Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (διεκόπη)

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό με στόχο την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης.

Στον πάγκο της ΑΕΚ: Βούρας, Γροντής, Κολοβέτσιος, Ντούνης, Ρόβας, Κρισάντους, Ντακόλ.

Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ οι Σαρρής, Πεταυράκης, Κορδέρο και Ζόριτς.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ, Τσόρι, Ντοσεβί, Χάρα.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Φορτούνης, Κασάμι, Μπενίτες, Αφελάι, Σάλιακας, Βούρος.

Διαιτητής του αγώνα: Καλογερόπουλος (Αθηνών), επόπτες: Αλεξέας-Μερκενίδης.

Ο Περέιρα περπάτησε μέχρι το τέρμα της ΑΕΚ, προκάλεσε ξανά τον κόσμο, ωστόσο οι Ενωσίτες δεν απάντησαν.

Σχεδόν 70.000 κόσμος στο γήπεδο!

Θα μπορούσα να γράψω ότι τα έλεγα εγώ για την συμπεριφορά του Περέιρα που θα ερχόταν για να προκαλέσει και για τα λάθη που έγιναν και για τις κακές επιλογές και μπλα, μπλα, μπλα…

Τίποτα δεν έγινε λάθος. Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ, έχασε κάποιες ευκαιρίες και σύμφωνα με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, όταν δεν βάζεις εσύ το γκολ τη στιγμή που μπορείς, η μπάλα θα σε τιμωρήσει σε ανύποπτο χρόνο. Όπως και έγινε. Λογικό το άγχος και το τρακ που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα, ήταν αναμενόμενο ότι θα αποτελέσει εμπόδιο στην υπερπροσπάθεια που έγινε από όλους για να φτάσει η ομάδα στην πολυπόθητη πρόκριση. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έμειναν με μια πικρία, ακριβώς επειδή η ΑΕΚ μπορούσε να κάνει την υπέρβαση αλλά δεν της βγήκε. Και φυσικά δεν πρόκειται να κατηγορήσει κανείς τους παίκτες της για μια άτυχη στιγμή ή για κάποια μικρά λάθη πάνω στην ένταση του αγώνα. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να πετύχουν μεγάλες νίκες και προκρίσεις. Στο κάτω-κάτω με τον Ολυμπιακό έπαιξαν, που ανεξάρτητα από τις σκανδαλώδεις συμπεριφορές των διοικούντων του, δεν είναι και καμιά τυχαία ομάδα.

Προσωπικά παραβλέπω τη βλακώδη συμπεριφορά των 15 χιμπατζήδων που μπουκάρισαν στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσαν τη διακοπή ενός αγώνα που μέχρι εκείνο το λεπτό διεκδικούσε βραβείο ομαλής διεξαγωγής ντέρμπι μπροστά σε 70.000 κόσμο. Βέβαια οι αρμόδιοι δεν θα την παραβλέψουν αυτή τη συμπεριφορά και η ΑΕΚ θα πληρώσει και με τιμωρία της έδρας της και ίσως και με αφαίρεση βαθμών. Βαθμών που με τόσο κόπο μάζεψαν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο με τον ιδρώτα τους σε ολόκληρα ενενηντάλεπτα και κάποιοι βλάκες με ένα ντου σε λίγα δευτερόλεπτα έρχονται να τους κάνουν σκόνη. Δικαιολογίες δεν στέκουν εδώ. Κανένας λόγος δεν υπήρχε για να ορμήσουν μέσα στο γήπεδο. Και πρέπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να μεριμνήσει ώστε να κοπεί μαχαίρι αυτή η ηλίθια συνήθεια που κουβαλάνε κάποιοι εδώ και χρόνια. Κανείς δεν τους προκάλεσε. Κι αν έκανε κάποιες κινήσεις ο Περέιρα, περισσότερο για να πανηγυρίσει ήταν και πάνω στην ένταση φάνηκαν σαν χειρονομίες προς την εξέδρα. Το ίδιο και κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Φάγαμε γκολ στο 89'. Και λοιπόν; Το 89' δεν είναι μέσα στον χρόνο διεξαγωγής του παιχνιδιού; Ορίζεται από κάπου ότι αν φάει η ομάδα σου γκολ στο 89' ή στο 90' κάνεις το γήπεδο πουτάνα επειδή δεν σου άρεσε το αποτέλεσμα; Ή μήπως η εκάστοτε φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να σκοράρει μετά από το 80' ή το 85'; Ας πρόσεχε η δική μας ομάδα να μη το έτρωγε σε εκείνο το λεπτό. Δείγμα απειρίας ήταν αυτό το γκολ. Κανείς άλλος δεν μας φταίει. Όπως θα μπορούσαμε να το έχουμε φάει στη φάση του δοκαριού που η μπάλα πήγε στα χέρια του Ανέστη.

Κι αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να βρει κάπου ένα λάθος στη διαχείριση του συγκεκριμένου ματς, αυτό έγινε με την εντολή του Τραϊανού μετά το 70' να στρέψει την προσοχή της η ομάδα στο να κρατήσει το 0-0, τη στιγμή που μπορούσε να πιέσει για να σκοράρει εκείνη. Στο 95% των περιπτώσεων που ένας προπονητής επιλέξει να πάει για το Χ, μαθηματικά έχει χάσει. Αλλά και για τον Δέλλα, όπως και για τους παίκτες της ΑΕΚ, το σημερινό ματς ήταν ένα πολύ καλό μάθημα στον τομέα της απόκτησης εμπειριών. Θα τους φανεί χρήσιμο του χρόνου που θα δίνουν τέτοια παιχνίδια σε πιο τακτικά χρονικά διαστήματα. Καμία απογοήτευση δεν χρειάζεται από κανέναν. Είτε παίκτης είναι αυτός, είτε προπονητής είτε φίλαθλος. Η ΑΕΚ σήμερα έτσι κι αλλιώς έγραψε ιστορία. Το μέλλον της ανήκει και τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά της για να τα γευτεί. Ψηλά το κεφάλι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο με στενοχώριες και προβληματισμούς…