Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ανύπαρκτη η ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή από τη Γαλατά με 89-65

Μια τραγική ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή με 89-65 από τη Γαλατασαράι που κανείς δεν παραγνωρίζει ότι είναι το φαβορί του ομίλου και μία από τις διεκδικήτριες του φετινού Eurocup.

Η βασίλισσα είχε τραγική απόδοση και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιδράσει. Ο Ντράγκαν Σάκοτα απέδωσε την κακή εμφάνιση στο ντεφορμάρισμα της ομάδας, όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι ο κόουτς είναι που φέρει την ευθύνη της διαχείρισης στο κάθε ματς αλλά και την ευθύνη του ρόστερ που ο ίδιος επέλεξε.

Η ΑΕΚ μέσα στο Αμπντί Ιπεκτσί βάσισε το επιθετικό της σύστημα στο χέρι του Ντούσαν Σάκοτα και στις επινοήσεις του Μαυροκεφαλίδη, που άλλωστε ήταν οι δύο παίκτες με τους περισσότερους πόντους (από 20 ο καθένας) και χάρη σ' αυτούς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα για την ομάδα. Πολλά τα λάθη, πολλά τα διαστήματα που η ΑΕΚ εξαφανιζόταν από το παιχνίδι και που οδήγησαν στην ήττα και δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός πως δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία η βαθμολογική συγκομιδή, αφού δεν βρισκόμαστε παρά μόλις στη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, έχει όμως τη σημασία της η συγκεκριμένη ήττα επειδή δημιουργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης και ηττοπάθειας και καταρρακώνει ψυχολογικά τόσο τους ίδιους τους παίκτες όσο και τους οπαδούς της ομάδας.

Η Γαλατά ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση το ματς και στα μέσα της πρώτης περιόδου βρέθηκε ήδη στο +6 με το σκορ να γίνεται 11-5 στο 5’. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και πλησίασε στο καλάθι κάνοντας το σκορ 13-11, όμως με ένα σερί 9-0 στο τελευταίο τρίλεπτο η Γαλατά άνοιξε την ψαλίδα σε 22-11.

Στη δεύτερη περίοδο η Γαλατά ήταν ασταμάτητη και στο 13’ η διαφορά έφτασε στους +20 με το σκορ να πηγαίνει στο 31-11. Η ΑΕΚ φάνηκε προσωρινά να απαντάει και μείωσε με τον Σάκοτα σε 34-19, αλλά ήρθαν τρία απανωτά τρίποντα των Τούρκων για να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +25 και να γράψουν στο ταμπλό το 44-19. Η βασίλισσα έδειχνε πια να παραπατάει, τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση δεν έμπαιναν με τίποτα και τα λάθη σε άμυνα και επίθεση είχαν γίνει συνήθεια με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάει στα αποδυτήρια με τη λήξη του ημιχρόνου με το σκορ στο 48-27, δηλαδή στο +21 για την Γαλατά.

Στην τρίτη περίοδο φάνηκε η ΑΕΚ να αποκτά τον αγωνιστικό της εγωισμό και με ένα σερί 0-10 στο πρώτο πεντάλεπτο, κατέβασε τη διαφορά στους +11 κάνοντας το σκορ 48-37, όμως και πάλι η Γαλατά είχε έτοιμη την απάντηση με ένα δικό της σερί 16-0 και μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου είχε φέρει το σκορ στο 64-37 και τη διαφορά στους 27 πόντους!

Η τέταρτη περίοδος παίχτηκε επειδή έπρεπε να παιχτεί. Η ΑΕΚ κατάφερε πάλι να μειώσει τη διαφορά στους +20 κυρίως με τον Ντούσαν Σάκοτα που έφερε το σκορ στο 35’ στο 72-52, αλλά η συντριβή είχε ήδη δρομολογηθεί και οι Τούρκοι δεν σκόπευαν να βάλουν νερό στο κρασί τους. Έτσι, τελείωσαν το ματς νικώντας με 89-65 και τελική διαφορά 24 πόντων και πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους.

Λεπτομέρειες του ματς η αποβολή του Χέρστον που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, η πολύ κακή εμφάνιση των Ουόρεν, Κάρτερ, Χέρστον, Μιλόσεβιτς και φυσικά η ανυπαρξία του Ανοσίκε.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 48-27, 64-37, 89-65.

Διαιτητές: Σούλγκα, Βοίνοβιτς, Μπάλακ.

Γαλατασαράι (Εργκίν Αταμάν): Σιλμπ 10, Μίτσοφ 2, Γκιουλέρ 5 (1), Μακ Κόλουμ 25 (3 τρ. - 6 ασ.), Γκριν 10 (2), Εντζέ, Καντεκίν, Κοκσάλ 21 (5), Αράρ 3, Τουρκγιλμάζ, Λάσμε 4, Ντόρσει 9 (12 ριμπ.)

AEK (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου 2 (5 ασ.), Κάρτερ 5 (7 ριμπ.), Σκραμπ, Ουόρεν 5 (1), Χέρστον 8, Σάκοτα 20 (6), Καλαμπόκης, Άτιτς 2, Μιλόσεβιτς 3 (6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 20 (1 τρ. 10 ριμπ.), Aνοσίκε.