Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Νίκησε τον Άρη η ΑΕΚ με 73-64 αλλά εκνεύρισε τους οπαδούς της

Άλλη μια ψυχοβγαλτική νίκη για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά απέναντι στον τελειωμένο Άρη που δίνει τη μάχη της ζωής του για να κρατηθεί στην κατηγορία και που κατέβηκε στο ΟΑΚΑ έχοντα παθητικό 7 σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη και ψυχολογία υπό του μηδενός. Η ΑΕΚ κέρδισε τελικά με 73-64 αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιξε με τη φωτιά σκορπίζοντας την απογοήτευση και τον εκνευρισμό στους λιγοστούς οπαδούς της. Ουσιαστικά η ΑΕΚ καθάρισε τη νίκη στην τέταρτη περίοδο χάρη στην ουσιαστική βοήθεια των Καββαδά και Γκριν.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στα τρίποντα και σ' αυτό συνέβαλε η απουσία του Σάκοτα που είναι ο κατ' εξοχήν σουτέρ της ομάδας από τη γραμμή των 6,25. Επίσης, φάνηκε πως το μυαλό των παικτών βρισκόταν στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπάιροϊτ και όχι στον σημερινό τους αντίπαλο κι αυτό είναι ευθύνη του προπονητή που δεν είχε φροντίσει να καθαρίσει το μυαλό των παικτών του από οτιδήποτε άλλο εκτός του ματς με τον Άρη. Αντί αυτού ο Ντράγκαν Σάκοτα μετά το ματς γκρίνιαζε που η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τα λιγότερα γκαρντ!

Τραγική στην πρώτη περίοδο η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου με 13-18. Ισορρόπησε στη δεύτερη περίοδο και πήρε κεφάλι για να την βρει η λήξη του ημιχρόνου να προηγείται με 39-29. Στην τρίτη περίοδο άρχισε να επαναπαύεται με αποτέλεσμα ο Άρης να ξαναβρεθεί κοντά και να την βρει η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου προηγούμενη με 53-49. Στην τέταρτη περίοδο οι κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να σοβαρευτούν με συνέπεια να ανοίξει η διαφορά και το παιχνίδι να αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα για να έρθει η τελική νίκη με 73-64.

Μετριότης μετριοτήτων τα πάντα μετριότης στην απόδοση των περισσοτέρων παικτών, πράγμα που εμφανίζει την ΑΕΚ με μια προβληματική εικόνα στη συνολική της απόδοση και δεν πείθει ότι η φετινή ομάδα είναι φτιαγμένη για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από πέρυσι.  

Δεκάλεπτα: 13-18, 39-29, 53-49, 73-64.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς, Γκριν 8, Χάρις, Ξανθόπουλος, Βασιλόπουλος 7 (1), Άτιτς 4, Λαρεντζάκης 11 (2), Μπάρλοου 11, Μωραϊτης, Μαυροειδής 10, Καββαδάς 12, Χάντερ 7.

Άρης (Γιαννάκης): Μάρας 11, Μποχωρίδης 7 (1), Φλιώνης 7, Τσαϊρέλης 18, Πουλιανίτης 5 (1), Μούρτος 6, Αθηναίου 7, Ντουβιέ 2, Μπελ 2.