Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Η μύγα, η προσοχή, η ενίσχυση και το καθαρματάκι

Εδώ μέσα τους τελειώνουμε το Σάββατο χωρίς να ανοίξει μύτη

- Βλέποντας τον αγώνα μου γεννήθηκε μια τρελή επιθυμία. Να ήμουνα μύγα! Αν γινόταν αυτό το θαύμα θα είχα 8.000 μάτια μέσα από τα οποία ίσως να χόρταινα να βλέπω αυτή την τεράστια ΑΕΚάρα μέσα στο Ζάγκρεμπ να παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου στα φασισταριά που μου είχαν και σε περίοπτη θέση άδεια καθίσματα για τους δολοφόνους που έλειπαν από το πλάι τους! Μάγκες μου, έχω την αίσθηση ότι τέτοιο χαστούκι, τέτοια σφαλιάρα ξεγυρισμένη στα μούτρα όλων αυτών των καθαρμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ανεκδιήγητου χτεσινού διαιτητικού τρίο, του προέδρου της Κροατίας, αλλά και των εγκεφάλων της ΟΥΕΦΑ, δεν έχει ξαναπέσει! Ματίας Αλμέιδα, Κώστα Γαλανόπουλε, Στίβεν Τσούμπερ, Ντάμιαν Σιμάνσκι, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, Τζιμπρίλ Σισέ, Εχσάν Χατζισαφί, Ντομαγκόι Βίντα, Άρολντ Μουκουντί, Γενς Γιόνσον, Νίκλας Ελίασον, Ορμπελίν Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία, Σέρχιο Αραούχο, Νορντίν Άμραμπατ, Πέτρο Μάνταλε, Ροντόλφο Πιζάρο, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

- Το Σάββατο απαιτείται αυξημένη προσοχή από όλους. Η ομάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί και να προσπαθήσει να διασύρει την αντίπαλό της ούτε να δείξει υπεροψία γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να γυρίσει σε μπούμερανγκ και να αιφνιδιαστούμε. Όλοι συμφωνούμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Σεμνά και ταπεινά, όπως ξέρουμε και η πρόκριση θα είναι δική μας. Αλλά η μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται να επιδειχτεί από τους 33.000 που θα βρεθούν μέσα στο γήπεδο και όσους ακόμα βρεθούν απ' έξω. Οποιονδήποτε δείτε να παρεκτρέπεται δίπλα σας βρείτε έναν τρόπο να τον συνεφέρετε. Δεν πρέπει με τίποτα να τους δώσουμε την αφορμή που ζητάνε για να μας εξοντώσουν. Όποιος παρασυρθεί σε τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να θεωρηθεί προδότης και εχθρός της ΑΕΚ! Αρκετά έχουμε πληρώσει στο παρελθόν τέτοιες αλόγιστες ενέργειες. Ήρθε ο καιρός να ωριμάσουμε. Η ψυχή του Μιχάλη δεν πρόκειται να ηρεμήσει με το να ανοίξουμε βεντέτα με δολοφόνους και με ηλίθιους. Της αρκεί να δει από εκεί ψηλά την ΑΕΚ να πατάει αγωνιστικά την μία εκ των δύο ομάδων των δολοφόνων του και να προχωράει στην Ευρώπη. Για την άλλη έχουμε καιρό μέχρι να συναντηθούν οι δρόμοι μας και εκεί η κιτρινόμαυρη απάντηση στα αίσχη τους θα είναι εκκωφαντική!

- Λέγονται πολλά για την ενίσχυση που απαιτείται ώστε η ΑΕΚ να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην Ευρώπη και να είναι σε θέση φέτος να στοχεύσει πολύ ψηλά. Ακόμα και στην κατάκτηση του τρεμπλ! Ναι, αυτή η ΑΕΚ και μπορεί και αξίζει να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο! Οι αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ είναι ορατές σε όλους και κυρίως στον Αλμέιδα και όλοι είμαστε βέβαιοι ότι έχει μεριμνήσει να ζητήσει από τη διοίκηση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ενισχυθεί η ομάδα στις θέσεις που αυτό απαιτείται. Σίγουρα το στόπερ που όλοι περιμένουμε και ένα αριστερό εξτρέμ που πιθανόν να είναι ο Πάλμα, όπως λέγεται. Από εκεί και πέρα ο Αλμέιδα ξέρει καλύτερα αν πρέπει να έρθει ένα χαφ ακόμα, παρόλο που η ΑΕΚ εμφανίζει υπεροπλία στο κέντρο. Ίσως σαν μια λύση επιπλέον στο οπλοστάσιο του Πελάδο. Τέλος, στα πλάγια μπακ, τόσο δεξιά όσο και αριστερά, ίσως θα έπρεπε να υπάρξει κάποια ενίσχυση, μόνο στην περίπτωση όμως που θα βρεθεί κάτι αξιόλογο στην αγορά.

- Αυτό το καθαρματάκι, το γνωστό υποκείμενο που τρέφει απύθμενο κόμπλεξ κατά της ΑΕΚ, ο γνωστός ποντικός των δικαστηρίων που πλασάρεται ως ο καλύτερος δικηγόρος της χώρας, αυτός ο κουραδόμαγκας της μιάμιση πιθαμής, ο γνωστός μοντελοπνίχτης ο τακουνοφάγος, δεν χόρτασε άραγε σφαλιάρες από τον Δημήτρη Μελισσανίδη ώστε να γυρίσει στην τρύπα του και να μιλάει χαμηλόφωνα για να μην ενοχλεί το ακουστικό μας νεύρο; Αυτή η ποντικομαμή η ξυλοφορτωμένη από κόσμο και κοσμάκη ανά την Ελλάδα, από Γιάννινα μέχρι Πάτρα, από Κόρινθο μέχρι Λάρισα και από Θεσσαλονίκη μέχρι Γλυφάδα, δεν έχει πάρει το μάθημά του ώστε να αποφασίσει να το βουλώσει για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ΑΕΚ; Αυτός ο τιμητής των πάντων, ο πιο έξυπνος από όλους τους συναδέλφους του, ο θρασύδειλος που έφυγε κυνηγημένος από όποια ομάδα είχε το θράσος να εμπλακεί διοικητικά, τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει ότι αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα αχώνευτο και ανεπιθύμητο άνθρωπο από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων; Πώς νιώθει άραγε όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη; Πώς μπορεί και κοιμάται τα βράδια; Σίγουρα το σύμπλεγμα κατωτερότητας που νιώθει τον ωθεί να γίνεται ολοένα και πιο αντιπαθητικός και κατά πάσα πιθανότητα το απολαμβάνει. Γέρασε όμως. Πλησιάζουν τα στερνά του. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό από το να γερνάς μέσα στην απόρριψη και την απαξίωση. Να φτάνεις στο τέρμα της διαδρομή σου και αντί το αποτύπωμα που θα αφήσεις να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους, το δικό σου να συμβολίζει την αποστροφή και να μετατρέπεσαι σε παράδειγμα προς αποφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: