Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ο Λιβάι Γκαρσία υπέγραψε στην ΑΕΚ μέχρι το 2028!

Αυτό το χαμόγελο και αυτή η υπογραφή έσπειραν χτες τον πανικό στην πιάτσα των... ποντικών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μεταξύ μας, πόσοι παίρνουν όρκο ότι πίστευαν στην υπογραφή ενός νέου πενταετούς συμβολαίου από τον παίκτη όταν είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά τρομερά δελεαστικές προτάσεις όπως εκείνη της γαλλικής Λανς; Ελάχιστοι πιστεύω. Ένας από αυτούς ήταν και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης που είχε βάλει σκοπό της ζωής του να κρατήσει τον παίκτη στη Νέα Φιλαδέλφεια και το κατάφερε.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, αυτός ο παίκτης δεν πρόκειται να μείνει για πολύ στην Ελλάδα. Είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα. Πριν ανοίξει όμως τα φτερά του για την διεθνή και παγκόσμια καταξίωση μπορεί να γίνει ο πολιορκητικός κριός της ΑΕΚ με τον οποίο θα γκρεμίσει μπόλικα ευρωπαϊκά κάστρα και θα αλλάξει για πάντα το ευρωπαϊκό της στάτους. Στον Λιβάι παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία μέσω της ΑΕΚ και της ευρωπαϊκής της παρουσίας να γίνει το πρώτο όνομα στην ατζέντα όλων των μεγάλων ατζέντηδων του κόσμου. Τι να του πει μια Λανς όταν μπροστά του θα ανοιχτούν δρόμοι και πόρτες που ονειρεύονται να δουν ανοιχτές όλοι οι ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο;

Ο Λιβάι είναι και τυχερός γιατί οι συγκυρίες τον έφεραν να ανταμώσει με τον Ματίας Αλμέιδα. Αυτός είναι ο άνθρωπος που του άλλαξε πορεία και τον οδήγησε προς τη σωστή κατεύθυνση και κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να τον μεταμορφώσει από ένα άναρχο αγρίμι που είχε σαν μοναδικό του όπλο την ταχύτητα και τα σιδερένια πνευμόνια του, σε έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή και μάλιστα σε κίλερ μέσα στις αντίπαλες περιοχές, όπου μπορεί να σκοράρει από οποιοδήποτε σημείο ακόμα και με κλειστά τα μάτια!

Ήταν ακόμα τυχερός γιατί οι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα του και τον συμβούλευσαν για το μέλλον του τον βοήθησαν να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Ένας τέτοιος είναι και ο μάνατζέρ του που δεν βιάστηκε να τον ωθήσει σε μια εύκολη υπογραφή σε μια μικρομεσαία ομάδα της Ευρώπης για να τσεπώσει ο ίδιος τα ποσοστά του.

Αλλά φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ωριμότητα του παίκτη ο οποίος στα 26 του χρόνια, πάνω στο πικ της καριέρας του σκέφτηκε και μέτρησε σωστά όλα τα δεδομένα και είδε με καθαρή ματιά ποιο είναι το συμφέρον του. Πως βρέθηκε από το πουθενά σε λίγα μόλις χρόνια να είναι παγκοσμίως γνωστός και να αποτελεί ήδη πόλο έλξης για μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Αυτή την εξέλιξη την κέρδισε μέσα από την ΑΕΚ κι αυτό το εκτίμησε και το σεβάστηκε.

Η μπέσα του Δημήτρη Μελισσανίδη άλλωστε είναι γνωστή σε όλους τους κύκλους και όταν λέει εκείνος ότι δεν πρόκειται να κόψει τον δρόμο στον ποδοσφαιριστή όταν θα φτάσει μια πραγματικά μεγάλη πρόταση, το εννοεί και θα το κάνει. Μέχρι τότε έχει να πέσει μπόλικος ιδρώτας στους γνωστούς σκοτεινούς "κύκλους" και πολλά φυλλοκάρδια θα συνεχίσουν να τρέμουν κάθε φορά που θα συναντάνε στο δρόμο τους τον χαμογελαστό (επιτέλους) γίγαντα και την ομαδάρα του, την ΑΕΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: