Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΕΚ έκανε το 4 στα 4 κερδίζοντας δύσκολα τον Κόροιβο με 67-76

Με πεντάδα τους Ουόρεν, Κάρτερ, Χέρστον, Μιλόσεβιτς και Μαυροκεφαλίδη ξεκίνησε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Κόροιβο.

Η ΑΕΚ το κούρασε πολύ και ο εφιάλτης να γίνεται πελάτης του Κοροίβου άρχισε να πλανάται σαν φάντασμα στις σκέψεις όλων των Ενωσιτών. Τελικά, με ένα ξέσπασμα την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στο δεύτερο μισό της τέταρτης περιόδου, κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 67-76 και να κάνει το 4 στα 4 στο πρωτάθλημα, αφού πρώτα έπαιξε για τα καλά με τη φωτιά.

Η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι και πριν να καταλάβει καλά-καλά τι γίνεται βρέθηκε να χάνει με ένα σερί 10-0 του Κοροίβου! Προσπάθησε να αντιδράσει αλλά σε όλη την πρώτη περίοδο βρισκόταν πίσω με μια διαφορά από 10 έως 13 πόντους για να κλείσει η περίοδος βρίσκοντας τον Κόροιβο να προηγείται με 24-11.

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ πλησιάζει στο σκορ αλλά ο Κόροιβος παίζει δυνατά και βρίσκεται συνεχώς προηγούμενος με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο βρίσκοντάς τον και πάλι μπροστά στο σκορ, αυτή τη φορά με 38-35.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ πετυχαίνει ένα σερί 0-11 και καταφέρνει να περάσει μπροστά στο σκορ. Χέρστον, Καλαμπόκης και Μαυροκεφαλίδης φέρνουν την ΑΕΚ στο +11 και ο εφιάλτης δείχνει να απομακρύνεται. Η περίοδος κλείνει με σκορ 46-56 και την ΑΕΚ να βρίσκεται στο +10.

Στη τέταρτη περίοδο ο Κόροιβος αρχίζει να μειώνει σταδιακά το σκορ μέχρι που ξαφνικά βρίσκεται και πάλι μπροστά με 59-58! Στα 4.30 τελευταία λεπτά η ΑΕΚ αρχίζει να σοβαρεύεται και να ανακτά και πάλι δυνάμεις αλλά και να παίρνει διαφορά στο σκορ. Φτάνει στο +12 για να δεχτεί ένα τρίποντο με την εκπνοή και να κερδίσει με διαφορά 9 πόντων και τελικό σκορ 67-76.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 38-35, 46-56, 67-76.
 
Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Θόρντον 5 (1), Ντέιβις 24 (2), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου, Χαριτόπουλος 3, Τρότερ 2, Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 3, Βασιλόπουλος 19 (3), Κάουνσιλ 9 (1), Χάρις 2.
 
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου, Σάκοτα, Χέρστον 14 (1), Μιλόσεβιτς 6 (1), Μαυροκεφαλίδης 28, Κάρτερ 2, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 10 (3), Ουόρεν 11 (3).

Νέο στραβοπάτημα για την ΑΕΚ Κ14 που έμεινε στο 2-2 με το Ηράκλειο

Στραβοπάτησε πάλι η ΑΕΚ Κ14 μένοντας ισόπαλη 2-2 με το Ηράκλειο στα Σπάτα για το Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΑ. Η ομάδα του Άγγελου Χατζόπουλου βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά γρήγορα κατάφερε να συνέλθει και να φτάσει στην ολική ανατροπή με γκολ των Τσιρικλού και Γεωργιόπουλου. Όμως η Ένωση δέχθηκε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, ενώ της ακυρώθηκε κακώς και ένα γκολ που πέτυχε ελάχιστα πριν από τη λήξη του ματς.

Η ΑΕΚ Κ16 νίκησε 3-0 τον Ηλυσιακό και έπιασε κορυφή

Ασταμάτητη η ΑΕΚ Κ16 η οποία νίκησε με 3-0 τον Ηλυσιακό στα Σπάτα για το Πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΑ. Η Ένωση ήταν εξαιρετική, πέτυχε τρία γκολ με τους Χριστόπουλο (2) και Μωραϊτάκη και πήρε άλλη μια νίκη που την ανέβασε στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας ισόβαθμη με τον Φωστήρα.

Η ΑΕΚ Κ20 συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 2-5

Μια ΑΕΚ Κ20 να την πιεις στο ποτήρι, άφησε πίσω της τις κακές εμφανίσεις και τις ήττες από Ατρόμητο, Ολυμπιακό και Ηρακλή και συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 2-5 στο "Γ. Καλαφάτης" για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Υποδομών της Σούπερ Λιγκ. Η ΑΕΚ Κ20 ήταν κατά πολύ ανώτερη του αντιπάλου της και κυριάρχησε από το ξεκίνημα του ματς, άνοιξε μάλιστα το σκορ στο 13' με τον Βλαχομήτρο μετά από σέντρα του Βιδάλη. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου απειλητικός και έτσι η ΑΕΚ Κ20 έφτασε στο 0-2 με τον Τσέλιο στο 39' με σουτ από το σημείο του πέναλτι. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έκανε τρία τα τέρματά της και πάλι με τον Τσέλιο, ο οποίος επωφελήθηκε από μια άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και έγραψε το 0-3. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 58' σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που έκανε μπροστά στην εστία του Πάντου. Η ΑΕΚ Κ20 όμως είχε έτοιμη την απάντηση, με τον Τσέλιο στο 65' να πιάνει ένα όμορφο σουτ και να γράφει το 1-4 πετυχαίνοντας και χατ-τρικ! Η ΑΕΚ Κ20 στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί το δεύτερο γκολ στο 82', ενώ λίγο νωρίτερα ο Πάντος είχε κάνει μια πολύ καλή απόκρουση σε τετ-α-τετ. Το τελικό 2-5 το πέτυχε στο 85' με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ ο Καρβουνίδης σφραγίζοντας τη μεγάλη αυτή νίκη της ΑΕΚ και βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί της. Ταυτόχρονα η ομάδα του Στέλιου Μανωλά, ο οποίος επέστρεψε στα καθήκοντά του, ανέβηκε στους 13 βαθμούς ξεκολλώντας από την 8η θέση που βρισκόταν.
 
ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Πάντος, Βιδάλης, Μαρκοπουλιώτης, Γιαννούτσος, Γραμματίκας, Λίτσι (66' Καρβουνίδης), Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Βλαχομήτρος, Κυριαζής (30' Τζάθας), Μπόμπαν(73' Αντωνίου).

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Βγαίνουμε από τον ανάδρομο Ερμή

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο)

Πολλά και σπουδαία συμπεράσματα προκύπτουν από τη δραστηριότητα των δύο τελευταίων εβδομάδων. Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς αλλά εκείνο το 4-0 που φάγαμε από τον γαύρο λειτούργησε σαν ξυπνητήρι. Λες και ως διά μαγείας όλοι σοβαρεύτηκαν, σα να έφαγαν κάποιο χαστούκι που τους ξύπνησε από λήθαργο. Βρε μπας και ο Ερμής μας ήταν ανάδρομος μέχρι εκείνο το βράδυ  και τώρα μας έκανε τη χάρη να μας εγκαταλείψει; Μετά από εκείνη τη σκοτεινή νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο βοθροτήγανο, η ΑΕΚ έριξε 5 γκολ στον Ηρακλή, κέρδισε εκτός την Ξάνθη με 0-1 και ουσιαστικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου και σήμερα συμφώνησε οριστικά με τον καινούριο της προπονητή, τον Ουρουγουανό Γκουστάβο Πογιέτ.

Στο μεταξύ, ο Κολοβέτσιος επιστρέφοντας στην εντεκάδα έφερε μαζί του και την παλιά του σοβαρότητα και πλέον αποτελεί εγγύηση για τα μετόπισθεν ενώ δείχνει να κουμπώνει καλύτερα σαν δίδυμο με τον Λαμπρόπουλο από οποιονδήποτε άλλο.

Ο Μπαρμπόσα από την άλλη, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη για όλους έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και μάλιστα στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Ο Μπουονανότε, που χρησιμοποιήθηκε από την αρχή στην Ξάνθη, δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε ώστε να δικαιώσει τον θόρυβο που έκανε ο κόσμος για τη μη χρησιμοποίησή του, ενώ αντίθετα δικαίωσε κατά κάποιο τρόπο τον Δέλλα που δεν τον ξεκινούσε. Ότι είναι παιχταράς δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, όμως χρειάζεται μια διαφορετική διαχείριση επειδή δείχνει ότι μάλλον δεν έχει κάνει την προετοιμασία που μας έλεγαν με τη Γρανάδα και υπολείπεται των άλλων ποδοσφαιριστών σε φυσική κατάσταση.

Ο Κρισάντους πάλι, που έχει συγκεντρώσει όλου του κόσμου τη γκρίνια και την αμφισβήτηση, με προσωπικό του γκολ καθάρισε το δεύτερο φετινό παιχνίδι μετά από εκείνο με τον Ατρόμητο. Δεν είναι σίγουρα Μάρκο Φαν Μπάστεν αλλά δεν είναι και Φουρτάδο. Ίσως χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη και χρόνο συμμετοχής.

Ο Βάργκας πάντως είναι η καλύτερη φετινή μας μεταγραφή κατά τα φαινόμενα. Εκτός από μεγάλος τεχνίτης και άριστος δημιουργός είναι και πολύ καλός εκτελεστής με τρομερή αίσθηση του γκολ. Ξέρει να παίρνει θέση μέσα στην περιοχή βγαίνοντας σαν κρυφός κυνηγός και την κατάλληλη στιγμή να εκτελεί. Τρομερή μονάδα που απαγορεύεται να μη βρίσκεται στην εντεκάδα.

Η ΑΕΚ εν ολίγοις δείχνει να φορμάρεται στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της θα αρχίσουν να κάνουν κοιλιά, ενώ στα συν της βρίσκεται και το γεγονός ότι σε σχέση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Αν δηλαδή πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι και κανείς δεν ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει στη συνέχεια.

Ως προς την αποθέωση του Στέλιου Μανωλά από μερικούς και το ανάθεμα από κάποιους άλλους για τη συμπερίληψη στην αποστολή της Ξάνθης των δύο πιτσιρικάδων από την Κ20, του Γαλανόπουλου και του Βλαχομήτρου, ας κουλάρουν όλοι. Ούτε να προωθήσει τα δικά του παιδιά ήθελε ο Μανωλάς, ούτε να δώσει ευκαιρίες, αλλά ούτε και να υποτιμήσει τους παίκτες της πρώτης ομάδας που έμειναν εκτός αποστολής και στη θέση τους πήρε τους πιτσιρικάδες. Απλά, βάση της προκήρυξης της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας, κάθε ομάδα πρέπει στην αποστολή της να έχει δυο παίκτες γεννημένους μετά τη 1η Ιανουαρίου 1996. Οπότε ο Στέλιος Μανωλάς ήταν υποχρεωμένος να πάρει τους δύο μικρούς στην αποστολή. Καλό είναι να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα και πριν κρίνουμε να είμαστε καλά πληροφορημένοι…

Μια ΑΕΚ από ατσάλι πάτησε τη Νίζνι με 87-70

Μια εκπληκτική ΑΕΚ νίκησε με 87-70 την πολύ ισχυρή και φορμαρισμένη Νίζνι και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup. Η Ένωση ήταν καταπληκτική στο δεύτερο ημίχρονο και είχε σε φοβερή βραδιά τους Μαυροκεφαλίδη, Μιλόσεβιτς, Κατσίβελη και Ουόρεν.

Η Νίζνι χάρη στην ευστοχία της από τα 6.75μ. βρέθηκε στο 7' να προηγείται με 6 πόντους με το σκορ στο 14-20. Για την ΑΕΚ τότε καθάρισε ο Ουόρεν που παίζοντας εξαιρετικά πέτυχε 8 πόντους αν και οι Ρώσοι, χάρη στα 6/9 τρίποντά τους, κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους και η λήξη της πρώτης περιόδου τους βρήκε προηγούμενους με 24-26.

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία και στο 15' προηγείτο με +3 και σκορ 35-32 με τον Μαυροκεφαλίδη να φτάνει τους 8 και τον Μιλόσεβιτς τους 9 πόντους. Η Νίζνι αντέδρασε άμεσα και 1' πριν τη λήξη του ημιχρόνου πέρασε στο +5 με 41-46, όμως με τρίποντα των Παπαντωνίου και Μαυροκεφαλίδη η ΑΕΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα με 47-46 και με αυτό το σκορ έληξε το ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο η βασίλισσα σήκωσε το ΟΑΚΑ στο πόδι. Αν και βρέθηκε να χάνει με 47-50 πέτυχε ένα σερί 17-0 στο 26’ και έτσι βρέθηκε στο +14 με το σκορ να ανεβαίνει σε 64-50 με δύο απανωτά τρίποντα του Μιλόσεβιτς ένα έμμεσο του Κάρτερ. Η ΑΕΚ εντούτοις δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά και οι Ρώσοι με ένα το δικό τους σερί 10-2 έφεραν το σκορ στο 66-60.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι παίχτηκε από τις άμυνες με την ΑΕΚ να δέχεται μόλις 3 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά και ενώ το σκορ είχε γίνει 70-63. Στο ίδιο διάστημα αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Ανοσίκε και ο Μιλόσεβιτς έφτασε τα 4, ενώ ο Σαρικόπουλος βρισκόταν με πρόβλημα στον πάγκο. Η Ένωση όμως τότε απέδειξε ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και μέσα σε ένα λεπτό έκανε το σκορ 74-63. Στα 5 τελευταία λεπτά η Νίζνι πίεσε, κατάφερε να μειώσει στους -8 στο 37’ κάνοντας το σκορ 76-68, όμως η ΑΕΚ είχε αποφασίσει πως αυτό το παιχνίδι της ανήκει και έφτασε με άνεση στο τελικό 87-70 που της δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα για τη συνέχεια αφού την αμέσως επόμενη αγωνιστική που είναι στις 4/11 θα υποδεχτεί τη Χάποελ.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 47-46, 66-60, 87-70.

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Ανοσίκε 6, Παπαντωνίου 3, Χέρστον 12, Μιλόσεβιτς 17, Μαυροκεφαλίδης 19, Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 2, Ουόρεν 14.

Νίζνι (Α. Μπαγκάτσκις): Ρουντ 7, Γκριγκόριεφ 13, Μπαμπούριν 10, Βικτόροφ, Ιβλεφ 2, Μαχάλμπασιτς 10, Κχβοστόβ 11, Μπέρζινς 1, Στρέμπκοφ 13, Ποπόφ, Κιρντιάτσκιν 3.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ η ΑΕΚ καθάρισε την Ξάνθη με 0-1 και ξεμπέρδεψε με την πρόκριση

Ο Στέλιος Μανωλάς παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-2-1 και με τον Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια, τον Γκάλο στα δεξιά της άμυνας, τον Σοϊλέδη στα αριστερά (λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε πριν από τον αγώνα ο Ντίντακ), Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, Γιόχανσον και Σιμόες αμυντικά χαφ, επιτελικό χαφ πίσω από το σέντερ φορ τον Μπουονανότε, δεξιά στην επίθεση τον Βάργκας, αριστερά τον Μπαρμπόσα και στην κορυφή της επίθεσης τον Κρισάντους.

Αρχηγός της ομάδας σήμερα ήταν ο Κολοβέτσιος.

Στον πάγκο είχε τους Βούρα, Άρθο, Τζανετόπουλο, Κορδέρο, Πλατέλλα, Γαλανόπουλο και Βλαχομήτρο.

Εκτός αποστολής έμειναν οι: Ανέστης, Βασιλαντωνόπουλος, Ανδρεόπουλος, Φαγέ, Ντίντακ, Μπρέσεβιτς, Αραβίδης, Μάνταλος, Τζιμπούρ, Γροντής, Σβάρνας, Μπακάκης, Πεταυράκης και Ανάκογλου.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα Πηγάδια στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 8' είδε κίτρινη κάρτα ο Φάρκας της Ξάνθης για φάουλ.

Στα επόμενα 10 λεπτά η ΑΕΚ έκλεισε την Ξάνθη στην περιοχή της και άρχισε να την σφυροκοπάει κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ και φάουλ και έχοντας μία χαμένη ευκαιρία σε κεφαλιά του Βάργκας έπειτα από σέντρα του Γκάλο στο 16'.

Στο 21' είχαμε αναγκαστική αλλαγή για την Ξάνθη σε τραυματισμό του Βασιλακάκη. Τη θέση του πήρε ο Ντα Σίλβα.

Στο 35' τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Μπαρόχα και ζήτησε αλλαγή. Τελικά παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο προφανώς επειδή ο τραυματισμός του θεωρήθηκε επιπόλαιος.

Μέχρι το 40' το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς καμία σημαντική φάση.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ υποχώρησε αδικαιολόγητα και η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για να πετύχει κάποιο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς καμία αλλαγή.

Η ΑΕΚ έκανε ότι και στο διάστημα από το 10' έως και το 20' του πρώτου ημιχρόνου. Πίεσε ασφυκτικά την Ξάνθη.

Αυτή η πίεση έφερε καρπούς στο 51', όταν σε ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπουονανότε, δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης και ο Κρισάντους που έγινε παραλήπτης της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

Στο 55' Ο Αλμέιντα πήρε τη θέση του Σολτάνι για την Ξάνθη.

Στο 56' ο Μπαρμπόσα έπιασε ένα καλό σουτ αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Τσέναμο.

Στο 57' ήταν η σειρά του Κρισάντους να χάσει ευκαιρία όταν το σουτ που έπιασε έφυγε άουτ.

Στο 64' ο Κορδέρο πήρε τη θέση του Μπουονανότε.

Στο 66' ο Φλίσκας πήρε τη θέση του Καρυπίδη για την Ξάνθη. Αναγκαστική κι αυτή η αλλαγή για τους ακρίτες.

Στο 69' είδε κίτρινη κάρτα ο Μπαρόχα για διαμαρτυρία.

Στο 72' είδε κίτρινη κάρτα ο Κορδέρο για φάουλ.

Στο 73' ο Μπαρόχα έκανε την απόκρουση του αγώνα βγάζοντας από το παραθυράκι του φοβερή κεφαλιά του Ερέα.

Στο 76' έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Κρισάντους όταν φάτσα με τον Τσέναμο σούταρε στα χέρια του.
 
Στο 78' καλό σουτ του Μπαρμπόσα έδιωξε με γροθιές ο Τσέναμο.

Στο 79' ο Πλατέλλας πήρε τη θέση του Βάργκας.

Στο 82' τραυματίστηκε ο Σιμόες (οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για τράβηγμα στον δικέφαλο) και στο 84' πήρε τη θέση του ο Τζανετόπουλος.

Παρά τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων μόνο στο 92' ένα σουτ του Ράνος που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπαρόχα ανησύχησε την ΑΕΚ και το παιχνίδι έληξε με νίκη του δικεφάλου με 0-1...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δύο στα δύο η ΑΕΚ της Καρδιάς πέρασε και από τον Κόροιβο με 0-3

Εύκολα η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ επικράτησε με 0-3 σετ του Κόροιβου στην Αμαλιάδα για την 2η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας. Η ομάδα του Νίκου Μπουτσουρή έκανε το 2 στα 2 στη διοργάνωση και έδειξε πως έχει βάλει από νωρίς υποψηφιότητα για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, με τον Κόροιβο να χτυπάει το παιχνίδι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται συνέχεια κοντά στο σκορ και αυτό να εναλλάσσεται διαρκώς. Εντούτοις, η ΑΕΚ ήταν πιο ψύχραιμη και προηγήθηκε με 0-1 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ υπήρχε μόνο μία ομάδα μέσα στο γήπεδο. Οι "κιτρινόμαυροι" έπαιξαν εξαιρετικά και έβγαλαν πολύ καλές επιθετικές και αμυντικές ενέργειες, με την ομάδα της Αμαλιάδας να μην μπορεί να αντιδράσει. Έτσι, πολύ γρήγορα η ΑΕΚ της Καρδιάς δημιούργησε μια διαφορά που της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει και προβάδισμα με 0-2 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα ο Κόροιβος να προσπαθήσει να πιέσει. Οι ισοπαλίες ήταν διαδοχικές στο σετ μέχρι το 18-18, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις, κυρίως με τα καλά της σερβίς και τελικά έφτασε στη νίκη με 0-3 σετ.

Τα σετ: 23-25, 13-25, 22-25.

Κόροιβος (Γκρουμούσας): Σαλαβασίδης, Κοσμάς, Τσερεγκούνης, Τσούμας, Σωτηρόπουλος, Παναγιωτάρας, Μιχόπουλος -λ / Παναγόπουλος, Μητρογιάννης, Παπαθεοδώρου.
 
ΑΕΚ (Μπουτσούρης): Καρακίτσος, Κοτσιλιάνος, Μελλές, Ζουπάνης, Μαντέκας, Χατζηπροδρόμου, Αχιλλεόπουλος -λ / Ρούσσος -λ, Αλεξόπουλος, Καρανικολάου, Δημητούλης.

Η Σούπερ Λιγκ στο μικροσκόπιο

Μεγάλος κερδισμένος ο ΠΑΟΚ που νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1 στην Τούμπα στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για τη διαιτησία αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιεί τις διαμαρτυρίες για προκάλυμμα της αμυντικής του γύμνιας εξ αιτίας της οποία βρέθηκε να χάνει με τη λήξη του ημιχρόνου με 3-0. Εκεί είχαν τελειώσει όλα. Μπορεί να αδικήθηκε πραγματικά στη φάση του πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ όμως δεν έχασε από αυτό το πέναλτι ο Παναθηναϊκός. Ο Ταυλαρίδης ήταν ο αδύναμος κρίκος της άμυνάς του και ο παίκτης που τον πρόδωσε δύο φορές και δέχτηκε ισάριθμα γκολ. Τώρα ο Παναθηναϊκός έμεινε 6 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και ο τελευταίος γελάει κάτω από τα μουστάκια του διαβλέποντας ότι και σ' αυτό το πρωτάθλημα θα κάνει περίπατο.

Κερδισμένος, όπως σχεδόν κάθε Κυριακή, ήταν ο Ολυμπιακός που πέρασε και από το Περιστέρι κερδίζοντας με 1-2. Το πώς το κατάφερε είναι ένα ζήτημα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Το πρώτο γκολ προήλθε από κόρνερ που υπήρξε μόνο στη φαντασία του επόπτη και του διαιτητή ενώ και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα του Ατρομήτου Γκορμπούνοφ. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός έκανε το 8 στα 8 και άντε να τον πιάσουν τώρα οι διώκτες του. Ο Ατρόμητος προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο αλλά έπεφτε διαρκώς στην παγίδα του τεχνητού οφσάιντ που του έστηναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού.

Κερδισμένη και η ΑΕΚ που απόσβεσε την τεσσάρα του Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό φιλοδωρώντας τον Ηρακλή με 5 γκολ. Με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο της αντί του Τραϊανού Δέλλα η ΑΕΚ έφτασε στην ευρύτερη φετινή της νίκη παίζοντας εξαιρετικά όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής πελαγοδρομεί στις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας και πρέπει να προβληματιστεί αρκετά για να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεφύγει από εκεί.

Στους κερδισμένους και ο Αστέρας Τρίπολης που πήρε μεγάλη νίκη μέσα στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ με τους γηπεδούχους όμως να έχουν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία. Τόσο ο ΠΑΣ όσο και ο Αστέρας είναι ομάδες που δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν με υποβιβασμό, όμως σε καμιά περίπτωση δεν διατηρούν την περσινή τους δυναμική και φυσικά φέτος πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να διεκδικήσουν μία από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Κερδισμένος ο Πλατανιάς που πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας με 1-2 του Παναιτωλικού Ο Μαντζουράκης κατέβασε με τρεις απουσίες την ομάδα του αλλά είχε την ατυχία να δει τον τερματοφύλακά του να κάνει αποτυχημένη έξοδο στο 82' προσφέροντας ουσιαστικά το γκολ της νίκης στους φιλοξενούμενους. Ο Παναιτωλικός περιέρχεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Αντίθετα για τον Πλατανιά ήταν μια βαθιά βαθμολογική ανάσα αυτή η νίκη καθώς ελπίζει σε καλύτερες μέρες στο μέλλον.

Κερδισμένη και η Βέροια που πήρε μια σπουδαία νίκη στη Νέα Σμύρνη, την τρίτη εκτός έδρας σε τέσσερα ματς! Ο Πανιώνιος έκανε το λάθος να ενδιαφερθεί περισσότερο να μη δεχτεί γκολ και στο τέλος την πάτησε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι έχασε το αήττητο που είχε στην έδρα του.

Ισοπαλία είχαμε στη Μυτιλήνη μεταξύ Καλλονής και Λεβαδειακού σε μια λασπομαχία με πολλά νεύρα, 8 κίτρινες κάρτες αλλά κανένα γκολ. Κερδισμένος από τον βαθμό της ισοπαλία ο Λεβαδειακός ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλο πολύτιμο έδαφος.

Ισοπαλία χωρίς τέρματα είχαμε και στο Θρακιώτικο ντέρμπι. Ο Πανθρακικός παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς να έχει πετύχει ούτε μία νίκη. Πάντως είχε τρεις καλές φάσεις για γκολ αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά και τις τρεις φορές σε ένα παιχνίδι που κυμάνθηκε σε πολύ μέτριο έως και χαμηλό επίπεδο. Η Ξάνθη μάλλον ευχαριστημένη πρέπει να έμεινε από τη λευκή ισοπαλία αφού έφτασε τους 8 βαθμούς και βρίσκεται στο μέσον της βαθμολογίας.

Ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν ήταν ο Μάνταλος, ο Βάργκας που πέτυχε 2 γκολ και έβγαλε 1 ασίστ, ο Μπαρμπόσα και ο Γκάλο από την ΑΕΚ, ο Μποτία του Ολυμπιακού που από τη θέση του στόπερ βρέθηκε σκόρερ και των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού ενώ μέχρι στιγμής έχει πετύχει 4 γκολ σε 5 συμμετοχές, ο Γιάννου του Αστέρα Τρίπολης που επίσης πέτυχε 2 γκολ και ο Ροντρίγκες του ΠΑΟΚ.

Η φάση της αγωνιστικής έγινε στο Περιστέρι όπου η μπάλα βγήκε άουτ από πλευράς Ολυμπιακού, όμως ο διαιτητής, συμβουλευόμενος και τον επόπτη, το μετέτρεψε σε κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο απέφερε το πρώτο γκολ των ερυθρολεύκων.

Σοβαρούς τραυματισμούς είχαμε δυστυχώς περισσότερους τους ενός, τόσο στη Νέα Σμύρνη, αυτόν του Βεργώνη της Βέροιας, στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο παίκτης υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα σε μία διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου, όσο και στο Περιστέρι όπου υπήρξε διπλός σοβαρός τραυματισμός, από τη μια του Ουμπίδες που υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες κι από την άλλη του Φυτανίδη που έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στους προσαγωγούς και θα λείψει σχεδόν για τρεις μήνες. Τραυματίας έφυγε και ο Αραβίδης της ΑΕΚ αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του.

Η διαιτησία τα έκανε μαντάρα σ' αυτή την αγωνιστική. Στο Περιστέρι ο Σπανός είπε στους διαιτητές ότι δεν φοράνε παντελόνια. Μα είναι διαπίστωση αυτή τώρα κύριε Σπανέ μου; Πες μου σοβαρά, τόσα χρόνια στα γήπεδα έχεις δει ποτέ διαιτητή με παντελόνια; Αφού όλοι σορτσάκια φοράνε! Τέλος πάντων. Κατά σατανική σύμπτωση τα λάθη του διαιτητή στο Περιστέρι ευνόησαν και πάλι τον Ολυμπιακό! Στο ΟΑΚΑ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Όχι πως το είχε ανάγκη δηλαδή αλλά ό,τι δικαιούται ο καθένας πρέπει και να το παίρνει, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι παίρνουν και εκείνα που δεν δικαιούνται. Ο ΠΑΣ Γιάννινα φωνάζει για δύο πέναλτι που δεν του δόθηκαν και για ένα που δόθηκε στον αντίπαλό του. Τέλος, στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ το οποίο ήταν φάουλ έξω από την περιοχή και για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε σε αγκάλιασμα του Μπεργκ μέσα στην περιοχή από τον Τζαβέλα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής με τα βασικά στοιχεία του κάθε αγώνα και την κριτική των διαιτητών:

Παναιτωλικός-Πλατανιάς 1-2 (49' Κάπελ - 30' Μιλούνοβιτς, 82' Κουλιμπαλί) Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας) Στο 33' έγινε μια κάθετη μπαλιά στον Κουλιμπαλί που είχε προωθηθεί, ο Αφρικανός όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του επιθετικού του Πλατανιά - Έδειξε 4 κίτρινες κάρτες - Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα - Βαθμός: 8

Καλλονή-Λεβαδειακός 0-0 Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) Έδειξε 8 κίτρινες κάρτες - Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα - Βαθμός: 8

ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1 (31', 60' Βάργκας, 35' Αραβίδης, 67' Μπαρμπόσα, 89' Μπουονανότε - 64' Βέλλιος) Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) - Δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ που έγινε πάνω στον Μπουονανότε - Έδειξε 4 κίτρινες κάρτες (τις 3 σε παίκτες της… ΑΕΚ! - Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα - Βαθμός: 7

Πανιώνιος-Βέροια 0-1 (90+3' Ναζλίδης) Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών) - Έδειξε 6 κίτρινες κάρτες - Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα - Βαθμός: 8

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (75' Μιλ. Στόιτσεφ - 59', 63' Μποτία) Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) Στο 59' και ενώ η μπάλα βγήκε άουτ ο επόπτης παρέσυρε τον διαιτητή και έδωσε κόρνερ από το οποίο μπήκε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού - Έδειξε 5 κίτρινες κάρτες - Με το άουτ που μετέτρεψε σε κόρνερ σαφώς επηρέασε το αποτέλεσμα αφού το παιχνίδι κρίθηκε στη διαφορά του ενός γκολ - Βαθμός: 6

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1 (28' πέν. Μπερμπάτοφ, 32' Ροντρίγκες, 42' Βίτορ - 74' πέν. Καρέλης) Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων) Στο 26' ο Ταυλαρίδης ανέτρεψε τον Ροντρίγκες, φάση που φαίνεται να γίνεται εκτός περιοχής και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο 73' ο Λέοβατς ανέτρεψε τον Μαρινάκη και ο διαιτητής σωστά σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται και για ένα πέναλτι πάνω στο Μπεργκ που έγινε στο 51' με ταυτόχρονη αποβολή του Τζαβέλα που τον αγκάλιασε μέσα στην περιοχή. Στο 58' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθεί ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νάνο στον Ροντρίγκες - Έδειξε 5 κίτρινες κάρτες τις 4 εκ των οποίων σε παίκτες του ΠΑΟΚ! - Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα - Βαθμός: 6

Πανθρακικός-Ξάνθη 0-0 Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιώς) - Έδειξε 3 κίτρινες κάρτες - Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα - Βαθμός: 8

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-2 (4' Μανιάς - 39' πεν., 81' Γιάννου) Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας) Στο 14' έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όταν ο Τσάβες έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας. Στο 38' ο Στρούνα ανέτρεψε τον Μπερτόλιο και έδωσε το πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Στο 93' ο Σαπαλίδης ζήτησε πέναλτι ισχυριζόμενος πως τον τράβηξαν από τη φανέλα, όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτα - Έδειξε 8 κίτρινες κάρτες - Κατά τους γηπεδούχους επηρέασε το αποτέλεσμα αφού δεν τους έδωσε δύο πέναλτι ενώ αντιθέτως έδωσε ένα στον αντίπαλό τους - Βαθμός: 6.

Πέρασαν δύσκολα τα κορίτσια της ΑΕΚ από το Μαρκόπουλο με 2-3

Σπουδαία νίκη για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ στο Μαρκόπουλο επί της τοπικής ομάδας. Η Ένωση για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 πήρε τη νίκη με 2-3 σετ και συνέχισε νικηφόρα την πορεία της.

Τα κορίτσια της ΑΕΚ, πήραν τους δυο πόντους, αφού μετά το τρίτο σετ προηγήθηκαν με 1-2 αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την ίδια απόδοση και μοιραία βρέθηκαν στο τάι μπρέικ να διεκδικούν τη νίκη, την οποία και τελικά πήραν με δυσκολία. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά με 5-8, είχε κάποια κενά στη συνέχεια με αποτέλεσμα το Μαρκόπουλο να περάσει μπροστά με 18-17, αλλά γρήγορα σοβαρεύτηκε και κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας που της έδωσε το προβάδισμα 0-1 στα σετ με σκορ 19-25.
 
Στο δεύτερο σετ το Μαρκόπουλο έπαιξε καλύτερα και πήρε προβάδισμα στο σκορ με 8-6. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει όσο κι αν το πάλεψε και παρόλο που έφερε στα ίσια το σετ σε 20-20, τελικά ισοφαρίστηκε στα σετ σε 1-1 με 25-23.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 6-6 όπου η ομάδα του Μανώλη Ρουμελιώτη έκανε ένα ξέσπασμα παίζοντας σωστά στην άμυνα αλλά και στην επίθεση και καταφέρνοντας να φτάσει εύκολα στο 1-2 τα σετ με 14-25.

Και στο τέταρτο σετ οι δυο ομάδες πάλεψαν σώμα μα σώμα έχοντας ισόπαλο σκορ με 12-12, αλλά μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ το Μαρκόπουλο ανέβασε την επίθεσή του και με την ταυτόχρονη καθίζηση της ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του και να πάει τη διαφορά στο 18-13 που τελικά του έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει τα σετ σε 2-2 σετ και να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί η ΑΕΚ ξέμεινε πάλι πίσω, αλλά για καλή της τύχη λειτούργησε καλά στο σερβίς όπου το Μαρκόπουλο δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι πέτυχε να ισοφαρίσει σε 8-8. Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου της και προηγήθηκε με 10-12. Στο τέλος μέτρησε περισσότερο η εμπειρία και η ψυχραιμία των κοριτσιών της ΑΕΚ για να φτάσει στη νίκη με 13-15, παρά την πίεση που άσκησε το Μαρκόπουλο μέχρι τη λήξη του αγώνα. 

Τα σετ: 19-25, 25-23, 14-25, 25-18, 13-15.

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς): Δικαιούλια 5 (2/9 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Αλεξάκου 15 (12/42 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 44% υπ. - 33% άριστες), Τσιάκουλα 1 (1/2 επ.), Βάσκεζ 1 (1 μπλοκ), Σιρίνινα 8 (4/14 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, Βαρουδάκη 20 (16/39 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 39% υ. - 24% άριστες), Κοκκίου -λ (41% υπ. - 24% άριστες) / Καρακάση 1 (1 άσο), Λιάγκη 6 (5/20 επ., 1 μπλοκ), Νικολογιάννη, Πατεράκη 4 (3/3 επ., 1 μπλοκ), Μολδοβανίδη.

ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Τσοχατζή 5 (4/7 επ., 1 άσο), Κωνσταντινίδου 16 (13/39 επ., 3 μπλοκ), Ιβάνοβα 7 (4/29 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 54% υπ. - 33% άριστες), Λαμπρινίδου 17 (14/22 επ., 1 άσο, 2μπλοκ), Κοσμά 9 (7/22 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 21% υπ. - 14% άριστες), Καβαθά 12 (6/10 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Κακουράτου -λ (38% υπ. - 33% άριστες) / Σπανού, Κατσαντώνη.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο η ΑΕΚ Κ15

Νέα νίκη για την ΑΕΚ Κ15 στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της Σούπερ Λιγκ με 2-0 επί του Ατρομήτου και κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της με 4 βαθμούς. Η ομάδα του Ιβάν Νεντέλκοβιτς ήταν ανώτερη από τον αντίπαλό της και κατάφερε να επικρατήσει αγωνιζόμενη σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και κάτω από έντονη βροχόπτωση. Τα γκολ των "κιτρινόμαυρων" πέτυχαν οι Μπιλικαΐδης και Πετούσης.

ΑΕΚ: Φυρογένης, Μπολανάκης, Αναστασίου, Αρβανίτης, Καραβίδας, Αυγέρης, Σταμάτης, Λαζαρίδης, Αναστόπουλος, Μπιλικαΐδης, Τσέλιος.
 
Αγωνίστηκαν και οι: Πετούσης, Ποζατζίδης, Στεργιώτης.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ξέσπασε και διέλυσε τον Ηρακλή με 5-1 η ΑΕΚ

Νίκη για να αποκτήσει ηρεμία ήθελε η ΑΕΚ, χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για την έκταση του σκορ. Μέσα σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό στο Μαρούσι, με μπόλικο κρύο και ψιλόβροχο και με 6.000 περίπου ηρωικούς οπαδούς της στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, όχι μόνο κατάφερε να νικήσει αλλά διέλυσε τον Ηρακλή με 5-1 παίζοντας ταυτόχρονα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Δύο γκολ σημείωσε ο Βάργκας και από ένα ο Αραβίδης, ο Μπαρμπόσα και ο Μπουονανότε. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αφού η ΑΕΚ έχασε κλασσικές ευκαιρίες, μία εκ των οποίων ήταν και το δοκάρι του Μάνταλου.

Ο Στέλιος Μανωλάς, έχοντας αντιληφθεί την κρισιμότητα της περίστασης, επέλεξε να μην ανακατέψει σε βάθος την ομάδα πραγματοποιώντας πολλές αλλαγές για να μη δημιουργήσει σύγχυση στους παίκτες του αλλά και επειδή πίστευε ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες επιδεικνύοντας έναν καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό εγωισμό θα ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς και να ξεπλύνουν την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής. Και πράγματι έτσι έγινε. Οι μόνες αλλαγές που έκανε ο Μανωλάς ήταν ότι άφησε τον Τζανετόπουλο εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί και να αποφύγει και ενδεχόμενες αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του που θα είχαν σαν συνέπεια να του ρίξουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία και στη θέση του έριξε τον έμπειρο Κολοβέτσιο και χρησιμοποίησε από την αρχή τον Βάργκας στη θέση του Πλατέλλα. Αυτή η κίνηση αποδείχτηκε και η πιο πετυχημένη αφού ο Βενεζουελάνος ήταν εκείνος που με δύο προσωπικά του γκολ και μία ασίστ καθάρισε το ματς και έδειξε σε όλους ότι παίκτες με την δική του ποιότητα δεν γίνεται να μην ξεκινάνε στην εντεκάδα.

Η απόφαση του Στέλιου Μανωλά να κρατήσει στον πάγκο τον Μπουονανότε, αν και εξέπληξε αρκετούς, ήρθε να δικαιώσει τον Τραϊανό Δέλλα που απέφευγε επιμελώς να τον ξεκινάει στην εντεκάδα. Το γιατί μάλλον το ξέρουν καλύτερα Δέλλας και Μανωλάς, που δε νομίζω να έχουν και οι δύο προσωπικά με τον Αργεντινό. Μάλλον κάτι θα έχουν διακρίνει και έκριναν ότι δεν είναι έτοιμος για να πάρει θέση βασικού στην ομάδα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πολύ πάθος στον αγώνα και έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 5', όταν ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου, έβγαλε τον Αραβίδη τετ α τετ με τον Περνίς, όμως ο επιθετικός της ΑΕΚ προτίμησε να κάνει σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ αντί να προχωρήσει μέσα στην περιοχή και να πλασάρει.

Η Ένωση χτύπησε τον Ηρακλή από τα άκρα, κλείνοντάς τον στο μισό γήπεδο και έχοντας σημαντικές βοήθειες από τα πλάγια μπακ Γκάλο και Ντίντακ οι οποίοι ανεβοκατέβαιναν ασταμάτητα, τον πίεσε ασφυκτικά δημιουργώντας του σύγχυση. Και πάλι όμως εκείνο που έλειπε ήταν το γκολ και όσο αυτό δεν ερχόταν το άγχος μεγάλωνε και οδηγούσε στα συνήθη λάθη που επιφέρει η πίεση.

Ακριβώς στο ημίωρο όμως, ο Δικέφαλος  βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Ηρακλή. Ο Μπαρμπόσα, έκανε μια πολύ όμορφη σέντρα από αριστερά στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της άμυνας του Ηρακλή όπου πήδηξε ο Βάργκας πιάνοντας μια εξαιρετική κεφαλιά με την οποία και άνοιξε το σκορ στο 31'. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ, απέβαλε το άγχος και η ομάδα άρχισε να ρολάρει. Μετά από τέσσερα λεπτά, στο 35', ύστερα από έξοχη ενέργεια του παικταρά Πέτρου Μάνταλου, ο Βάργκας συνδυάστηκε άψογα με τον Αραβίδη και ο τελευταίος με ωραίο διαγώνιο αριστερό σουτ, έγραψε το 2-0 για την ΑΕΚ.

Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, η ΑΕΚ πρόσφερε θέαμα. Η μπάλα κυκλοφορούσε άψογα και της δόθηκε η ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα γκολ με τον Μάνταλο, έπειτα από ένα μακρινό σουτ στο γάμα της εστίας του Περνίς, που όμως ο γκολκίπερ του Ηρακλή, πολύ δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε το ίδιο ζεστά στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να ξεθαρρέψει ο Ηρακλής και να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στο όνειρο. Άρχισε να βγαίνει στην επίθεση -πράγμα που δεν έκανε σχεδόν καθόλου στο πρώτο μέρος- και να επισκέπτεται την περιοχή του Μπαρόχα. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας όμως δούλεψε τέλεια και οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια αξιόλογη φάση. Κάπου εκεί τραυματίστηκε ο Αραβίδης και παραχώρησε τη θέση του στον Κρισάντους.

Από το 55' και μετά που ο Ηρακλής πήρε τα πάνω του και προσπάθησε να πετύχει κάτι καλύτερο, μοιραία οι γραμμές του άνοιξαν και οι μέσοι και οι επιθετικοί της ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Βγάζοντας μια τέτοια κόντρα επίθεση στο 60' που ξεκίνησε από τα πόδια του Μάνταλου και έφτασε σε εκείνα του Γκάλο ο οποίος σέντραρε από δεξιά, ο Βάργκας τρύπωσε σαν κρυφός φορ και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-0 για την ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες πλέον ήταν αναγκασμένες να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά. Ο Ηρακλής δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ψάξει τον τρόπο να φτάσει στην περιοχή της ΑΕΚ για να βρει την ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Κι αφού έχασε πρώτα μία καλή ευκαιρία με τον Πασά στο 63’, τελικά τα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Βέλλιο, ο οποίος μετά από σέντρα του Πασά, βγήκε πρώτος στη μπάλα και τσιμπώντας την στην κίνηση από τη μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν ίδρωσε από αυτό το γκολ αλλά δεν άργησε ούτε τέσσερα λεπτά να δώσει την απάντησή της, όταν ο Μπαρμπόσα έπιασε ένα δυνατό βολέ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Στάμου, άλλαξε πορεία και καρφώθηκε στα δίχτυα του Περνίς για να γραφτεί το ΑΕΚ-Ηρακλής 4-1.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα -και πολύ ορθά αφού μεσοβδόμαδα ακολουθεί το παιχνίδι κυπέλλου στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα και εν συνεχεία το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο-  ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε και ταυτόχρονα ο Ηρακλής σκέφτηκε ότι ίσως είναι καλύτερα να μην προκαλέσει άλλο την τύχη του και να περιοριστεί στο σχετικά τιμητικό σκορ με το οποίο έχανε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όμως η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Αρχικά, με τη συμπλήρωση του 75ου λεπτού, ο Μπουονανότε, που είχε περάσει δύο λεπτά πριν στο γήπεδο, πέρασε απίστευτη σκαφτή πάσα στον Μάνταλο, αυτός έκανε κοντρόλ με το στήθος και έπιασε ένα ασύλληπτο γυριστό σουτ, με τη μπάλα δυστυχώς να τραντάζει το κάθετο δοκάρι. Αλλά ότι δεν έγινε στο 75' ήταν γραφτό να γίνει ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ματς. Ο Γιόχανσον έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε κούρσα μέχρι τη μεγάλη περιοχή και επιχείρησε να πλασάρει με το πλασέ του όμως να μην έχει δύναμη με αποτέλεσμα ο Πέρνις να πέσει και να αποκρούσει ασταθώς. Ωστόσο, ο Μπουονανότε που ακολούθησε τη φάση με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Ηρακλή και να γράψει το τελικό ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1.

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (83' Κορδέρο), Γιόχανσον, Βάργκας (74' Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54' Κρισάντους).

Ηρακλής: Πέρνις, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46' Μπουλούτ), Μακρής, Πουρτουλίδης (71' Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46' Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος.

Ο Στέλιος Μανωλάς έγινε ο 16ος πρώην παίκτης της ΑΕΚ, στην ιστορία της, που έχει καθίσει στον πάγκο της ως πρώτος προπονητής έστω σε έναν αγώνα πρωταθλήματος…

Διπλό και η ΑΕΚ Κ16 κέρδισε με 1-2 τη Γλυφάδα

Με 1-2 επικράτησε της Γλυφάδας η ΑΕΚ Κ16 για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νέων της ΕΠΣΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Ρούσσου, αν και ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι δεχόμενη πρώτη γκολ, κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσει αλλά και να γυρίσει τελείως το ματς με τους Χριστόπουλο και Καράμπελα να πετυχαίνουν τα γκολ του Δικεφάλου.

Σαν άνεμος πέρασαν από τη Βέροια οι μάγκες κερδίζοντας τον Φίλιππο με 26-33

Η ΑΕΚ εμφάνισε επιτέλους το πραγματικό της πρόσωπο σε ένα παραδοσιακά δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και πήρε μια μεγάλη και πολύτιμη νίκη. Η ΑΕΚ στη Βέροια αντιμετώπισε τον πρωτοπόρο Φίλιππο που προερχόταν από σπουδαία νίκη-πρόκριση στην Ευρωπαϊκή του συμμετοχή και τον νίκησε με 26-33 για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Handball Premier, επιστρέφοντας με τον καλύτερο τρόπο στις επιτυχημένες εμφανίσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά  και είχε πολλές παθιασμένες μονομαχίες ενώ το σκορ είχε συνεχείς διακυμάνσεις. Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 6-5 αλλά κατάφερε να αντισταθεί και διαθέτοντας πολλές και καλές λύσεις στην επίθεση αλλά και σφιχτοδεμένη άμυνα έκανε ένα σερί και πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 12-14. Η Ένωση δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τον Φίλιππο και πήγε με άνεση στα αποδυτήρια έχοντας εξασφαλίσει ένα προβάδισμα τεσσάρων γκολ με σκορ 13-17.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και συνέχισε να σκοράρει με ευκολία, υπήρξαν όμως και κάποιες φορές που επαναπαύτηκε δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα της Βέροιας να πλησιάσει στο σκορ με 19-23. Ήταν όμως φανερό ότι η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη διέθετε το τσαγανό για να πάρει αυτή τη μεγάλη και σημαντική για τη συνέχεια εκτός έδρας νίκη και βάλθηκε να ανεβάσει πάλι τη διαφορά φέρνοντας το σκορ στο 22-27, παρόλο που ο Φίλιππος μαχόταν με νύχια και με δόντια για να την μειώσει. Έτσι φτάσαμε στο 26-29, χωρίς όμως η ΑΕΚ να είναι διατεθειμένη να δώσει χώρους στον αντίπαλό της και στέλνοντας τη διαφορά στο τέλος στους 7 πόντους και παίρνοντας τη νίκη με τελικό σκορ 26-33.

Τα πεντάλεπτα: 4-4, 5-6, 7-8, 10-10, 11-12, 13-17 (ημχ.), 14-20, 16-22, 19-25, 25-29, 25-30, 26-33.
 
Φίλιππος (Κώστας Τούτσης): Κότσιφας, Ζλατάνος, Κορωνάς, Ευαγγελόπουλος, Χαραλαμπίδης, Αρβανιτίδης, Αποστολίδης 2, Βεσελίνοβιτς 1, Παπαδόπουλος 3, Δραγκόλας 1, Παντελίδης, Δεληγιάννης, Μιχαηλίδης 3, Μαστορογιάννης 3, Καρυπίδης 7, Μπαντής 4.
 
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 4, Δούγιας, Γεωργιάδης 5, Φάμπατς, Δημοσθένους 7, Νικολαΐδης 7, Αργυράκης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Γκατφί 8, Γρηγοριάδης, Φίλης, Στούμπης 2, Κολιούλης, Μπαλάσκας, Πλεχ.
 
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Κόκκινη: 56:34 Παπαδόπουλος (επικίνδυνο παιχνίδι- χωρίς δελτίο), δίλεπτα: 3-5, πέναλτι: 2/2-2/3.

Άνετη νίκη επί των Τρικάλων πέτυχε η βασίλισσα με 82-65

Τρίτωσε το καλό για την ΑΕΚ η οποία πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στη BasketLeagu επικρατώντας με 82-65 των Τρικάλων. Τα Τρίκαλα άντεξαν στην πίεση της ΑΕΚ μόνο στην πρώτη περίοδο και μετά πέταξαν λευκή πετσέτα. Κορυφαίος του δικεφάλου ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους και οδήγησε την ομάδα στη νέα νίκη της. Πολύ καλός ο… υπ' ατμόν Ουόρεν με 10 πόντους και 14 ασίστ αλλά εξαιρετικός ήταν αυτή τη φορά και ο Χέρστον. Φαίνεται ότι ο άνεμος ανανέωσης που έπνευσε στην ομάδα τις προηγούμενες μέρες με τις δηλώσεις της διοίκησης περί λήψης απόφασης αντικατάστασης ξένων παικτών ταρακούνησε πολλούς από αυτούς και συνήλθαν.

Η πρώτη περίοδος άρχισε με τις άμυνες και των δύο ομάδων να μην είναι και τόσο πιεστικές με αποτέλεσμα το σκορ στα πρώτα 5 λεπτά να φτάσει στο 14-14 και τον Μαυροκεφαλίδη να πετυχαίνει τους 10 από τους 14 πόντους της ΑΕΚ. Ένα σερί 9-0 των Τρικάλων (τι παθογένεια κι αυτή που εμφανίζει η άμυνα της ΑΕΚ να δέχεται τέτοια σερί ακόμα και από τα Τρίκαλα!), όμως, έφερε τη Θεσσαλική ομάδα μπροστά στο σκορ με τη λήξη της πρώτης περιόδου με σκορ 20-23.

Στη δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ περιόρισε επί 5:30 λεπτά τα Τρίκαλα χωρίς πόντο, κάνοντας το δικό της σερί 12-0 και το σκορ 32-23. Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει μέχρι που έφτασε στους 12 πόντους και το σκορ έγινε 38-26 και 44-32, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε τους 24 πόντους και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-34.

Στην τρίτη περίοδο, η ΑΕΚ με τέσσερα τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 στο 26' κάνοντας το σκορ 59-42, έχοντας κορυφαίους σε αυτή την περίοδο τους Χέρστον, Ουόρεν και Καλαμπόκη η λήξη της οποίας βρήκε τη βασίλισσα να προηγείται με 16 πόντους διαφορά και σκορ 66-50.

Στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό φτάνοντας τη διαφορά στο +21 και μάλιστα δύο φορές με αντίστοιχα σκορ 71-50 και 76-55 και με τους Κατσίβελη και Σαρικόπουλο, που είχαν αγωνιστεί και στο α’ μέρος, να παίρνουν χρόνο συμμετοχής ενώ ο τελευταίος έδειξε να επανέρχεται στους παλιούς καλούς ρυθμούς του, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
 
Δεκάλεπτα: 20-23, 44-34, 66-50, 82-65.
 
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 6, Χέρστον 14, Μιλόσεβιτς 5 (11 ριμπ.), Σκραμπ 2, Μαυροκεφαλίδης 26 (6 ριμπ., 3 ασίστ), Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 8 (4 ριμπ.), Κατσίβελης, Καλαμπόκης 9 (3/3 τριπ.), Γουόρεν 10 (14 ασίστ).
 
Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ντάουελ, Σόκο 7 (8 ριμπ.), Τσιλούλης 2, Καραθανάσης 3, Τσιάρας 7, Κόντζερ 22, Κουκουλάς 6, Καλλές, Ρόμπινσον 10, Καλογιαννίδης 2, Τιγκ 6 (6 ριμπ.), Βαρυτιμιάδης.

Νέα σφαλιάρα για την ΑΕΚ Κ20 μέσα στα Σπάτα, αυτή τη φορά από τον Ηρακλή με 0-2

Η ΑΕΚ Κ20 με τον υπηρεσιακό βοηθό Παναγωταρά, του υπηρεσιακού προπονητή της επαγγελματικής ομάδας Στέλλιου Μανωλά, καρπαζώθηκε και από τον Ηρακλάκο με 0-2 μέσα στο σπίτι της για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Υποδομών της Σούπερ Λιγκ.

Η ΑΕΚ Κ20 γνώρισε νέα ήττα με 0-2 από τον Ηρακλή στα Σπάτα, μόλις μία εβδομάδα μετά το βαρύ 4-1 στου Ρέντη από τον Ολυμπιακό.

Με τον Ολυμπιακό είχε πραγματοποιήσει πολύ κακή εμφάνιση ο Ντούνης που δέχτηκε αστεία γκολ. Αυτή τη φορά την ομάδα την έκαψε ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος που αντικατέστησε τον Ντούνη στην εντεκάδα και μάλλον ζήλεψε τη δόξα του συμπαίκτη του, αφού και στα δύο γκολ που δέχτηκε έκανε λάθος υπολογισμό χωρίς να λάβει υπόψη του  το κακό και βαρύ από τη βροχή τερέν με αποτέλεσμα οι άστοχες ενέργειές του να στοιχίσουν στην ομάδα τη νέα, εντός έδρας αυτή τη φορά, ήττα. Στο μεταξύ η ΑΕΚ σε όλες τις γραμμές υπολειτουργούσε και σαν ομάδα ήταν τουλάχιστον υποτονική.

Επηρεασμένη από την τεσσάρα του προηγούμενου ματς με τον Ολυμπιακό μπήκε η ΑΕΚ Κ20 στον αγωνιστικό χώρο. Έβαλε το χεράκι του και ο καιρός με την ασταμάτητη βροχή και οι παίκτες του Παναγιωταρά έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο θυσιάζοντας ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο σε ένα ανούσιο παιχνίδι χωρίς πρωτοβουλίες και χωρίς καθόλου πάθος. Ο Ηρακλής επίσης ήταν πολύ λίγος σαν ομάδα και ουσιαστικά δεν απείλησε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου την εστία της ΑΕΚ. Με δυο λόγια είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο σκέτη σούπα. Στην επανάληψη ο προπονητής της ΑΕΚ Κ20 πέρασε τον Λίτσι αντί του Καρβουνίδη βοηθώντας την ομάδα να πάρει την κατοχή και να αρχίσει να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες. Στο 48' μάλιστα είχε δοκάρι με τον Τσέλιο, στην πρώτη της καλή ευκαιρία για γκολ. Και εκεί που η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει ήρθε ο τερματοφύλακάς Παπαδόπουλος στο 55' να κάνει την πρώτη λάθος εκτίμηση που απέφερε στον Ηρακλή από το πουθενά το 0-1. Για την ακρίβεια εκτέλεσε το ελεύθερο στα πόδια του επιθετικού του Ηρακλή, ο οποίος απλά προχώρησε λίγο και έστειλε εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ ξεπέρασε γρήγορα το σοκ και δύο φορές με τον Κυριαζή έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως τα τελικά σουτ του παίκτη της ΑΕΚ έφυγαν άουτ. Ο προπονητής τότε έδωσε εντολή να βγει όλη η ομάδα μπροστά μήπως και καταφέρει να ισοφαρίσει αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανοιχτούν χώροι και τελικά στο 89' σε ένα σουτ χωρίς μεγάλη τύχη, ήρθε η νέα γκάφα του Παπαδόπουλου για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα και η ΑΕΚ να φύγει ηττημένη από το γήπεδό της με 0-2 από μια ομάδα που δεν είχε τις προδιαγραφές για να διεκδικήσει ούτε την ισοπαλία. Στο συγκεκριμένο σουτ η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα χέρια του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.
 
ΑΕΚ (Παναγιωτάρας): Παπαδόπουλος, Γιαννούτσος, Γραμματίκας(75’ Παπάζογλου), Μαρκοπουλιώτης, Βιδάλης, Γαλανόπουλος, Καρβουνίδης(46’ Λίτσι), Αντωνίου(60’ Μπόμπα), Τσέλιος, Βλαχομήτρος, Κυριαζής.

Πάτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του η ΑΕΚ Κ17 νικώντας τον με 1-2

Εκπληκτική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ Κ17 επί του Παναθηναϊκού μέσα στο "Γ. Καλαφάτης" με 1-2 και παρέμεινε πρώτη και αήττητη στο Πρωτάθλημα Υποδομών της Σούπερ Λιγκ.

Η Ένωση έχανε στο πρώτο ημίχρονο με 1-0, κατάφερε όμως παίζοντας εκπληκτικά να ανατρέψει στο εις βάρος της σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάσει στην ολική ανατροπή στο 93'!
 
Για να φτάσει η ΑΕΚ σ' αυτόν τον θρίαμβο σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή που έκανε ο Μάρκος Δήμου περνώντας στο παιχνίδι τον Έλβις Γκελγέρια. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με δύο προσωπικά γκολ από φοβερά σουτ εκτός περιοχής των γηπεδούχων, το πρώτο στο 70' και το δεύτερο στο 93' χάρισε στην ΑΕΚ Κ17 την πολύ μεγάλη αυτή νίκη.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τι κερδίζετε

 
- Όσοι πιστεύουν ότι με την πρόσληψη του πράσινου Μανωλόπουλου και τη διακοπή της συνεργασίας με τον Άγγελο Κορωνιό θα πάρει τα πάνω της η ομάδα μπάσκετ και θα αρχίσει να κεντάει, να στείλουν δήλωση συμμετοχής για να μπουν στην κλήρωση με δώρο ένα iphone 6…

- Όσοι πιστεύουν ότι με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο της η ομάδα ποδοσφαίρου θα θέλξει με την απόδοσή της και θα ρίξει μια ξεγυρισμένη τεσσάρα στον Ηρακλή, κερδίζουν το iphone 6 χωρίς κλήρωση…

- Όσοι πιστεύουν ότι ο Σάκοτα θα είναι στον πάγκο της ΑΕΚ και μετά από το παιχνίδι με τη Νίζνι και δεν θα τον έχει αντικαταστήσει ο Μανωλόπουλος με τον νυν κόουτς ενδεχομένως να αναλαμβάνει την τιμητική θέση του τεχνικού διευθυντή, κερδίζουν άνευ κλήρωσης το iphone 6 και 52 μερίδες παστίτσιο (μία κάθε Κυριακή επί ένα χρόνο) από τα χέρια της μανούλας μου εντελώς δωρεάν…
 
- Τέλος, όσοι πιστεύουν ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο δεν θα είναι ούτε Ισπανός, ούτε Πορτογάλος, ούτε Ιταλός, αλλά θα είναι Ρουμάνος, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και θα έρθει στην ΑΕΚ από ομάδα της Super League της Βορείου Ελλάδος, δεν κερδίζουν τίποτα γιατί αυτό το ξέρει και η γιαγιά μου…

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ανύπαρκτη η ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή από τη Γαλατά με 89-65

Μια τραγική ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή με 89-65 από τη Γαλατασαράι που κανείς δεν παραγνωρίζει ότι είναι το φαβορί του ομίλου και μία από τις διεκδικήτριες του φετινού Eurocup.

Η βασίλισσα είχε τραγική απόδοση και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιδράσει. Ο Ντράγκαν Σάκοτα απέδωσε την κακή εμφάνιση στο ντεφορμάρισμα της ομάδας, όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι ο κόουτς είναι που φέρει την ευθύνη της διαχείρισης στο κάθε ματς αλλά και την ευθύνη του ρόστερ που ο ίδιος επέλεξε.

Η ΑΕΚ μέσα στο Αμπντί Ιπεκτσί βάσισε το επιθετικό της σύστημα στο χέρι του Ντούσαν Σάκοτα και στις επινοήσεις του Μαυροκεφαλίδη, που άλλωστε ήταν οι δύο παίκτες με τους περισσότερους πόντους (από 20 ο καθένας) και χάρη σ' αυτούς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα για την ομάδα. Πολλά τα λάθη, πολλά τα διαστήματα που η ΑΕΚ εξαφανιζόταν από το παιχνίδι και που οδήγησαν στην ήττα και δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός πως δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία η βαθμολογική συγκομιδή, αφού δεν βρισκόμαστε παρά μόλις στη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, έχει όμως τη σημασία της η συγκεκριμένη ήττα επειδή δημιουργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης και ηττοπάθειας και καταρρακώνει ψυχολογικά τόσο τους ίδιους τους παίκτες όσο και τους οπαδούς της ομάδας.

Η Γαλατά ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση το ματς και στα μέσα της πρώτης περιόδου βρέθηκε ήδη στο +6 με το σκορ να γίνεται 11-5 στο 5’. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και πλησίασε στο καλάθι κάνοντας το σκορ 13-11, όμως με ένα σερί 9-0 στο τελευταίο τρίλεπτο η Γαλατά άνοιξε την ψαλίδα σε 22-11.

Στη δεύτερη περίοδο η Γαλατά ήταν ασταμάτητη και στο 13’ η διαφορά έφτασε στους +20 με το σκορ να πηγαίνει στο 31-11. Η ΑΕΚ φάνηκε προσωρινά να απαντάει και μείωσε με τον Σάκοτα σε 34-19, αλλά ήρθαν τρία απανωτά τρίποντα των Τούρκων για να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +25 και να γράψουν στο ταμπλό το 44-19. Η βασίλισσα έδειχνε πια να παραπατάει, τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση δεν έμπαιναν με τίποτα και τα λάθη σε άμυνα και επίθεση είχαν γίνει συνήθεια με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάει στα αποδυτήρια με τη λήξη του ημιχρόνου με το σκορ στο 48-27, δηλαδή στο +21 για την Γαλατά.

Στην τρίτη περίοδο φάνηκε η ΑΕΚ να αποκτά τον αγωνιστικό της εγωισμό και με ένα σερί 0-10 στο πρώτο πεντάλεπτο, κατέβασε τη διαφορά στους +11 κάνοντας το σκορ 48-37, όμως και πάλι η Γαλατά είχε έτοιμη την απάντηση με ένα δικό της σερί 16-0 και μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου είχε φέρει το σκορ στο 64-37 και τη διαφορά στους 27 πόντους!

Η τέταρτη περίοδος παίχτηκε επειδή έπρεπε να παιχτεί. Η ΑΕΚ κατάφερε πάλι να μειώσει τη διαφορά στους +20 κυρίως με τον Ντούσαν Σάκοτα που έφερε το σκορ στο 35’ στο 72-52, αλλά η συντριβή είχε ήδη δρομολογηθεί και οι Τούρκοι δεν σκόπευαν να βάλουν νερό στο κρασί τους. Έτσι, τελείωσαν το ματς νικώντας με 89-65 και τελική διαφορά 24 πόντων και πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους.

Λεπτομέρειες του ματς η αποβολή του Χέρστον που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, η πολύ κακή εμφάνιση των Ουόρεν, Κάρτερ, Χέρστον, Μιλόσεβιτς και φυσικά η ανυπαρξία του Ανοσίκε.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 48-27, 64-37, 89-65.

Διαιτητές: Σούλγκα, Βοίνοβιτς, Μπάλακ.

Γαλατασαράι (Εργκίν Αταμάν): Σιλμπ 10, Μίτσοφ 2, Γκιουλέρ 5 (1), Μακ Κόλουμ 25 (3 τρ. - 6 ασ.), Γκριν 10 (2), Εντζέ, Καντεκίν, Κοκσάλ 21 (5), Αράρ 3, Τουρκγιλμάζ, Λάσμε 4, Ντόρσει 9 (12 ριμπ.)

AEK (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου 2 (5 ασ.), Κάρτερ 5 (7 ριμπ.), Σκραμπ, Ουόρεν 5 (1), Χέρστον 8, Σάκοτα 20 (6), Καλαμπόκης, Άτιτς 2, Μιλόσεβιτς 3 (6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 20 (1 τρ. 10 ριμπ.), Aνοσίκε.

Το πόσο μακριά θα πάει η βαλίτσα και τα παρανοϊκά σενάρια

 
- Εάν ο Μελισσανίδης αργήσει να φέρει προπονητή θα του χρεώσουμε έλλειψη αντανακλαστικών και καθυστερημένη αντίδραση. Εάν ο Μελισσανίδης φέρει αμέσως νέο προπονητή θα του χρεώσουμε ότι τον είχε ήδη έτοιμο και υπόσκαπτε τον Δέλλα για να τον αναγκάσει σε παραίτηση και να γλιτώσει την αποζημίωση. Τι πραγματικά ισχύει: Ο Μελισσανίδης δεν είχε κατά νου να αντικαταστήσει τον Δέλλα. Του προέκυψε μετά την τεσσάρα από τον γαύρο. Το ανησυχητικό είναι ότι μας προετοιμάζουν για ικανό διάστημα με τον Μανωλά στο τιμόνι και μας κάνουν γνωστό ακόμα και τον βοηθό του. Προβλέπονται μακρές διαπραγματεύσεις με ξένους προπονητές μέχρι να καταλήξουν στον κατά το δυνατόν πιο ικανό αλλά συνάμα και φθηνότερο. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής μόνο απογοήτευση έχουν φέρει στον κόσμο…

- Γράφτηκε κάτι σήμερα για ένα τρελό σενάριο που θέλει τον Δέλλα υποψήφιο για την Εθνική Ελλάδος. Εγώ δεν το βρίσκω καθόλου τρελό. Ίσα-ίσα. Το τρελό σενάριο θα είναι το ακόλουθο: Να χάσει στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός και στη συνέχεια να χάσει και από την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Να απολυθεί ο Αναστασίου και να πάρει ο Αλαφούζος προπονητή τον Δέλλα. Να ξεκινήσει με νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου και την αμέσως επόμενη αγωνιστική που θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο να του ρίξει την τεσσάρα που έφαγε αυτός με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης! Αυτά είναι σενάρια για να παθαίνεις γαγγραινομουνιακή εντεροκολίτιδα. Όχι τα άλλα με την Εθνική που δεν κινδυνεύεις ούτε από μια απλή τσιλιβιθρινίαση…

Τα λάθη και η επόμενη μέρα

Τέλος ο Δέλλας από τον πάγκο της ΑΕΚ λοιπόν. Ο Δέλλας το έφαγε μόνος του το κεφάλι του. Αλλά πριν φτάσουμε σ' αυτό ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Και ποια είναι η αρχή; Συγκοινωνούντα δοχεία είναι τα πάντα στην ιστορία της ΑΕΚ την τελευταία 20ετία και κάτι ψιλά. Μην πάμε όμως τόσο πίσω γιατί θα πλατειάσουμε και στο τέλος θα χάσουμε τη μπάλα.

Η πρώτη πρόταση στον Δέλλα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ του έγινε τον Οκτώβριο του 2012, μετά την απόλυση του Βαγγέλη Βλάχου. Ο Δέλλας, τελικά, ανέλαβε την ΑΕΚ τον Μάιο του 2013 και την κοουτσάρισε στα δύο πιο τραγικά ματς της ιστορίας της που σήμαναν και τον υποβιβασμό της για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Με την έλευση του Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, ο Δέλλας κλήθηκε να αναλάβει να οδηγήσει την ΑΕΚ πίσω στην Σούπερ Λιγκ περνώντας την όμως πρώτα από τα δύσβατα μονοπάτια της Football League II και της Football League.

Οι σεζόν 2013-2014 και 2014-2015 ήταν αρκετές για να ανέβει η ομάδα αέρα και πάλι στη μεγάλη κατηγορία. Και τις δύο αυτές σεζόν ο σχεδιασμός της ομάδας πέρασε από την έγκριση του Δέλλα ο οποίος με το υλικό που του δόθηκε ρίχτηκε με τα μούτρα στη δουλειά για να φέρει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. Οι κατηγορίες μικρές μεν, οι απαιτήσεις δε αρκετά μεγάλες, αφού όλοι πίεζαν λέγοντας πως δεν φτάνει μια απλή επιστροφή αλλά πρέπει η ΑΕΚ να καταδείξει την διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες τερματίζοντας αήττητη και βάζοντας όσο περισσότερα γκολ μπορούσε. Η πρώτη σφαλιάρα που πήγε να κλονίσει τον Δέλλα ήταν η ήττα από τη Θύελλα Ραφήνας στην Γ' κατηγορία. Εκεί που όλοι θεωρούσαν δεδομένο το αήττητο της ΑΕΚ. Υπήρξαν και μικρότερες γκέλες στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως αργότερα και στη Β', ώσπου η ΑΕΚ έφτασε στα πλέι οφ. Μια ανάσα πριν την επιστροφή της στα σαλόνια. Παράλληλα είχε να δώσει και δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο. Στο πρώτο εξ αυτών τα κατάφερε πολύ καλά αλλά στο δεύτερο έχασε και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες, όπως όλοι γνωρίζουμε. Μετά από αυτό το δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, λες και κάτι μαγικό συνέβη και η ομάδα υπέστη ολική καθίζηση. Στα παιχνίδια των πλέι οφ σχεδόν δεν βλεπόταν και τελικά κατάφερε δύσκολα να πάρει την πρώτη θέση και να κερδίσει το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας και την ταυτόχρονη άνοδό της στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Μελισσανίδης είχε δηλώσει ότι δεν χρειάζεται κανένα τρομερό μπάτζετ σ' αυτές τις δύο κατηγορίες αφού και ο ίδιος να κατέβαινε στο γήπεδο να παίξει η ΑΕΚ θα κέρδιζε. Πράγματι η ομάδα πορεύτηκε με πανεράτες επιλογές και κουτσά-στραβά μ' αυτές τα κατάφερε. Η συμβολή του Δέλλα στις δύο συνεχόμενες ανόδους σαφώς και ήταν σημαντική γιατί αν δεν έχει παίξει κανείς σε Γ' και Β' κατηγορία δεν μπορεί να καταλάβει τις δυσκολίες που κρύβουν, ειδικά για μία ομάδα που δεν είχε ξαναπατήσει το πόδι της στα συγκεκριμένα γήπεδα που υποχρεώθηκε να αγωνιστεί η ΑΕΚ. Και φτάσαμε στο περασμένο καλοκαίρι όπου το υλικό έπρεπε να εμπλουτιστεί και να έρθουν παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στη μεγάλη κατηγορία. Παραδόξως ο φίλαθλος κόσμος έβλεπε μια σφιχτή οικονομική πολιτική με προτάσεις σε δευτεροκλασάτα ονόματα, τα οποία και πάλι χάνονταν το ένα πίσω από το άλλο στο παζάρι που ακολουθούσε. Άσχημα τα μαντάτα και οι κινήσεις που έγιναν ήταν ενδεικτικές του τι πρόκειται να επακολουθήσει. Αποκτήθηκαν παίκτες με χαμηλό κόστος, οι περισσότεροι αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι από μέτριες ομάδες και οι οποίοι δεν είχαν κάνει τίποτα σπουδαίο στη μέχρι τότε καριέρα τους. Ο Δέλλας τους αποδέχτηκε μένοντας σύμφωνος με την πολιτική λιτότητας που ακολουθήθηκε με γνώμονα να μη ξαναμπεί η ΑΕΚ σε οικονομικές περιπέτειες.

Η ομάδα πήγε στην Πολωνία για προετοιμασία χωρίς να έχει μαζί της αρκετούς από τους νέους παίκτες της αφού αυτοί αποκτήθηκαν μετά την επιστροφή της από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι πολλοί από αυτούς ήταν ανέτοιμοι να μπουν στα βαθιά ενός πρωταθλήματος που άρχιζε σε λίγες μέρες. Στο πρώτο κιόλας παιχνίδι τραυματίστηκε ο παίκτης που προοριζόταν για βασικός σέντερ φορ της ομάδας. Ο Δέλλας, δεμένος και συναισθηματικά με τους παίκτες που τον βοήθησαν να ανεβάσει την ομάδα, στηρίχτηκε περισσότερο πάνω τους, παραγκωνίζοντας τους περισσότερους από τους καινούριους, χρησιμοποιώντας τους ελάχιστα έως και καθόλου. Αλλά και εκείνους που έβαλε να παίξουν από τους καινούριους και ανταποκρίθηκαν θετικά, κατά ένα περίεργο τρόπο τους έκανε αλλαγή στα περισσότερα παιχνίδια ή τους χρησιμοποιούσε από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο μεταξύ η ΑΕΚ πονούσε στη θέση του σέντερ φορ όπως και του σέντερ μπακ κι αυτό φαινόταν από μίλια μακριά

Τα λάθη του σχεδιασμού δεν αφορούν ασφαλώς μόνο τον Δέλλα. Έφταιγαν εξίσου και εκείνοι που επέλεξαν τους παίκτες. Όμως η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο προπονητής είναι εκείνος που βαρύνεται με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τις περισσότερες επιλογές αφού αυτός είναι ο τελικός κριτής που θα δώσει το ΟΚ για την απόκτηση κάποιου παίκτη ή την απομάκρυνση κάποιου άλλου. Και ο Δέλας έκανε τα εξής κομβικά και κρίσιμα λάθη:

- Αποφάσισε την παραμονή του Κρισάντους ενώ είχε διακρίνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει.
- Συναίνεσε στην απόκτηση του Τζιμπούρ καίτοι είχε από την αρχή μεγάλες επιφυλάξεις.
- Συμφώνησε στην απόκτηση των Βάργκας, Μπουονανότε, Σιμόες, Ντίντακ, τους οποίους ή χρησιμοποιούσε ελάχιστα ή τους έβγαζε νωρίς από το παιχνίδι ή τους έβαζε στο τελευταίο μισάωρο.
- Συμφώνησε στην απόκτηση των Άρθο, Βασιλαντωνόπουλου και Ανδρεόπουλου τους οποίους δεν χρησιμοποίησε καθόλου!
- Επέμενε ακατανόητα στη χρησιμοποίηση των Ανάκογλου και Γροντή οι οποίοι δεν τον δικαίωσαν ούτε μία φορά!
- Επέμενε στη χρησιμοποίηση των Πλατέλλα, Αραβίδη και Μπαρμπόσα χωρίς να τους αφήνει εκτός όταν δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα αλλά και αλλάζοντάς τους πολύ σπάνια κατά τη διάρκεια των αγώνων.
- Δεν κατέληξε έγκαιρα σε μία σταθερή εντεκάδα που να την πλαισιώνει από τέσσερις με πέντε παίκτες ακόμα ώστε η ομάδα να αποκτήσει ομοιογένεια.
- Δυσκολεύτηκε να καταλήξει σε ένα σύστημα που να ταιριάζει στους παίκτες του μπερδεύοντάς τους και με άλλα που δεν μπορούσαν να τα αφομοιώσουν, με αποκορύφωμα την επιλογή του να παίξει η ομάδα στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ με ένα σύστημα που δεν είχε εφαρμόσει ποτέ!
- Συνήθιζε να αλλάζει θέσεις στους ακραίους επιθετικούς πολλές φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, πράγμα που αντί να μπερδέψει τους αντίπαλους αμυντικούς μπέρδευε τους δικούς του παίκτες.
- Στον πειθαρχικό έλεγχο, τις λίγες φορές που δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ομάδα δεν έδειξε την πυγμή που χρειαζόταν.
- Απέφευγε να κακοκαρδίσει παίκτες του, ειδικά τους πιο παλιούς, χρησιμοποιώντας τους καταχρηστικά για να μη του δημιουργήσουν θέμα.
- Σαν προπονητής μπορεί να ήταν καλός στο να προετοιμάσει τους παίκτες του αλλά σαν κόουτς μέσα στο παιχνίδι δεν είχε την εμπειρία να διακρίνει τις παγίδες που του έστηνε ο αντίπαλος κόουτς ούτε και έβλεπε έγκαιρα τις αδυναμίες για να μπορεί να τις διορθώσει.
- Δεν ήταν διορατικός για να στήσει πρώτος μια φορά παγίδα στους αντιπάλους του.
- Ήταν άτολμος και δεν έπαιρνε εύκολα ρίσκο.
- Δεν το είχε καθόλου με την ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του. Πάντα είχαν έλλειμμα ψυχολογίας και στην πρώτη στραβή του αγώνα κατέρρεαν χωρίς να μπορούν να ανακάμψουν.
- Έκανε αρκετές άστοχες δηλώσεις, όπως τότε με τους συνεργάτες του που έτρεχε μετά να τα μπαλώσει και όπως μετά το ματς του Καραϊσκάκης που επέρριψε ευθύνες στους παίκτες που μπήκαν σαν αλλαγή, καθώς και η δήλωσή του ότι η ήττα είναι ήττα και δεν είχε για τον ίδιο σημασία το σκορ!
- Τέλος, αν κάποια από τα ανωτέρω του επιβλήθηκαν άνωθεν, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά αντίθετα του χρεώνεται ως το μεγαλύτερο σφάλμα του επειδή τώρα πια δεν μπορεί να το επικαλεστεί για να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του. Όταν δέχεσαι να σε καπελώνουν και αποδέχεσαι το άνωθεν κουμάντο, όταν συμφωνείς πως η ομάδα δεν έχει ανάγκη από μεταγραφές και πως είσαι καλυμμένος με τους παίκτες που έχεις, χωρίς να πάρεις τη δεδομένη στιγμή το καπελάκι σου και να την κάνεις, δεν μπορείς εκ των υστέρων να προσπαθήσεις να την βγεις με κόκκινο. Απλά κλείνεις αθόρυβα την πόρτα πίσω σου και την κάνεις ακροπατώντας. Κι ας σου χρεώνουν κατάμουτρα ότι εσύ δεν ήθελες τον Λάφερτι γιατί δεν ήταν ο παίκτης που χρειαζόσουν. Γιατί αν πράγματι έχεις πει κι αυτή τη μαλακία, ε, με συγχωρείς καλέ μου Τραϊανέ αλλά παρά την αγάπη που σου έχω θα σε προτρέψω να ακούσεις το τραγουδάκι του Γιάννη Μηλιώκα που λέει: "Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες".

Στα θετικά του ότι ήταν φιλότιμος, εργατικός ντόμπρος και αγαπούσε πολύ την ομάδα ενώ είχε και μεγάλη θέληση να πετύχει. Δεν έφταναν όμως αυτά για να συνεχίσει να οδηγεί μια ομάδα που είναι ταγμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Θα τον θυμούνται όλοι με αγάπη και σίγουρα κάποια μέρα οι δρόμοι του με την ΑΕΚ θα ξανασυναντηθούν. Εμείς δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε για όσα πρόσφερε στην ομάδα και να ευχηθούμε καλή αντάμωση όταν πια θα είναι πιο ώριμες οι συνθήκες και πιο έτοιμες οι δύο πλευρές για μια νέα συνεργασία. 

Με τον Δέλλα εκτός τώρα, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να συνεχίσει να πορεύεται. Απλά πρέπει να κάνει πολύ πιο προσεκτικές επιλογές σε όλους τους τομείς. Πάσχει σε πολλά σημεία του ο οργανισμός ΑΕΚ. Δεν θα αλλάξει προπονητή και σημαίνει ότι θα θεραπευτεί από πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Πολλοί άνθρωποι που στελεχώνουν από διάφορα πόστα την ομάδα πρέπει να επαναξιολογηθούν. Δεν ήταν ο Δέλλας το κακό σπυρί και τώρα που το σπάσαμε θα φύγει το πύον και θα αποκτήσουμε ιλουστρασιόν επιδερμίδα. Η ΑΕΚ δυστυχώς διαθέτει μπόλικα μπιμπίκια πολλά δε από αυτά είναι κακοφορμισμένα. Το υλικό της φυσικά δεν είναι του πεταματού. Ίσα-ίσα. Μόνο που του χρειάζεται ένα γερό λίφτινγκ και μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση. Και απαραιτήτως τον Γενάρη οι κατάλληλες προσθήκες. Επίσης η επιλογή προπονητή δεν είναι κληρωτίδα να χώσουμε μέσα την χερούκλα μας και να τραβήξουμε απλά έναν κλήρο. Η ΑΕΚ χρειάζεται προπονητή. Να είναι κανονικός, έμπειρος, σοβαρός, λιγόλογος, δίκαιος, φιλόδοξος και να ξέρει πώς να παίρνει το 100% από κάθε του παίκτη, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο…