Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Διέλυσε την Ξάνθη η ΑΕΚ με 4-0 πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο


Super League - 22η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ξάνθη 4-0
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Κάθε φορά και κάτι διαφορετικό θα βρει η ΑΕΚ να μας εντυπωσιάσει και να σκορπίσει στους φίλους της τον ενθουσιασμό. Αυτή τη φορά ήταν  η διάθεση με την οποία μπήκαν οι παίκτες της με στόχο να έχουν καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να κάνουν ένα απλό πάτημα του χλοοτάπητα για να τον βρουν την επόμενη φορά που θα αγωνιστούν σε άριστη κατάσταση. Και το έκαναν έχοντας δύο παίκτες που έπιασαν δαιμονιώδεις ρυθμούς και πήραν όλη την ευθύνη για το αποτέλεσμα πάνω τους. Ο ένας ήταν ο Βράνιες που σημείωσε χατ τρικ, όντας ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός στην ιστορία της Α' Εθνικής που το πετυχαίνει και ο άλλος ήταν ο Μπακασέτας που κυριολεκτικά οργίασε φτιάχνοντας τα δύο από τα τρία γκολ του Βράνιες και πετυχαίνοντας ο ίδιος το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ. Το δε χατ τρικ του Βράνιες είναι από εκείνα που ονομάζουμε γνήσια στη γλώσσα του ποδοσφαίρου, αφού ο ορισμός του χατ τρικ είναι να σημειωθούν τα τρία γκολ από έναν ποδοσφαιριστή σε ένα μόνο ημίχρονο. Μην κοιτάτε που το έχουμε ξεχειλώσει και θεωρούμε χατ τρικ τα τρία γκολ από έναν παίκτη σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό ήταν λοιπόν. Η ΑΕΚ μπήκε σαν τυφώνας μέσα στο γήπεδο και παρέσυρε την Ξάνθη σκορπίζοντάς την στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και όλο αυτό σε ένα μόλις ημίχρονο αφού το δεύτερο υπήρξε καθαρά διεκπεραιωτικό για να φτάσουμε στη λήξη του ματς. Η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου έσβησε τις τουρμπίνες, σήκωσε τα πανιά και άφησε το δροσερό αεράκι των Βορείων Προαστίων να την πάει έτσι σβηστά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Αυτά παρόλο που απέναντί της βρήκε έναν ακόμα διαιτητή που έκανε απεγνωσμένα σινιάλα συμπαράστασης και αφοσίωσης στα αφεντικά του, όποια κι αν είναι αυτά, για να τον δουν και να τον έχουν στα υπόψη τους. Έτσι μέσα στα τέσσερα πρώτα λεπτά του αγώνα στέρησε από την ΑΕΚ δύο πεντακάθαρα πέναλτι που θα την έβαζαν από νωρίς μπροστά στο σκορ και θα έκαναν τη δουλειά της πολύ πιο εύκολη.

Εντούτοις η Ένωση, που κατέβηκε επιθετικά με Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα να σφυροκοπάνε από τα πλάγια με τις σέντρες τους και Αραούχο με Λιβάγια να τρυπώνουν από τον άξονα στην περιοχή της άμοιρης Ξάνθης, προηγήθηκε μόλις στο 5', ένα λεπτό δηλαδή μετά τα δύο πέναλτι που της αρνήθηκε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, με κεφαλιά του Βράνιες έπειτα από σέντρα του Γκάλο, με τη διαφορά ότι ο στόπερ της ΑΕΚ βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Το 2-0 έγινε στο 19' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα και νέα κεφαλιά του Βράνιες. Ο Βόσνιος μαχητής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 33', εκ νέου με κεφαλιά, έγραψε το 3-0 έπειτα από σέντρα του Μπακασέτα. Είχαμε δηλαδή ένα κάθε άλλο παρά απλό χατ τρικ από τον Βράνιες, έναν κεντρικό αμυντικό, αφού και τα τρία γκολ σημειώθηκαν σε ένα ημίχρονο αλλά και τα τρία τα πέτυχε με κεφαλιές! Και στο 44' ήρθε ο μέχρι εκείνη τη στιγμή δημιουργός Τάσος Μπακασέτας να χριστεί και σκόρερ πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ και γράφοντας το 4-0 που έμελλε να είναι το σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο, όπως είπαμε και πιο πάνω, ήταν εντελώς διαδικαστικό. Η ΑΕΚ είχε το μυαλό της στη ρεβάνς της Πέμπτης με τη Ντιναμό Κιέβου και το έριξε στη… χαλάρωση. Ο Μανόλο Χιμένεθ αντικατέστησε στο 59' τον Μπακασέτα βάζοντας στη θέση του τον Κλωναρίδη, στο 65' τον Σιμόες περνώντας στο ματς τον Αϊντάρεβιτς και στο 70' τον Χριστοδουλόπουλο ρίχνοντας στη θέση του τον Γιακουμάκη.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65' Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μπακασέτας (59' Κλωναρίδης), Αραούχο.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Ροντρίγκες, Κασάδο, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (59' Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Σιλά, Λισγάρας.