Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Επιστροφή στις επιτυχίες για την ΑΕΚ που νίκησε με 2-0 την Ξάνθη


Η ΑΕΚ, νικώντας στο ΟΑΚΑ με 2-0 την Ξάνθη, επέστρεψε στις επιτυχίες, προσδοκώντας να αφήσει οριστικά πίσω της αυτό το μαύρο διάστημα των αποτυχημένων αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος έχοντας σε καλή βραδιά τον Έκι Πόνσε που άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' και πεισμωμένο τον Μάρκο Λιβάγια που μπήκε αλλαγή στο 65' και πέτυχε το 2-0 στο 90', κατάφερε να επαναφέρει το καλό κλίμα επιστρέφοντας στις επιτυχίες.

Η Ένωση κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε διάθεση, είχε πάθος και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε. 

Πολύ καλός ήταν ο Πόνσε, όπως προείπαμε, αλλά και ο Κλωναρίδης που βοήθησε με την ταχύτητά του και τις διεισδύσεις του, κυρίως από την δεξιά πλευρά. Ο Μάρκο Λιβάγια μπήκε δαιμονισμένος στο 65' (ο πάγκος βγήκε απ' τον παράδεισο) αντικαθιστώντας τον Μπογέ και έδωσε μια εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση, έχοντας αρχικά ένα εντυπωσιακό ψαλίδι που απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς, στη συνέχεια ένα δοκάρι με κεραυνό έξω από την περιοχή και στο 90' ένα πανέμορφο γκολ με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με έξυπνο σκάψιμο πάνω από το σώμα του τερματοφύλακα της Ξάνθης. Καλός σε γενικές γραμμές ήταν και ο Τσιγκρίνσκι, όπως και ο Χουλτ.

Θετικοί ήταν και οι Άλεφ και Γαλανόπουλος και αποτελεσματικός ο Μπάρκας στις δύο μόνο περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει. Ο Μάνταλος πάλεψε αλλά είχε πολύ άγχος ενώ του την έσπασε και δύο φορές ο αλλήθωρος επόπτης Ακρίβος, ο Οικονόμου στάθηκε καλά αλλά έκανε ένα με δύο λαθάκια ήσσονος σημασίας, ο Μπογέ άρχισε να ανεβαίνει στο δεύτερο ημίχρονο αλλά πριν καλά-καλά δείξει κάποια πράγματα αντικαταστάθηκε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ ο Μπακάκης έκανε δύο σοβαρά λάθη από τα οποία κινδύνεψε η ΑΕΚ και γενικά φώναξε πως χρειάζεται ξεκούραση. Ο Αλμπάνης που αντικατέστησε τον Κλωναρίδη στο 78' έδειξε καλά στοιχεία, ενώ ο Γιακουμάκης που αντικατέστησε τον Πόνσε στο 84' δεν πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του. Ο Ουζουνίδης πιστώνεται την καλή ψυχολογία των παικτών του η οποία μαρτυράει καλή προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς και χρεώνεται την βιαστική αλλαγή του Μπογέ που σίγουρα μπορούσε να προσφέρει αρκετά πράγματα τη στιγμή που είχε αρχίσει να ανεβαίνει αγωνιστικά.

Στο 57' είχαμε ένα εγκληματικό διαιτητικό λάθος, όταν από γέμισμα ο Μάνταλος δέχεται κράτημα μέσα στην περιοχή βρισκόμενος φάτσα με τον Ζίφκοβιτς, αλλά αντί ο διαιτητής Φωτιάδης να υποδείξει το καθαρό πέναλτι που γίνεται, σταματά για οφσάιντ τη φάση από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη Χρήστου Ακρίβου! Ο οποίος Ακρίβος με μία ακόμα λανθασμένη υπόδειξή του στο 63' "βλέπει" και πάλι τον Μάνταλο οφσάιντ ενώ ο παίκτης της ΑΕΚ καλύπτεται κυριολεκτικά από όλη την άμυνα της Ξάνθης!

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Κλωναρίδης (78' Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (65' Λιβάγια), Πόνσε (84' Γιακουμάκης).

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (80' Μελλιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Καντά (50' Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72' Κάστρο).