Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Όχι δάκρυα για τον Δικέφαλο που έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο αλλά συνεχίζει τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο του προς την κορυφή


Στο κρισιμότερο ματς του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έπαιξε ντέρμπι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι! Ντέρμπι στο οποίο μάλιστα άφησε 2 πολυτιμότατους βαθμούς σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που οι δύο κυριότεροι αντίπαλοί της είχαν ξαπλώσει μόνοι τους στο καναβάτσο βλαστημώντας τη μοίρα τους. Τότε η ΑΕΚ τους είπε: "Σηκωθείτε αδέρφια, όλοι μια παρέα είμαστε και τίποτα δεν τελείωσε ακόμα για κανέναν!". Κύριε των δυνάμεων, πώς να την παλέψουμε και φέτος; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε καιρό για δάκρυα ούτε για γκρίνιες. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται και μακάρι αυτοί που θα βρει στο τέλος να γελάνε να είμαστε εμείς.

Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 68' και όλοι είπαμε δεν τρώει γκολ η ΑΕΚ στα υπόλοιπα 22 λεπτά που ο κόσμος να χαλάσει. Κι όμως, στο 81' ο Ουάρντα βρέθηκε μόνος του έξω από την περιοχή χωρίς να τον μαρκάρει όπως όφειλε ο Χουλτ, έπιασε το ξερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο του Τσιντώτα για να κόψει 2 βαθμούς από την ΑΕΚ που ίσως στο τέλος της χρονιάς να αποδειχτούν πολύτιμοι. Ουσιαστικά ο Αιγύπτιος έδωσε πίσω στον ΠΑΟΚ τη μισή ψυχή του που την είχε χάσει χτες το βράδυ στην Τούμπα.

Τα άσχημα πάντως δεν λένε να τελειώσουν για την ΑΕΚ. Ο Σιμόες τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μοράν στο 52'. Το μέγεθος της ζημιάς του Πορτογάλου θα εκτιμηθεί τις προσεχείς ώρες. Επίσης ο Λιβάγια αντίκρισε την 7η κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα κι αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσει σε δύο από το τέσσερα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ.

Πριν πέσουμε στα χάπια καλά θα κάνουμε να το πάρουμε αλλιώς και να πάψουμε να θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα για την ΑΕΚ, όπως και για τους αντιπάλους της, 7 μεγάλα ντέρμπι για τον καθένα. Είναι θέμα σωστής διαχείρισης, τύχης, συγκυριών, διαιτητικών αποφάσεων, τραυματισμών, φυσικής κατάστασης, ψυχικών αποθεμάτων και φυσικά ικανοτήτων όλων των πρωταγωνιστών των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο αλλά και των αντιπάλων τους, από τον πιο δύσκολο μέχρι και τον τελευταίο της βαθμολογίας. Κανίς δεν μπορεί να πει ότι έχει κριθεί τίποτα από τόσο νωρίς.

Φυσικά, συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε για τη δυναμικότητα της κάθε ομάδας καθώς και για τα αδύνατα σημεία της, όπως άλλωστε και για την δική μας. Αυτά θα φανούν χρήσιμα στους υπεύθυνους σχεδιασμού της ομάδας ώστε να προβούν το ερχόμενο καλοκαίρι στις κατάλληλες κινήσεις.

Τέλος, η πικρή γεύση που μένει από το αποψινό παιχνίδι έχει να κάνει με το πάθος και τον τρόπο που αυτό εκδηλώθηκε για να κατακτηθούν οι τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί που τελικά χάθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου. Συνεχίζουμε! Τι άλλο; Το κεφάλι ψηλά και το πείσμα να περισσεύει. Μόνο έτσι μπορούμε να τρέφουμε τις ελπίδες που μας αναλογούν ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε…

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Μπουσουλάζιτς, Μάντσον, Βασιλακάκης, Ουάρντα (90' Καρασαλίδης), Ντιγκινί (53' λ.τρ. Μπρούνο), Ντάουαντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (52' λ.τρ. Μοράν), Γκάλο, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (73' Μασούντ), Αραούχο (81' Μπακασέτας).