίνοντας ουσιαστικά μόνο σε μια περίπτωση σε μπάσιμο του Μπαράλες στο πρώτο ημίχρονο.  

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83' Τσόσιτς), Άλεφ (56' λ.τρ. Μοράν), Κλωναρίδης, Μάνταλος (71' Αλμπάνης), Μπογέ, Πόνσε.

Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας (18' λ.τρ. Αναστασιάδης), Ασίγκμπα (73' Παπαργυρίου), Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν, Μπαράλες (54' Ρόμανιτς).