Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τιτάνια πρόκριση της ΑΕΚ στο χάντμπολ όπου έλιωσε την τουρκική Γκέζτεπε με 32-23 και πέρασε στους "8" του Τσάλεντζ Καπ!

Μεγάλη βραδιά για το χάντμπολ της ΑΕΚ η αποψινή αφού η Ένωση πάτησε μέσα στην πλημμυρισμένη ασφυκτικά από κόσμο της αίθουσα "Γ. Κασιμάτης" του ΟΑΚΑ την τουρκική Γκέζτεπε με 32-23 και ανατρέποντας την ήττα που είχε κάνει στη Σμύρνη με 25-29 πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους "8" του Τσάλεντζ Καπ!

Η κιτρινόμαυρη αρμάδα του Νίκου Γραμματικού έπαιξε σαν την γάτα με το ποντίκι την αντίπαλό της και παρά το γεγονός πως υπολείπεται σε μπάτζετ από την τουρκική ομάδα, απέδειξε σε όλους ότι εκείνο που μετράει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και που χαρίζει τις νίκες, τις προκρίσεις και τους τίτλους δεν είναι το μπάτζετ αλλά η ψυχή και η καρδιά των παικτών που αγωνίζονται.

Η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς τα δόντια της στην Γκέζτεπε αφού ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0. Οι Τούρκοι αντέδρασαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 5-5 ενώ πήραν και προβάδισμα με 7-8. Εν τούτοις η ΑΕΚ ισοφάρισε γρήγορα σε 8-8 και από εκεί και πέρα άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ, αρχικά φτάνοντας σε ένα 14-9 που όμως με το κλείσιμο του ημιχρόνου και έπειτα από υπερπροσπάθεια των Τούρκων μειώθηκε σε 14-11 το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να μεγαλώσει τη διαφορά και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, στέλνοντας τους Τούρκους στο σπίτι τους και περνώντας η ίδια στην επόμενη φάση του θεσμού. Έτσι, πολύ γρήγορα έκανε το σκορ 17-11 συνέχισε φτάνοντας στο 26-19 και παρά το γεγονός πως οι… άσπονδοι γείτονες πέτυχαν να μειώσουν προσωρινά, η κιτρινόμαυρη ψυχή φτερούγισε και πάλι μέχρι τα ουράνια με το σκορ να πηγαίνει στο 29-22 και τελικά στο 32-23 που έφερε και την τεράστια πρόκριση.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν με απαράμιλλο πάθος, στον προπονητή Νίκο Γραμματικό που παγίδευσε έξυπνα τους Τούρκους αντιπάλους της ΑΕΚ και στον διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος χάντμπολ Σταμάτη Παπασταμάτη, τον ακούραστο εργάτη της ομάδας που βλέπει τα όνειρά του να παίρνουν σάρκα και οστά και να βρίσκουν δικαίωση οι τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλει για το τμήμα.

Τα πεντάλεπτα: 5-3, 7-6, 7-8, 10-8, 12-9, 14-11 (ημίχρονο), 17-12, 21-14, 22-1`5, 24-18, 28-20, 32-23.

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας, Ζαμπούνης, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν, Δομπρής, Βαμβακάς, Αργυρού, Βραζάλιτσα, Μυλωνάς.

Γκέζτεπε (Αντνάν Οζτούρκ): Χατσίογλου, Εντς, Οζμουσούλ, Κριβτσίκοφ, Γάτκιν, Όρνεκ, Κέβιτς, Ναλμπάντογλου, Ντίρεκ, Βουκίσεβιτς, Τσάτκιν, Τσέλεμπι, Σουίρεφ, Γιλντίζ.

Διαιτητές: Σέκουλιτς - Γιόβαντιτς (Σερβία), Παρατηρητής: Κογιοκάρου (Ρουμανία).