Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Όλη η κιτρινόμαυρη δραστηριότητα του διημέρου

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ-ΧΑΝΘ 28-29

Νέο πατατράκ για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που ηττήθηκε από τη ΧΑΝΘ με 28-29 για την 5η αγωνιστική της Handball Premier στο κλειστό γήπεδο του Βύρωνα.

Η ΑΕΚ ήταν το ίδιο κακή σε άμυνα και επίθεση και μοιραία έφτασε στην ήττα.

Οι μάγκες ξεκίνησαν πολύ άσχημα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η ΧΑΝΘ να το εκμεταλλευτεί και να πάρει τις πρωτοβουλίες που την έφεραν να προηγηθεί μέχρι και με 4 γκολ διαφορά φτάνοντας το σκορ στο 7-11. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει και έτσι βρέθηκε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 11-15.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν τα πράγματα και η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη παρέμεινε εγκλωβισμένη στα ίδια λάθη μένοντας συνεχώς πίσω στο σκορ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 16-18 αλλά με την ίδια κακή αγωνιστική συμπεριφορά σε άμυνα και επίθεση επέτρεψε στη ΧΑΝΘ να κρατάει τη διαφορά και κάποιες φορές να την αυξάνει, φτάνοντάς την ακόμα και στο 19-25 και τελικά να παίρνει τη νίκη, παρά το ξέσπασμα της Ένωσης προς το τέλος όταν και πλησίασε στο γκολ φέρνοντας το σκορ στο τελικό 28-29.

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 3-6, 5-7, 7-11, 9-12, 11-15 (ημχ.), 13-17, 16-20, 18-23, 21-25, 24-28, 28-29.
 
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 5, Δούγιας 3, Γεωργιάδης 3, Φάμπατς 1, Δημοσθένους 1, Νικολαΐδης 6, Αργυράκης 3, Εμμανουήλ, Χατσίκας 2, Αντωνιάδης, Γκατφί, Γρηγοριάδης, Φίλης, Πλεχ, Στούμπης 2, Κουμαραδέλης 2.
 
ΧΑΝΘ (Νίκος Μάντζος): Λαγούδης, Ναουμίδης, Σπυρόπουλος 5, Σαρηγιαννίδης 1, Παπαδόπουλος Ν., Δέσπος 5, Παπαδόπουλος Χ. 2, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος Α. 3, Κόντης 4, Αργυρίου 6, Κουπαρανίδης, Τσαβδάρης 1, Καράγγελος 2, Μαυρόπουλος, Μπαϊρλής.
 
Διαιτητές: Ανταλής- Τόλιος, δίλεπτα: 6-6, πέναλτι: 4/4-2/3.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλλιθέα-ΑΕΚ Κ14 2-1

Με 2-1 ηττήθηκε η ΑΕΚ Κ14 από την Καλλιθέα στις Τζιτσιφιές για το Πρωτάθλημα Παίδων της ΕΠΣΑ. Η ομάδα του Άγγελου Χατζόπουλου ήταν καλύτερη στο ματς, ωστόσο γνώρισε μία ακόμα ήττα στο Πρωτάθλημα που συμμετάσχει και παρέμεινε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Κ15 0-0

Πρεμιέρα με ισοπαλία για την ΑΕΚ Κ15 στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Υποδομών της Σούπερ Λιγκ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ιβάν Νεντέλκοβιτς έπαιξε καλύτερα, είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο δεν τα κατάφερε και ξεκίνησε με έναν βαθμό τη φετινή πορεία της στο Πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Καλλούδης, Πατρινός, Αναστασίου, Καραβίδας, Αρβανίτης, Αυγέρης, Σταμάτης, Πετούσης, Αναστόπουλος, Τσέλιος, Μπιλικαΐδης.

Αγωνίστηκαν και οι Στεργιώτης, Λαζαρίδης.

ΑΕΚ Κ16-Καλλιθέα 2-0

Με 2-0 νίκησε η ΑΕΚ Κ16 την Καλλιθέα για το Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΑ. Στον αγώνα που διεξήχθη στα Σπάτα για την 4η αγωνιστική, οι παίκτες του Δημήτρη Ρούσσου επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή και κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Χριστόπουλο.

ΑΕΚ Κ17-Ολυμπιακός 0-0

Η ΑΕΚ Κ17 και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Υποδομών της Σούπερ Λιγκ. Στο παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη στο Χαλάνδρι, η Ένωση ήταν καλύτερη, έφτιαξε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Στο 42' μάλιστα είχε την ατυχία να δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Σκαφίδα έπειτα από ωραία προσπάθεια του Λημνιού. Η ομάδα του Μάρκου Δήμου δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τους "ερυθρόλευκους".

ΑΕΚ: Χατζηεμαννουήλ, Τάμπας, Μπούτιβας, Βασιλείου, Μπούσης, Μπάμπης, Λεγάτος, Γιούσης, Ρούσσος, Μούλτσιας, Λημνιός.

Αγωνίστηκαν και οι Κωστάκης, Λαζανάς, Γκελγκέρια, Λουκάς, Μεσσήνης.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ Κ20 4-1

Η ΑΕΚ Κ20 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη Σούπερ Λιγκ Νέων γνώρισε τη συντριβή με 4-1 παρόλο που προηγήθηκε με πέναλτι του Βλαχομήτρου.

Η Ένωση παρουσιάστηκε φοβισμένη και ταμπουρώθηκε περιμένοντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, ενώ προσπαθούσε μέσω αντεπιθέσεων να βγάλει κάποιες φάσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η ομάδα του Στέλιου Μανωλά προσπαθούσε να απαντήσει με την ταχύτητα που είχε στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στην πρώτη της ουσιαστικά επίσκεψη στην περιοχή του Ολυμπιακού, κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Βλαχομήτρος στο 15' ανοίγοντας για λογαριασμό της ΑΕΚ το σκορ. Ο Ολυμπιακός, πατώντας εμφανώς καλύτερα, έχασε πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια για να πετύχει κάποιο γκολ.

Ήταν επόμενο ότι θα τα καταφέρει έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι και τελικά όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά γύρισε και το ματς με δύο γκολ του Λάτσι. Και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού ο τερματοφύλακας της Ένωσης Παναγιώτης Ντούνης, ο οποίος προαλείφεται για την πρώτη ομάδα όντας επαγγελματίας στα 19 του χρόνια, φέρει την αποκλειστική ευθύνη απογοητεύοντας τους ανθρώπους που τον παρακολουθούν. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ είχε δύο σουτ από τον Τζάθα και τον Βλαχομήτρο κι αυτά ύστερα από αντεπιθέσεις και πέραν τούτων ουδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά φάνηκε να μπαίνουν ακόμα πιο φοβισμένοι, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την προετοιμασία που τους έγινε στο ημίχρονο (κυρίως την ψυχολογική) από τον προπονητή τους. Προσπάθησαν βέβαια όσο μπορούσαν να βγουν μπροστά για να ισοφαρίσουν όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχτούν δύο ακόμα γκολ μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Στον επιθετικό τομέα η ομάδα ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Τόσο ο Τσέλιος που δεν έβρισκε χώρους για να οργανώσει το παιχνίδι, όσο και ο Κυριαζής που ηττήθηκε κατά κράτος σε όλες τις μονομαχίες που έδωσε δεν τα ατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα. Ταυτόχρονα και στην άμυνα υπήρχαν πολλά και σοβαρά προβλήματα κυρίως στον τομέα της αλληλοκαλύψης. Το δυσάρεστο είναι ότι σ' αυτή την ομάδα παίζουν παιδιά που η ΑΕΚ τους έχει δώσει την ευκαιρία να μπορούν να ονειρεύονται μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες αφού τους έχει κάνει επαγγελματικά συμβόλαια. Πάντως με αυτές τις εμφανίσεις δεν έχουν και πολλές ελπίδες να διεκδικήσουν το δικαίωμα στο όνειρό τους και κάποιος πρέπει να φροντίσει να πληροφορηθεί τι μερίδιο έχουν σ' αυτό τα ίδια τα παιδιά και τι εκείνοι που έχουν αναλάβει να τα προετοιμάζουν.

Ο Λάτσι, που είχε πετύχει τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μετατράπηκε σε οργανωτής και στο 58' και στο 65' από δικές του μπαλιές, πρώτα ο Μανθανίτης και έπειτα ο Ανδρούτσος, χρίστηκαν σκόρερ και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν με ευκολία στο τελικό 4-1.
 
Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα και η ΑΕΚ Κ20 βρήκε την ευκαιρία να ισορροπήσει κάπως το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ Κ20 γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο Πρωτάθλημα υποδομών της Σούπερ Λιγκ και έχασε σημαντικό έδαφος από την κορυφή.
 
Ολυμπιακός: Γαβαλάς, Σάλιακας, Τσιμίκας, Τόλι, Βατουσιάδης, Μεγαρίτης, Πλέγας, Λάτσι, Χαντζάρας, Ανδρούτσος, Μανθάτης.

ΑΕΚ: Ντούνης, Γαλανόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Καρβουνίδης (69' Λίτσι), Κυριαζής (56' Αντωνίου), Τσέλιος, Γραμματίκας, Βλαχομήτρος, Τζάθας, Γιαννούτσος (66' Παπάζογλου), Βιδάλης.

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ Α2

ΑΕΚ-Εθνικός 3-0

Παίζοντας καλά η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 σετ τον Εθνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2, στο κλειστό γήπεδο του Μετς και ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Η Ένωση έλεγξε το παιχνίδι και είχε εξαιρετική παρουσία τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να κερδίσει εύκολα τον αγώνα. Οι "κιτρινόμαυροι", αν και πιέστηκαν σε κάποια σημεία, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, έπαιξαν ψύχραιμα και έφτασαν εύκολα στο 3-0 ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία της διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Α2 που φέτος αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό. 

Τα σετ: 25-23, 25-23, 25-16. 

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α1

ΑΕΚ-Ηλιούπολη 3-0

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ έκανε θαυμάσια πρεμιέρα στο νέο Πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών, καθώς επικράτησε της Ηλιούπολης με 3-0 σετ και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς της στο πρωτάθλημα, οι οποίοι ήταν ό,τι της χρειαζόταν σε ένα παιχνίδι πρεμιέρας που κρύβει πάντα παγίδες, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. 

Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά καταφέρνοντας να εμφανίσει καλή εικόνα σε άμυνα κι επίθεση και να φτάσει εύκολα σε μια διαφορά ασφαλείας με σκορ 19-15. Στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα και η Ένωση έφτασε στο 1-0 στα σετ που έκλεισε με 25-17. 

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ πίεσε ακόμα περισσότερο και δεν έδωσε τη δυνατότητα στην Ηλιούπολη να κάνει το παιχνίδι της οπότε φυσιολογικά η ομάδα του Μανώλη Ρουμελιώτη έφτασε να πάρει και αυτό το σετ κάνοντας το 2-0 με 25-20. 

Στο τρίτο και τελευταίο σετ τα κορίτσια της ΑΕΚ μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα και συνέχισαν να παίζουν καλό βόλεϊ, με αποτέλεσμα να κάνουν το 18-12 και να εξασφαλίσουν μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, όταν η ΑΕΚ έφτασε στο 25-18 και πήρε το παιχνίδι με 3-0 σετ. 

Τα σετ: 25-17, 25-20, 25-18.