Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Την τσάντισε ο Ολυμπιακός πετυχαίνοντας γκολ και η ΑΕΚ τον πήρε παραμάζωμα πατώντας τον μέσα στο Καραϊσκάκης με 1-2

Τον τελείωσε! Καλά του πήγαινε το ματσάκι μέχρι το 81' , θα τσιμπούσε τον ένα βαθμούλη και θα το έκαναν γαργάρα το αποτέλεσμα, τι το ήθελε και την τσάντισε με εκείνο το γκολ του Ανσαριφάρντ; Και όταν λέμε τον τελείωσε, εννοούμε πως τον τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Καθότι θα ακολουθήσει βαρύς ο πέλεκυς για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, για τις πέτρες που έπεσαν στο πούλμαν της ΑΕΚ, για τη φωτοβολίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, για τα καπνογόνα που έπεσαν με τη λήξη στον πάγκο της ΑΕΚ, για τους οπαδούς του γαύρου που μπουκάρισαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και για όποιες άλλες ομορφιές θα ακολουθήσουν και ακόμα δεν τις έχουμε πάρει χαμπάρι. Και φυσικά έπονται και οι επιστήμονες που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο Ρέντη από αύριο με το καλό.

Βαθμολογικά δεν το συζητάμε. Η ΑΕΚ έβαλε στο περιθώριο τον Ολυμπιακό ακόμα και στην περίπτωση της ισοβαθμίας αφού τον κέρδισε και στα δύο παιχνίδια που έδωσαν μεταξύ τους φέτος. Και οι δύο έχουν μπροστά τους την Τούμπα, που θα αποτελέσει το δυσκολότερο εμπόδιο στην υπόθεση του τίτλου και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα η ΑΕΚ αν πάρει έστω και την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό τον έχει στείλει για βρούβες στην περίπτωση που εκείνος χάσει. Αν τώρα κερδίσει εκεί μέσα ο γαύρος, στην ουσία θα προσφέρει τον τίτλο στην ΑΕΚ τυλιγμένο με κορδέλα δώρου, αφού θα βγάλει για λογαριασμό της τον ΠΑΟΚ από τη μέση. Εκεί θέλω να τους δω τους ρεζίληδες. Είμαι σίγουρος ότι θα προτιμήσουν να χάσουν!

Στο παιχνίδι τώρα, ο Χιμένεθ εξέπληξε τους πάντες αφήνοντας εκτός αγώνα τους Λόπες και Λιβάγια, όμως στην περίπτωση του δεύτερου ήταν δικαιολογημένος αφού πριν από το παιχνίδι ο παίκτης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και σωστά ο Ισπανός δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Τελικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Κροάτης επιθετικός αισθάνθηκε καλύτερα και ζήτησε να παίξει. Και πάνω που είχαν χαρεί οι γαύροι είδαν να τους έρχεται κατακούτελα, αντί από τους Λιβάγια και Αραούχο που φοβόντουσαν, από τους Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη! Αυτά συμβαίνουν όταν κάνεις επενδύσεις και το υλικό σου είναι τέτοιο που όποιος παίκτης και να σου λείψει πάντα θα υπάρχει ένας ισάξιος αντικαταστάτης του. Τους έκανε τη χάρη ο Μανωλιός να μη πάρει καθόλου στο Καραϊσκάκης τη νέα μεταγραφή της ΑΕΚ, τον Χουλτ, τους έκανε τη χάρη να μη βάλει ούτε τον Λόπες, ούτε και τον Λιβάγια, αλλά στο τέλος τους κάρφωσε ο Γιακουμάκης, προϊόν επένδυσης από εκείνες που μας προέτρεπαν να κάνουμε για να φτιάξουμε ομάδα. Να είναι καλά ο κυρ Σάββας που επέμενε τόσο και μας ανάγκασε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του!

Η ΑΕΚ αμυντικά έπαιξε πολύ καλά με ένα σύστημα 4-4-1-1 και τον Μπακάκη καθαρό αριστερό μπακ, στα δεξιά της άμυνας έπαιξε ο Γκάλο και στο κέντρο της άμυνας οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Βραχοκολώνες και οι δύο δεν άφηναν να περνάει τίποτα προς την εστία του Τσιντώτα, ο οποίος στις δύο-τρεις φορές που χρειάστηκε να επέμβει έδειξε αντανακλαστικά τερματοφύλακα πολύ μεγάλης κλάσης. Εξαιρετικό και το παιχνίδι των πλάγιων αμυντικών που δεν επέτρεψαν στα εξτρέμ του Ολυμπιακού να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικά. Η ΑΕΚ το γκολ το δέχτηκε από στημένη φάση (πάλι κόρνερ), τη στιγμή που η ίδια δυσκολεύεται να αξιοποιήσει τις δικές της στημένες φάσεις και κυρίως τα πολλά κόρνερ που κερδίζει. Υπήρξε και μια άτυχη στιγμή αφού μετά την αρχική κεφαλιά του Ανσαριφάρντ η μπάλα χτύπησε πάνω στον Σιμόες και στρώθηκε στον Ιρανό επιθετικό του Ολυμπιακού που κατάφερε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ και να ανοίξει το σκορ.

Η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ επίσης έκανε την διαφορά αφού ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερη από εκείνη του Ολυμπιακού. Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας και Μασούντ κλείδωσαν για τα καλά τους χαφ των ερυθρολεύκων και τους μπλοκάρισαν αφήνοντάς τους να επιδίδονται σε ένα ανούσιο παιχνίδι στο χώρο του κέντρου που δεν τους επέτρεπε σε καμία περίπτωση να γίνουν απειλητικοί για την εστία της ΑΕΚ. Στην επίθεση ο εξαιρετικός Χριστοδουλόπουλος, που να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα και ο Αραούχο που πάλεψε για να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του ο Λιβάγια, καθώς και με την είσοδο του Γαλανόπουλου στο 72' ο οποίος συνέβαλε για να σφίξει ακόμα περισσότερο η τανάλια της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ πήρε άλλη πνοή και το μόνο που της έλειπε ήταν η αυτοπεποίθηση για να μπορέσει να κάνει νωρίτερα τη ζημιά στους φλύαρους γηπεδούχους. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα ήταν η είσοδος του Γιακουμάκη στο 85' και ενώ η ΑΕΚ είχε βρεθεί ήδη πίσω στο σκορ με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει σαν ντόπα στους παίκτες της, ο οποίος ήταν ο παίκτης που είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της Ένωσης, τόσο στην φάση του γκολ του Τσιγκρίνσκι όπου απέτυχε στο ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε για να φτάσει η μπάλα στον αμαρκάριστο Ουκρανό αμυντικό, όσο και στη γκολάρα που πέτυχε ο ίδιος έπειτα από πανέξυπνο γύρισμα του Γκάλο και που έριξε στο καναβάτσο όλο το Καραϊσκάκης, παίκτες, προπονητές, παράγοντες και οπαδούς του Ολυμπιακού.

Αυτό ήταν! Η ΑΕΚ αφήνιασε μετά το γκολ που δέχτηκε και πήρε παραμάζωμα τον άτυχο Ολυμπιακό, ο οποίος πρέπει το συντομότερο δυνατόν να φροντίσει να επενδύσει και να αφήσει τα μυξοκλάματα για τις εις βάρος του διαιτησίες. Δεν είναι πράγματα για σοβαρές ομάδες αυτά. Εμείς για το καλό του τα γράφουμε και θέλοντας να βγάλουμε την υποχρέωση προς τον κυρ Σάββα που επέμενε κι αυτός να μας βάλει στον σωστό δρόμο. Εμείς τον ακούσαμε και μπήκαμε. Σειρά τους τώρα. Ο Τσιγκρίνσκι, λοιπόν, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, στο 89' τους κάρφωσε το παστέλι της ισοφάρισης και ο Γιακουμάκης στο 94' (ωχ και πώς τσούζει σε εκείνο το λεπτό να σου πέφτει το ταβάνι στο κεφάλι και ενώ πριν από 10 μόνο λεπτά ετοιμαζόσουν να πανηγυρίσεις μια μεγάλη νίκη που θα σε έφερνε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος) τους ξέρανε ρίχνοντας τέζα ολόκληρο το σαθρό οικοδόμημα του γαύρου που είχε μάθει να στηρίζεται στις γνωστές μεθόδους τρομοκράτησης διαιτητών και αντιπάλων για να εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά το γκολ του Γιακουμάκη αποβλήθηκε ο Μποτία με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή έσπρωξε τον διαιτητή Παπαπέτρου. Ο Ολυμπιακός είχε όλες κι όλες δύο ευκαιρίες, αποτέλεσμα της καταπληκτικής άμυνας που έπαιξε όλη η ΑΕΚ, στο 25' και στο 40' με τους Οφόε και Πάρντο, αλλά ο Τσιντώτας έδειξε τρομερά αντανακλαστικά και κράτησε το μηδέν με δυο εκπληκτικές αποκρούσεις. Επίσης απέκρουσε σε κόρνερ και ένα δύσκολο σουτ του Μαρίν στο 80' από το οποίο κόρνερ προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού. Δύο ευκαιρίες, πέραν των γκολ, είχε και η ΑΕΚ, στο 58' όταν έβγαλε τη σέντρα ο Μπακάκης αλλά ο Αραούχο έπιασε μια χλιαρή κεφάλια και στο 69' όταν σε ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Χριστοδουλόπουλο ο Μασούντ έπιασε την κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή κατάφερε να αποκρούσει ο Σισέ και να γλιτώσει τον Ολυμπιακό από βέβαιη παραβίαση.

Τώρα, δεν έχουμε παρά να στείλουμε φιλάκια σε όλους και να τους ευχηθούμε από τα βάθη της καρδιάς μας περαστικά. Και πού είστε παιδιά. Μη ξεχαστείτε. Επενδύσεις και γρήγορα για να βρείτε την υγειά σας…

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε (58' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Μιραλάς, Πάρντο (79' Μαρίν).

ΑΕΚ: Τσιντώντας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Μπακασέτας (85' Γιακουμάκης), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Λιβάγια).