Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΕΚ Κ19 έκανε την αρχή δείχνοντας τον δρόμο και στους μεγάλους νικώντας στου Ρέντη την αντίστοιχη του Ολυμπιακού με 0-2

Υπέροχη η ΑΕΚ Κ19 πέτυχε μεγάλη νίκη επί της αντίστοιχης του Ολυμπιακού με 0-2 μέσα στου Ρέντη στον αγώνα για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2019-20. Οι μικροί του Ηλία Καλοπήτα επέδειξαν ποδοσφαιρικό θράσος και με δύο γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι κάθε φορά που προσπαθούσαν να αντιδράσουν σκόνταφταν στην εξαιρετική άμυνα της Ένωσης και στον τερματοφύλακα Θεοχάρη που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Η ΑΕΚ Κ19 αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 9', με τον Χριστόπουλο να γράφει το 0-1. Στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός του Νικοπολίδη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε αφού η αμυντική της λειτουργία ήταν άψογη. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Θεοχάρης πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε αντίστοιχα σουτ των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να ανέβει ψηλά για να πιέσει την ΑΕΚ και εκείνη βρήκε την ευκαιρία και τον χτύπησε στην αντεπίθεση. Στο 52' και από βαθιά μπαλιά του Ρουκουνάκη ο Τσέλιος κατέβασε και πλάσαρε υποδειγματικά τον Καραργύρη κάνοντας το 0-2. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει το γκολ πιέζοντας, με αποτέλεσμα να κερδίσει πολλά στημένα (κυρίως κόρνερ) αλλά έπεσε πάνω στον Θεοχάρη ο οποίος έπιανε τα άπιαστα, όπως στο 65' σε κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά και στο 80' πάλι σε κεφαλιά των αντιπάλων.

Η ΑΕΚ από την μεριά της φλερτάρισε με ένα ακόμα γκολ, αρχικά στο 83' σε σουτ του αρχηγού της Χριστόπουλου το οποίο κόντραρε και έφυγε κόρνερ και μετέπειτα στο 87' σε νέο σουτ του ίδιου παίκτη, το οποίο πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καραργύρη. Έτσι η ΑΕΚ κράτησε το 0-2 και έφυγε με μια μεγάλη νίκη από του Ρέντη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός Κ19: Καραργύρης, Τσάβος, Γκοτζαμανίδης, Μάρκοβιτς, Μάρτινης, Νεοφυτίδης, Μπέλιτς, Μαρίνος, Φέκας, Σουρλής, Μπουλάρι.

ΑΕΚ Κ19: Θεοχάρης, Κάτσικας(59' Λιώνης), Σταμούλης, Καραβίδας, Κώτσιος, Ποζατζίδης, Τόλιος(70' Τσαρούχας) , Ρουκουνάκης, Τσέλιος(70' Κοσίδης), Μαχαίρας, Χριστόπουλος.