Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Κοράκια και στο χάντμπολ σταμάτησαν την ΑΕΚ και έσωσαν τον ΠΑΟΚ χαρίζοντάς του την ισοπαλία με 25-25 μέσα στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ένα σπουδαίο διπλό έχασε η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη όπου αναδείχτηκε ισόπαλη 25-25 με τον ΠΑΟΚ για την 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Handball Premier, η οποία και σηματοδοτεί τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης

Η ΑΕΚ έπεσε θύμα των λαθών της αλλά και της απαράδεκτης διαιτησίας, η οποία ανάγκασε τους μάγκες σχεδόν για 10 λεπτά να αγωνίζονται με παίκτη ή και παίκτες λιγότερους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πέτυχε να μειώσει το σκορ και να γυρίσει στο ματς. Εκτός από τις αποβολές οι διαιτητές έσπρωξαν τον ΠΑΟΚ στην ισοφάριση στα τελευταία δευτερόλεπτα παραχωρώντας του ανύπαρκτο φάουλ. Ο ΠΑΟΚ είχε ολοκληρώσει την επίθεσή του με άστοχο σουτ και η κατοχή ήταν στα χέρια της ΑΕΚ, η οποία εκείνη τη στιγμή πήγαινε μπροστά στο σκορ. Οι διαιτητές ξαφνικά ανακάλυψαν ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ χαρίζοντάς του ουσιαστικά μια δεύτερη επίθεση από την οποία εκείνος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 25-25. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 7-8 έχοντας πολύ καλή εικόνα σε άμυνα και επίθεση αλλά και έναν εξαιρετικό Φίλη κάτω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με 9-13. Οι μάγκες περιόρισαν τους γηπεδούχους σε μονοψήφιο αριθμό και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με 6 γκολ διαφορά από τους Θεσσαλονικείς και σκορ 9-15.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και η ΑΕΚ θυμήθηκε ταυτόχρονα το κακό της πρόσωπο χάνοντας την αυτοκυριαρχία της με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν ακόμα και στο γκολ φέρνοντας το σκορ στο 18-19. Ακολούθησαν οι τραγικές διαιτητικές αποφάσεις που προείπαμε με τις άδικες δίλεπτες αποβολές των παικτών της ΑΕΚ και σε συνδυασμό με την κακή επιθετική λειτουργία έφεραν το ματς στα ίσα με το σκορ να γίνεται 21-21 και τον ΠΑΟΚ να ανακτά την χαμένη του ψυχολογία καταφέρνοντας να πάρει ακόμα και προβάδισμα 2 γκολ κάνοντας το σκορ 24-22. Η ΑΕΚ επιτέλους αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 24-24 για να φτάσει σε προβάδισμα ενός γκολ πηγαίνοντας το σκορ στο 24-25. Και κάπου εκεί ήρθε το ανύπαρκτο φάουλ που παραχώρησαν οι χτεσινοί απαράδεκτοι διαιτητές επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ δευτερόλεπτα πριν το τέλος να ισοφαρίσει σε 25-25. Η ΑΕΚ εντούτοις είχε τη δική της ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι στην τελευταία φάση του αγώνα με ένα σουτ φάουλ του Γκάφτι σε νεκρό χρόνο να φεύγει άουτ και τις δυο ομάδες να παραμένουν ισόπαλες.