Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οι χαρές και οι πίκρες του Σαββατοκύριακου

Πρώτα οι χαρές

Ποδόσφαιρο
 
ΑΕΚ-Καλλονή 3-0

Εύκολο απόγευμα είχε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου κέρδισε την Καλλονή με 3-0 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αλλά και η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε δεχτεί δύο τουλάχιστον γκολ σε ισάριθμες απροσεξίες της άμυνάς της. Ο Πογέτ άφησε στον πάγκο τον Μάνταλο και επέλεξε να παίξει με δύο φορ, τον Τζιμπούρ και τον Αραβίδη, σε ένα 4-4-2 που βοήθησε την ομάδα να ξεδιπλωθεί επιθετικά. Αμυντικά λειτούργησε καλά η ΑΕΚ με εξαίρεση δύο φάσεις που κινδύνευσε να δεχτεί γκολ και σώθηκε χάρη στις σωστές αντιδράσεις, την πρώτη φορά του Ντίντακ και την δεύτερη του Μπαρόχα, ενώ επιθετικά υπήρξε επικίνδυνη σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ανασταλτικός παράγοντας που η ΑΕΚ έμεινε στα 3 γκολ ήταν ο διαιτητής Τζήλος (το καλαμπούρι με τα… αιματοβαμμένα κοράκια έχει παρατραβήξει), ο οποίος της αρνήθηκε δύο καταφανέστατα πέναλτι. Η ΑΕΚ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και αύξησε τη διαφορά από τον τρίτο της βαθμολογίας ενώ έχει αρχίσει να αποδίδει και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Το γρήγορο γκολ ήταν εκείνο που έδιωξε το άγχος και ξεκλείδωσε την πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλονής από πολύ νωρίς. Και ήταν μόλις στο 6’ όταν ο Τζιμπούρ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από προσωπική ενέργεια και σέντρα του Γιόχανσον, ο "τρομοκράτης" πετάχτηκε στο σημείο του πέναλτι και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αυτό το γκολ ανάγκασε την Καλλονή να ανοιχτεί και να αφήσει διαδρόμους για να φτάνει πιο εύκολα η ΑΕΚ στην περιοχή της. Η ΑΕΚ της έδωσε χώρο και την χτύπησε στις αντεπιθέσεις ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα τελείωνε το παιχνίδι. Η Καλλονή δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη αφού μόνο με κάποια μακρινά σουτ προσπαθούσε να απειλήσει  το τέρμα της ΑΕΚ. Στο 15' ο Πογέτ έδωσε εντολή στον Αραβίδη να πίσω από τον Τζιμπούρ, για να γεμίσει ο άξονας.

Και στο 19’, σε ένα από τα πολλά ανεβάσματα του Ντίντακ, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη πάσα και ο Αραβιδης με κοντινό πλασέ, έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ πια από θέση ισχύος φρόντισε να επικεντρωθεί στην καλή κυκλοφορία της μπάλας με συνεχή κίνηση των παικτών της ώστε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ. Και θα μπορούσε να το είχε πετύχει, καθώς πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αν οι ποδοσφαιριστές της είχαν λίγο πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία που χάθηκε ήταν στο 39’, όταν ο Αραβίδης έδωσε ασίστ για γκολ στον Τζιμπούρ, αλλά στο αριστερό σουτ του Αλγερινού ο Χογκ κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε χωρίς άγχος και με τους ποδοσφαιριστές της να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Η πίεση που άσκησαν οι επιθετικοί της οδηγούσε τους αντιπάλους τους στο εύκολο λάθος και έφερνε τους ίδιους σε πλεονεκτική θέση για γκολ. Και δικαιούταν ένα ακόμα γκολ η ΑΕΚ αλλά σκόνταψε πάνω στον "πειραγμένο" διαιτητή της συνάντησης που της αρνήθηκε δύο οφθαλμοφανέστατα πέναλτι.

Το πρώτο έγινε στον Τζιμπούρ, στο 50’, όταν ο Αλγερινός γκρεμίστηκε από τον Τσαμπούρη στη μικρή περιοχή και το δεύτερο στο 57’, όταν ο Μπουονανότε έκλεψε τη μπάλα από τον ίδιο παίκτη, ο οποίος σε πρώτο χρόνο έκανε χέρι και στη συνέχεια κράτησε από τη μέση τον Αργεντινό, προκειμένου να μη βγει σε θέση για γκολ. Και δεν ήταν αυτές οι μοναδικές φορές που ο διαιτητής Τζήλος εκνεύρισε τους παίκτες της ΑΕΚ και τον κόσμο, αφού από την αρχή του ματς σφύριζε ανάποδα και έδειχνε εμπάθεια εναντίον της ΑΕΚ.

Η Καλλονή, βλέποντας τον διαιτητή να την σιγοντάρει, άρχισε να βγαίνει δειλά-δειλά από την περιοχή της και στο 60’ απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά την ΑΕΚ. Μετά από λάθος του Μπαρόχα, ο Αντέτζο πλάσαρε, αλλά ο Ντίντακ έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ήρθε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ούκα να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, τον Μπαρόχα να αποκρούει  εκπληκτικά και τον Γκάλο να απομακρύνει.

Η ΑΕΚ αντέδρασε αμέσως και στο 62’, μετά από σέντρα του Γκάλο στο δεύτερο δοκάρι, ο Αραβίδης (που καλυπτόταν από τον πεσμένο Κεϊτά, αλλά και από τον Τσαμπούρη) έπιασε ένα γυριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 3-0.

Στο 64’ ο Γιόχανσον, έχασε μεγάλη ευκαιρία από πλάγια θέση και στο ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χογκ.

Στο 69’ μετά από εκπληκτική κούρσα του Γκάλο, ο Βραζιλιάνος έδωσε πάσα μισό γκολ στον Αραβίδη, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.

Στο 80' Μάνταλος και Βάργκας συνδυάστηκαν άψογα, με τον Βενεζουελάνο να παίρνει ασίστ με το τακουνάκι από τον αρχηγό, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε πάλι στον Ούκα και έφυγε κόρνερ.

Στο 85’ ήταν η σειρά του Μάνταλου, να βρεθεί φάτσα με τον Χογκ, μετά από υπέροχη μπαλιά του Αραβίδη, αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε λίγο άουτ.

Στο 90+1 η Καλλονή απείλησε με τον Μανούσο αλλά ο Μπαρόχα έπεσε εξαιρετικά στη γωνία του και κράτησε το μηδέν.

Στο 90+2' η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Μπουονανότε βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ, όμως το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89' Κορδέρο), Μπουοανότε, Πλατέλλας (63' Βάργκας), Αραβίδης, Τζιμπούρ (76' Μάνταλος).

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπουρής, Βάλιος, Αντέτζο (66' Ούκα), Γιορέντε (84' Ευαγγελιδάκης), Κεϊτα, Χιντασέλι (66' Ξυδάς), Γεωργίου, Καλτσάς, Σάμπα, Μανούσος.
 
Τμήματα υποδομών
 
ΑΕΚ Κ20-Καλλονή 2-0

Τη νίκη που έψαχνε για ψυχολογικούς κυρίως λόγους πέτυχε η ΑΕΚ Κ20 η οποία επικράτησε με 2-0 της Καλλονής στα Σπάτα. Μέτρια εμφάνιση από τους κιτρινόμαυρους που καθάρισαν στο τέλος το ματς.

Μετά από ένα πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο η ΑΕΚ Κ20 είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε την ουσία. Πολλά λάθη από τους παίκτες του Στέλιου Μανωλά, λάθη ακόμα και στις μεταβιβάσεις της μπάλας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να μη γίνεται απειλητική. Στη μοναδική φάση που οι κιτρινόμαυροι γύρισαν σωστά τη μπάλα και αναπτύχθηκαν ήταν στο 27'. Ο Γαλανόπουλος έσπασε στα αριστερά ο Γιαννούτσος σέντραρε αλλά η σκαστή κεφαλιά του Τσέλιου σταμάτησε πρώτα στο δοκάρι του αντιπάλου πορτιέρο και έφυγε άουτ. Με τεράστια επέμβαση του Παπαδόπουλου ολοκληρώθηκε ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο παρουσία και του Γκουστάβο Πογέτ.

Τρεις καλές στιγμές δημιούργησαν οι κιτρινόμαυροι στις αρχές του δεύτερου μέρους και αυτές ξεκίνησαν από τα πόδια του Γαλανόπουλου αλλά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Η Ένωση πίεσε την Καλλονή και την έκλεισε στα καρέ της, είχε άλλο ένα δοκάρι με τον Βλαχομήτρο και ακόμα ένα καλό σουτ που έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Τα λάθη δεν τελείωσαν όμως και η Καλλονή απείλησε σε δύο περιπτώσεις, κυρίως από στημένες φάσεις αλλά ο Παπαδόπουλος με ωραίες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν.

Ο Αντωνίου λίγο πριν το 80' βγήκε τετ-α-τετ άλλα έστειλε τη μπάλα άουτ, όμως πήρε την εκδίκηση του στο παρά πέντε. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλό έκανε με διαγώνιο σουτ το 1-0. Το γκολ πανηγυρίστηκε όσο κανένα άλλο φέτος, δείγμα του πόσο σημαντικό ήταν το σημερινό ματς. Με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στις καθυστερήσεις ο Κυριαζής έκανε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη.

AEK Κ20: Παπαδόπουλος, Βιδάλης, Γιαννούτσος, Μαρκοπουλιώτης, Γραμματίκας, Γαλανόπουλος, Τζάθας (63’ Αντωνίου) Λίτσι (67’ Πεχλιβανίδης) Κυριαζής, Τσέλιος Βλαχομήτρος (70’ Ψάνης).
 
Καλλονή: Μάλλης, Τοπάλι (86’ Βαγγελάκης) Τριανταφύλλου, Καραγεώργης, Βελετάκης, Στάτης, Μόσχος (82’ Πεταυράκης) Σεφουλλάι, Σοφιάννης, Μπαστιανός (62’ Τζανετέλλης) Λαμπράκης.
 
Βόλεϊ ανδρών
 
ΑΕΚ-Καλαμάτα 3-0

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ δεν σταματάει πουθενά. Η Ένωση πήρε ακόμα ένα καθαρό τρίποντο, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ της Καλαμάτας, στο κλειστό γήπεδο του Μετς, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας. 

Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, αλλά και η Καλαμάτα ήταν κι αυτή ανταγωνιστική, με τις δυο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ. Η Ένωση, όμως ήταν περισσότερο ψύχραιμη και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 1-0. 

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια, αφού αυτό το 1-0 τους έδινε ψυχολογία και με καλές ενέργειες έκαναν το 2-0 στα σετ.

Το σκηνικό που επικράτησε στη συνέχεια ήταν ίδιο μ' αυτό του ξεκινήματος. Η ΑΕΚ έδειχνε καλές επιθετικές και αμυντικές ενέργειες, όπως και οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι παίκτες του Μπουτσουρή είχαν τον πρώτο λόγο και έφτασαν στη νίκη με 3-0 σετ. 

Τα σετ: 25-20, 25-18, 26-24.

Και μετά οι πίκρες
 
Μπάσκετ
 

 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 79-71

Η ΑΕΚ έχασε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 79-71 σε ένα ματς που το πάλεψε αλλά έδειξε ότι δεν είχε τα φόντα να το διεκδικήσει. Με το γνωστό πια τραγικό πρώτο δεκάλεπτο που λες και η ομάδα φτάνει με καθυστέρηση στο γήπεδο και μπαίνει μέσα όταν δέχεται ήδη καμιά δεκαριά πόντους από σερί του αντιπάλου. Εν τούτοις η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει από το -19 με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι συγκλονιστικός στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά όταν έφτασε στο -6 ήταν πια πολύ αργά. Προσπάθησε πάντως η ΑΕΚ να διεκδικήσει το ματς, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και 2η καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν της το επέτρεψε η αστοχία της.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έκανε ένα σερί 9-0 στα πρώτα 4 λεπτά. Ο Κούπερ υπέπεσε σε δύο γρήγορα φάουλ, αλλά πέτυχε και τους 5 πρώτους πόντους της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός παίζοντας σκληρή άμυνα ξαναβρέθηκε στο +9 με 16-7 στο 8', ενώ η πρώτη περίοδος έκλεισε με 17-9.

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της βελτιώνοντας τα ποσοστά της. Ο Άρμστεντ με τρίποντο έκανε το 21-18 στο 14', ο Κάρτερ μείωσε στους 2 σε 24-22 στο 15', αλλά ο Πρίντεζης απάντησε με 2 τρίποντα, κάνοντας το 30-24 στο 17'. Ο Κούπερ μείωσε στο 18' σε 32-26, όμως ο Αθηναίου με τρίποντο έκανε διψήφια τη διαφορά με το σκορ να πηγαίνει στο 37-26 στο 19'. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Μαυροκεφαλίδη ανεβασμένο, τον Άρμστεντ να κάνει 4 φάουλ και τον Κούπερ να σκοράρει στην εκπνοή κάνοντας το σκορ 41-32.

Στην τρίτη περίοδο, μέσα σε 4 λεπτά, ο Ολυμπιακός έκανε το 50-35. Η ΑΕΚ ήταν απελπιστικά άστοχη, με 3/18 σουτ σε ολόκληρο το δεκάλεπτο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω μέχρι και 19 πόντους με το σκορ να φτάνει στο 59-40, μειώνοντας στο τέλος σε 59-43.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Μαυροκεφαλίδης με 12 προσωπικούς πόντους έκανε το 66-57 στο 35'. Κάπου εκεί, ο Ολυμπιακός ξύπνησε, οι παίκτες της ΑΕΚ εκνευρίστηκαν λόγω κάποιων διαιτητικών αποφάσεων, ο κόουτς Σάκοτα χρεώθηκε (σε ένα ακόμη ματς) τεχνική ποινή με το σκορ στο 72-61 στο 38' και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την πλευρά των ερυθρολεύκων. Η βασίλισσα, 47" πριν το τέλος, μείωσε στους 8 κάνοντας το 75-67, η διαφορά πήγε και στους -6 με 77-71, αλλά ήρθε ο Αθηναίου να γράψει τον επίλογο με βολές διαμορφώνοντας το τελικό 79-71.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 41-32, 59-43, 79-71.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 9 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου 9, Στρόμπερι 8 (1), Τσαϊρέλης, Τολιόπουλος, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 12 (2), Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 17, Χάκετ 5 (1), Αθηναίου 10 (2).
 
ΑΕΚ (Σάκοτα): Άρμστεντ 12 (1), Κούπερ 12 (2), Παπαντωνίου, Χέρστον 2. Μιλόσεβιτς 6, Μαυροκεφαλίδης 25 (3), Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 6, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 4, Μαυροειδής 2.

Τμήματα υποδομών

Πανιώνιος-ΑΕΚ Κ17 1-0

Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα υποδομών τής Σούπερ Λιγκ γνώρισε η ΑΕΚ Κ17 η οποία ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανιώνιο. Προσπάθησε η ομάδα του Μάρκου Δήμου ενώ είχε και κάποιες καλές στιγμές αλλά προς το τέλος του αγώνα δέχθηκε το γκολ από μια εκτέλεση φάουλ.

ΑΕΚ: Χατζηεμμανουήλ, Τάμπας, Μπούτιβας, Μπούσης, Λουκάς, Λεγγάτος, Μπάμπης, Μεσσήνης, Λημνιός, Ρούσσος, Μούλτσιας. Αγωνίστηκαν και οι Γκελγκέρια, Γιούσης, Βασιλείου, Κόφι, Τσιβελεκίδης

Νέα Ιωνία-ΑΕΚ Κ16 1-0

Με 1-0 έχασε στη Νέα Ιωνία η ΑΕΚ Κ16 για το Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΑ και πλέον μένει αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις και την κορυφή. Μέτρια εμφάνιση από τους κιτρινόμαυρους που πάντως είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν και δέχθηκαν το γκολ με το οποίο γνώρισαν την 4η ήττα τους στο πρωτάθλημα.
 
Βόλεϊ γυναικών
 
ΑΕΚ-Άρης 1-3

Άσχημη εμφάνιση για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με 1-3 σετ από τον Άρη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 και έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει με νίκη. 

Τα κορίτσια πάλεψαν αρκετά στο ξεκίνημα, ωστόσο ο Άρης έβρισκε πάντα λύσεις και κατάφερνε να παίρνει προβάδισμα, φτάνοντας έτσι στο 0-1 στα σετ. 

Η Ένωση αντέδρασε σ' αυτή την ψυχρολουσία και ανέβασε την απόδοσή της σε μπλοκ και υποδοχή και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ με αρκετή δυσκολία, όμως αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να κάνει την ανατροπή. 

Στη συνέχεια δεν επικράτησε το ίδιο μοτίβο και ο Άρης πήρε και πάλι τα ηνία, φτάνοντας στο 1-2 στα σετ. 

Τίποτα δεν άλλαξε και στο 4ο σετ, με τις "κιτρινόμαυρες" να προσπαθούν να ανατρέψουν τα δεδομένα για να φτάσουν στο τάι μπρέικ, αλλά οι φιλοξενούμενες να βρίσκουν λύσεις και να φτάνουν τελικά στη νίκη με 1-3 σετ. 

Τα σετ: 21-25, 29-27, 23-25, 21-25.
 
Χάντμπολ
 
ΑΕΚ-Δούκας 22-25

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, αν και βρέθηκε να προηγείται, τελικά ηττήθηκε με 22-25 από το Δούκα, στο κλειστό γήπεδο του Βύρωνα για την 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Handball Premier. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ, η οποία άνοιξε το σκορ και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι ένα σημείο. Ο Δούκας προσπάθησε να αντιδράσει και μείωνε συνεχώς το σκορ (5-3), αλλά η Ένωση είχε καλύτερες επιθετικές ενέργειες και πήγε στα αποδυτήρια με το +3 (10-7). 

Στην επανάληψη, το παιχνίδι άνοιξε και οι δυο ομάδες έβρισκαν συνεχώς δίχτυα. Οι "κιτρινόμαυροι" έπαθαν μπλακ άουτ όμως και μετά από ένα σερί η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων κατάφερε να περάσει μπροστά (16-19). Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αλλάξει το σκηνικό και γνώρισε την ήττα με 25-22. 

Τα πεντάλεπτα: 1-0, 3-1, 4-1, 5-3, 8-4, 10-7 (ημχ.), 11-11, 13-13, 16-17, 17-21, 20-22, 22-25.
 
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 4, Δούγιας 1, Γεωργιάδης 2, Φάμπατς, Δημοσθένους 2, Νικολαΐδης 5, Αργυράκης , Εμμανουήλ, Χατσίκας 1, Αντωνιάδης, Γκατφί 4, Γρηγοριάδης 1, Φίλης, Πλέχ, Στούμπης 2, Κουμαραδέλης.
 
ΑΣΕ Δούκα (Γιώργος Κρανάκης): Κυρκίτσος, Μωραϊτης 3, Τόμπρος 3, Αϊβαλιώτης, Πάνου, Κάλλης, Μανουσέλης, Σαμαράς, Μπραουδάκης, Αντωνόπουλος 1, Μισαηλίδης 6, Ντούνης 5, Μπάγιος 4, Μαγκαφουράκης, Αραπακόπουλος 3, Τριανταφυλλίδης.
 
Διαιτητές: Τσάμος- Φωκίτης, Κόκκινη: 56:32 Αραπακόπουλος (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 6-5, πέναλτι: 2/5-5/6.