Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

"Η αστυνομία επιστρέφει στα γήπεδα"

Μια φράση να θυμάστε αγαπημένοι μου συνΑΕΚτζήδες. Να τυπωθεί στο μυαλό σας και να μη την βγάλετε ποτέ από εκεί. Να σας γίνει βίωμα. Την ξεστόμισε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα σηματοδοτήσει πολλά από εδώ και πέρα: "Η αστυνομία επιστρέφει στα γήπεδα!". Με το δίκιο σας οι νεότεροι δεν ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Σίγουρα όμως σημαίνει διαφορετικό πράγμα για τον καθένα. Εμείς οι παλιότεροι το έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Δυστυχώς η αστυνομία, όποτε βρισκόταν εκεί, το έκανε μόνο και μόνο για να πυροδοτήσει την κατάσταση και να προκύψουν γεγονότα που πάντα επέφεραν την τιμωρία της ΑΕΚ. Κάποιοι το αποδίδουν στην απειρία. Στην έλλειψη εκπαίδευσης. Στην ανικανότητα να διαχειριστούν έκρυθμες καταστάσεις. Η ΑΕΚ αυτά τα… προσόντα της αστυνομίας τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά.

Για φανταστείτε στην πανέμορφη Αγιά Σοφιά μας να έχουν εισχωρήσει δυο τρεις διμοιρίες ΜΑΤ και να βρεθούν ξαφνικά μπροστά στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που μόνο εμείς οι ΑΕΚτζήδες ξέρουμε να δημιουργούμε. Θα τρέξει το σκατό από την κάλτσα τους και δεν το έχουν σε τίποτα, είτε από εντολή κάποιου ανόητου αξιωματικού είτε από πρωτοβουλία κάπου θερμόαιμου αστυνομικού, να πλακώσουν να ρίχνουν δακρυγόνα και με την ιδιαιτερότητα του γηπέδου μας που είναι κλειστό κλουβί και δεν σκορπίζονται εύκολα οι όποιου είδους αναθυμιάσεις να γίνει της αποκάλυψης και να θρηνήσουμε θύματα.

Αντίθετα, στο Καραϊσκάκης η αστυνομία δεν είναι εύκολο να παίξει τέτοια παιχνίδια. Ο χοντρός, που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα μέσα στο σώμα, απαιτεί πάντα διακριτική παρουσία των δυνάμεων καταστολής και αν παρεκτραπεί κάποιος αστυνομικός την άλλη μέρα θα βρίσκεται στις Σέρρες να τρώει μπουγάτσες. Σε μας δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που όχι μόνο διακριτική δεν ήταν η παρουσία της αστυνομίας, αλλά υπήρξε και προκλητική και κάποιες από αυτές ήταν και ύποπτη. Λες και είχαν εντολή να προκαλέσουν για να ξεσπάσουν επεισόδια. Και μη νομίζετε ότι χρειάζονται πολλά για να ανάψει το φυτίλι. Ένας καθαρματένιος διαιτητής με πρόθεση να τινάξει το ματς στον αέρα, τίποτα βαλτοί εριστικοί αντίπαλοι και να το ολοκαύτωμα.

Λάβετε υπόψη σας και μερικές λεπτομέρειες ακόμα. Η μισή ηγεσία της αστυνομίας θα ξηλωθεί, σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης. Πολλοί ημέτεροι θα χάσουν τη στήριξή τους και πολλών αστυνομικών θα έρθουν τα πάνω-κάτω στη ζωή τους. Το ρεζιλίκι που υπέστησαν με την επίθεση των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε έναν νεκρό, έχει πλήξει κατάφωρα το κύρος της ελληνικής αστυνομίας. Όλα αυτά τα δεινά τους τα χρεώνουν σε εμάς τους ΑΕΚτζήδες γι' αυτό και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας κατηγορήσουν τάχα μου για θανάσιμο ραντεβού με τους δολοφόνους Κροάτες και τους αδελφοποιημένους μαζί τους Παναθηναϊκούς για τους οποίους ως διά μαγείας δεν μιλάει κανένας. Για όλα αυτά, λοιπόν, πιθανότατα θα υπάρξει και κάποιας μορφής εκδικητική διάθεση από τη μεριά των αστυνομικών. Με το παραμικρό η ΑΕΚ θα στήνεται στον τάκο και θα την πληρώνει με τιμωρίες της έδρας της και ίσως ο απώτερος σκοπός τους να είναι να φτάσουμε και σε βαρύτερες τιμωρίες, αφού σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα υπάρξουν και τέτοιες για να συνετιστούν όλοι και να παταχθεί η βία στα γήπεδα. Στις προβλεπόμενες ποινές θα υπάρχει μέχρι και αποβολή από την Ευρώπη! Για σκεφτείτε το σε τι καλοστημένες παγίδες ετοιμάζονται να μας ρίξουν.

Δεν σας κρύβω πως απόρησα με την ευκολία που συμφώνησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με όλο αυτό χωρίς να απαιτήσει να δημιουργηθεί πρώτα ένα πλαίσιο ασφαλείας που να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες ως προς τη δράση της αστυνομίας. Να μην είναι δηλαδή αυτή ανεξέλεγκτη αλλά να έχει ελεγκτικό χαρακτήρα και να περιορίζεται στην περιφρούρηση και όχι στην άνευ λόγου δράση και στις επιθέσεις στους φιλάθλους με το παραμικρό, τη στιγμή μάλιστα που πλέον στα γήπεδα δεν υπάρχουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο γήπεδο της ΑΕΚ πλέον, συρρέουν φίλοι της ομάδας μαζί με μικρά παιδιά, όπως και μεγαλύτεροι άνθρωποι με προβλήματα υγείας και θα πρέπει να το σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν αναλάβουν δράση χωρίς προφανή λόγο. Βέβαια, οι διοικήσεις των ομάδων και φυσικά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είναι γνωστό σε όλους ότι προσπαθούν εδώ και χρόνια να απεμπλακούν από την υποχρέωση οι ίδιες οι ομάδες να αναλάβουν τα έξοδα για τη φύλαξη των γηπέδων τους. Το κόστος είναι τεράστιο από τη μια και από την άλλη με τους σεκιουριτάδες δουλειά δεν μπορεί να γίνει αφού είναι περιορισμένες οι αρμοδιότητές τους. Οπότε τους ήρθε σαν θείο δώρο η εξαγγελία του πρωθυπουργού περί ανάληψης και πάλι της φύλαξης και της προστασίας των γηπέδων από την αστυνομία. Εύχομαι μόνο να μην κληθούμε και σε αυτή την περίπτωση να πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό για όλους τους άλλους.

Από την άλλη, θα πρέπει κι εμείς να φροντίσουμε να προστατεύσουμε την ομάδα μας. Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς αφελής ότι το παιχνίδι παίζεται επί ίσοις όροις και πως η ΑΕΚ θα τυγχάνει της ίδια αντιμετώπισης από τις αρχές με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ; Οπότε πρέπει να κοιτάξουμε να προστατευτούμε μόνοι μας. Αυτοί ευκαιρία θα ψάχνουν από αγωνιστική σε αγωνιστική για να μας εξοντώσουν. Θα τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία; Γι' αυτό ας τυπωθεί για τα καλά μέσα στο μυαλό μας αυτή η φράση και ας μη ξεχαστεί ποτέ από κανέναν. "Η αστυνομία επιστρέφει στα γήπεδα". Οι παλιοί ξέρουν τι σημαίνει. Οι νεότεροι μακάρι να μη μάθουν ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: