Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο... Μανωλάς και ΑΕΚ Κ20-Ατρόμητος 0-2

Την πρώτη της ήττα για το πρωτάθλημα υποδομών της Σούπερ Λιγκ γνώρισε η ΑΕΚ Κ20 με 0-2 από τον Ατρόμητο στα Σπάτα. Η Ένωση παρουσιάστηκε αγνώριστη, με μεγάλα κενά στην άμυνα και χωρίς ίχνος πάθους στο παιχνίδι της, ενώ οι παίκτες της ηττήθηκαν κατά κράτος στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους και έδειξαν φοβισμένοι λες και έπαιζαν απέναντι σε αντίπαλο που υπερτερούσε κατά μία κλάση από αυτούς. Η ατολμία και ο φόβος που επέδειξαν δυστυχώς χρεώνονται στον προπονητή τους και είναι στοιχεία απαράδεκτα για παίκτες που φοράνε τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος, σε όποιο τμήμα κι αν αγωνίζονται. Αν ο προπονητής τους δεν τους το εμφυσήσει αυτό τότε ποιος πρέπει να το κάνει; Σε πολύ κακή μέρα ο Στέλιος Μανωλάς χρεώνεται και με την κακή επιλογή προσώπων στον χώρο του κέντρου και μάλιστα σε λάθος ρόλους, ξέχωρα που στο δεύτερο ημίχρονο άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα επιλέγοντας ένα σύστημα 3-5-2, με το οποίο δεν είχε παίξει ποτέ ξανά στο παρελθόν η ομάδα και οι παίκτες κουτούλαγαν μεταξύ τους!

Ο Ατρόμητος πήρε σχετικά νωρίς τα ηνία του ματς, σχεδόν αμέσως μετά το πρώτο 20λεπτο, όταν και κατάλαβαν οι παίκτες του ότι οι αντίπαλοί τους δεν είχαν την ψυχολογία να σταθούν επί ίσοις όροις απέναντί τους. Μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ Κ20 πρόλαβε να κάνει δυο ευκαιρίες με τον Κυριαζή. Ο Ατρόμητος όμως ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ με τον Λημνιό, αλλά ο Ντούνης αντέδρασε σωστά και έσωσε τον δικέφαλο. Η ομάδα του Κορακάκη διακρίνοντας την κακή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και ειδικά στα μαρκαρίσματα από την αριστερή της πλευρά, χτύπησε από εκεί και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Στο 34' ο Μωραΐτης σε εκτέλεση φάουλ από τον άξονα βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και έγραψε το 0-1. Ο Στέλιος Μανωλάς τότε είχε την ατυχή έμπνευση να περάσει τον Λίτσι δεξιά στα χαφ και να αλλάζει με τον Γαλανόπουλο για να συγκλίνουν στον άξονα. Το κόλπο δεν πέτυχε και στην επόμενη αντεπίθεση στο 39' η ΑΕΚ Κ20 δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Λημνιός νίκησε τον Μαρκοπουλιώτη και με πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της ΑΕΚ κούφανε τους πάντες μετατρέποντας τη διάταξη της ομάδας σε 3-5-2! Μαρκοπουλιώτης, Βιδάλης και Γραμματίκας πέρασαν σέντερ μπακ. Γαλανόπουλος, Λίτσι, Καρβουνίδης Τσέλιος και Γιαννούτσος στο κέντρο και Κυριαζής με Αντωνίου στην επίθεση. Σ' αυτό το παράξενο και πρωτοφανές σύστημα η ΑΕΚ Κ20 δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και αν δεν υπήρχε κάτω από τα δοκάρια της ο Ντούνης στο 55' αρχικά και το δοκάρι λίγο αργότερα, θα είχε δεχθεί και τρίτο τέρμα. Η ΑΕΚ είχε κάποιες ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, μία με τον Τσέλιο που σημάδεψε το δοκάρι με σουτ από το πέναλτι και άλλη μία με τον Αντωνίου, η κεφάλια του οποίου έφυγε λίγο άουτ. Ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες στο 80' αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κωστούλας.
 
ΑΕΚ( Στέλιος Μανωλάς): Ντούνης, Βιδάλλης, Γιαννούτσος, Γραμματίκας, Μαρκοπουλιώτης, Γαλανόπουλος, Καρβουνίδης (60' Παπάζογλου), Λίτσι, Τσέλιος (68' Σπηλιώτης), Βλαχομήτρος (46' Αντωνίου), Κυριαζής.