Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΕΚ ξεπέρασε δύσκολα το πρώτο από τα 10 εμπόδια προς τον τίτλο νικώντας τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0


Super League 21η αγωνιστική: ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Ευαγγέλου

Η ΑΕΚ τα κατάφερε και πήρε τον πρώτο από τους δέκα τελικούς που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έστω και αν μας ανάγκασε να πάρουμε διπλή δόση από τα… ηρεμιστικά μας. Η αιτία δεν ήταν τόσο η κακή της απόδοση όσο η απίστευτη γκαντεμιά που την έπληξε και κυρίως τον Αραούχο ο οποίος ό,τι κι αν δοκίμασε είδε με απογοήτευση να πηγαίνει χαμένο. Σίγουρα θα μπορούσε η ΑΕΚ να έχει πετύχει τουλάχιστον άλλα δύο γκολ και να έχει φτάσει με ηρεμία στον αντικειμενικό της σκοπό που δεν ήταν άλλος από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που την συνοδεύουν.

Μιλάνε πολλοί για διαχείριση από πλευράς Χιμένεθ και πως κάποιες φορές παίζει με τη φωτιά. Ξεχνάνε όμως ότι καμία άλλη ομάδα από τις φετινές διεκδικήτριες του τίτλου δεν ήρθε αντιμέτωπη με τόσα σοβαρά προβλήματα βασικών της παικτών όσα η ΑΕΚ. Μάνταλος και Γιόχανσον έχουν τεθεί νοκ άουτ εδώ και πολύ καιρό και θα παραμείνουν εκτός μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Και μιλάμε για δύο από τα βασικότερα γρανάζια της μηχανής της Ένωσης. Ο Τσόσιτς έχει περάσει στα πιτς εδώ και δύο μήνες περίπου. Ο Αϊντάρεβιτς, έστω και σαν λύση από τον πάγκο, πάει για μήνα απουσίας και βλέπουμε. Ο Κονέ με το που ήρθε πέρασε ένας μήνας μέχρι να αποθεραπευτεί από παλιό του τραυματισμό και να βρει τον ρυθμό του για να μπορέσει να μπει στην εντεκάδα. Και σήμερα μόλις μπήκε αλλαγή, μετά από δέκα λεπτά αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ο Λόπες μάλλον θα τον φάει κι αυτός τον μήνα του μέχρι να καταφέρει να επανέλθει. Ο Μπάρκας είδε κι έπαθε μέχρι να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει στην ομάδα. Ο Τσιγκρίνσκι πέρασε κι αυτός αρκετό καιρό εκτός ομάδας λόγω τραυματισμών. Ο Λαμπρόπουλος επέστρεψε φέτος από σοβαρό τραυματισμό. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Μπακάκη. Ο Βράνιες αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μέση του. Ο Γαλανόπουλος έμεινε κι αυτός περίπου ένα μήνα εκτός δράσης. Στον Λιβάγια παρουσιάστηκε πρόβλημα πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δε νομίζω να έχει κανείς να μου αντιπαραθέσει άλλη ομάδα με τόσα προβλήματα τραυματισμών, στα οποία αν προσθέσουμε και εκείνα των τιμωριών από κάρτες καταλαβαίνουμε ότι η ΑΕΚ φέτος έχει ανέβει έναν μοναδικό Γολγοθά και το γεγονός πως μέχρι στιγμής καταφέρνει να βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της αποτελεί στην κυριολεξία υπέρβαση και ηρωισμό από την πλευρά όλων των παικτών της.

Το καλό στο σημερινό παιχνίδι είναι ότι η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε σοβαρά σε καμία περίπτωση. Και παρά το γεγονός ότι στερήθηκε των υπηρεσιών του Βράνιες που αποφασίστηκε να προφυλαχτεί λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στη μέση του. Μια φάση έβγαλε ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο, από λάθος του Χουλτ, αλλά ο Μανιάς που έπιασε το σουτ δεν κατάφερε να κάνει κάτι σπουδαίο και άλλη μία στο 86' από κακή εκτίμηση του Τσιντώτα, όταν και πάλι ο Μανιάς δεν τα κατάφερε να κάνει τη ζημιά μέσα στο ΟΑΚΑ. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, αφού η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να πετύχει το νικητήριο γκολ, έστω και με πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Χριστοδουλόπουλος στο 61', ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Κονέ που κι αυτός είχε μπει σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ένιωσε ενοχλήσεις. Όσο για το πέναλτι, ας μην ακούσουμε πάλι τις γνωστές αηδίες που εκπορεύονται από το βοθρολίμανο αφού ο αμυντικός του Αστέρα απέκρουσε καθαρά με το χέρι σα να έπαιζε βόλεϊ.

Ο Αραούχο έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα δοκάρια, τη μία μάλιστα ενώ εκείνη κατευθυνόταν στο άδειο τέρμα με σίγουρο το αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου και ο Αργεντινός προκειμένου να το χρεωθεί ο ίδιος κατάφερε να το χάσει! Πετυχημένο ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα έκανε από την πλευρά του και ο Χουλτ, παρά τα λίγα προβληματάκια που αντιμετώπισε στις αρχές του ματς. Ο Χιμένεθ επέλεξε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές. Τον Κονέ στη θέση του Γαλανόπουλου και τον Λιβάγια στη θέση του Μπακασέτα. Όπως προείπαμε ο Κονέ έντεκα λεπτά αργότερα παραχώρησε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο αφού ένιωσε ένα τράβηγμα στο πόδι. Κορυφαίος από τον Αστέρα ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης που έκανε σίγουρα το παιχνίδι της ζωής του σώζοντας την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση αμέτρητες φορές…

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Γαλανόπουλος (46' Κονέ - 57' λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος), Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (46' Λιβάγια), Αραούχο.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87' Μαντίντα), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77' Δουβίκας), Τόνσο, Κάλτσας, Μανιάς.