Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Μπάγερν καλεί γαύρο, όβερ!

Αναρωτιέται κανείς, με τα χάλια που εμφανίζουν φέτος παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα και με την αστάθεια που δείχνουν κορυφαίες ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Παρί, η Τότεναμ, η Λίβερπουλ, ο Άγιαξ, η Ζενίτ και η Ντόρτμουντ, ποια θα είναι η ομάδα εκείνη που θα καταφέρει να κοντράρει στα ίσια την υπερδύναμη που λέγεται Μπάγερν και να της ανακόψει την ξέφρενη πορεία της προς την κατάκτηση του Champions League; Ίσως μόνο η Μάντσεστερ Σίτυ να είναι σε θέση να της αντισταθεί κι αυτό πάλι παίζεται. Το αν θα είναι αυτός ο φετινός μεγάλος τελικός της διοργάνωσης θα εξαρτηθεί και από τις διασταυρώσεις της επόμενης φάσης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γερμανική ταξιαρχία δεν παίζεται φέτος από καμία ομάδα. Ήδη σε δύο παιχνίδια έχει πετύχει 10 γκολ (!) και μοιάζει ασταμάτητη. Με παίκτες σαν τον δαιμόνιο Γκράνμπι και τον Λεβαντόφσκι στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του, απ' όπου κι αν περάσει αφήνει πίσω μόνο τη σκόνη της. Λυπάμαι τον φουκαρά τον Ολυμπιακό που θα την βρει δύο φορές στον δρόμο του και αναλογίζομαι, όταν έριξε στην Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο 7 γκολ για πλάκα, ο ταλαίπωρος ο γαύρος σε τι μπορεί να ελπίζει ώστε να μην καταρρίψει το αρνητικό του ρεκόρ της εφτάρας που είχε εισπράξει από τη Γιουβέντους; Ειδικά φέτος με τη σούπερ άμυνα που διαθέτει, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έχει ρουφήξει ήδη 5 τεμάχια. Δύο από την Τότεναμ και τρία από τον Ερυθρό Αστέρα.

Πάντως, πρέπει να λύθηκε σε πολλούς η απορία για το πώς ήρθε εκείνο το 2-2 με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκης. Η αγγλική ομάδα βρίσκεται υπό κατάρρευση και πηγαίνει από γκέλα σε γκέλα. Απλά εκείνο ήταν το πρώτο ματς στο οποίο εμφάνισε στοιχεία αυτής της κατάρρευσης, ειδικά όταν ισοφαρίστηκε από τον Ολυμπιακό τη στιγμή που είχε προηγηθεί με 0-2. Τώρα βέβαια, ποδόσφαιρο είναι, θα μου πει κάποιος και όλα μπορούν να ανατραπούν. Δηλαδή, ας πούμε, μπορεί η Τότεναμ να αναστηθεί και να αρχίσει να πετάει και αντιθέτως η Μπάγερν να πάρει τον κατήφορο και να μη σταματάει με τίποτα. Ε, να, σε αυτή τη θεωρία πιστεύουν και τα ξεφτέρια του Ολυμπιακού και ισχυρίζονται ότι ο γαύρος φέτος μπορεί να κατακτήσει το Champions League!