Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ηρακλής Ψαχνών-ΑΕΚ 1-3

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή Ψαχνών για την 23η αγωνιστική της Football League και τον κέρδισε με σκορ 1-3 έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Ζόριτς, Αραβίδης.

Στον πάγκο της ΑΕΚ: Βούρας, Γροντής, Ντούνης, Ρόβας, Σαρρής, Φαγέ και Κρισάντους.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Τζανετόπουλος και Ντακόλ.

Απόντες και οι γνωστοί τραυματίες Κορδέρο, Μπρέσεβιτς, Μάνταλος, καθώς και οι Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης και Σβάρνας.

Η ενδεκάδα του Ηρακλή Ψαχνών: Μανιάτης, Μπακομήτρος, Ραπτάκης, Σικαλιάς, Τσούπρος, Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Τσεβάς, Παληγιώργος, Ράντι, Νικολίτσης.

Στον πάγκο: Μελισσάς, Πολίτης, Μαναρίτσας, Κόσουτιτς, Παλαιολόγος, Ίβκοβιτς, Καρντόσο.

Διαιτητής του αγώνα: Σκουλάς (Θεσσαλίας), επόπτες: Πετρόπουλος-Σπυρόπουλος.

Στο 18' ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν σε σέντρα του Αραβίδη ο Μπαρμπόσα έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο μεταξύ, στο 15' σε σουτ του Μπαρμπόσα, στο 24'σε σου του Πλατέλλα, στο 25' σε σουτ του Αραβίδη και στο 28' πάλι σε σουτ του Πλατέλλα, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ είχε κατοχή μπάλας 78%!

Στο 30' ο Ζόριτς είδε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Στο 36' σου του Πλατέλλα από πλάγια έφυγε άουτ.

Στο 39' κεφαλιά του Ζόριτς σε σέντρα του Αραβίδη έφυγε λίγο άουτ.

Στο 42' ΓΚΟΛ! Σε σέντρα του Σοϊλέδη, ο Αραβίδης ζύγισε το σώμα του, έπιασε την τεχνική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά με τη μπάλα να γλείφει το εσωτερικό της δοκού του Μανιάτη και να καταλήγει στα δίχτυα του για να γραφτεί το Ηρακλής Ψαχνών-ΑΕΚ 0-1.

Στο 45'+1' σε σου του Σικαλιά, η μπάλα έφυγε άουτ. Ήταν η πρώτη και μοναδική φάση του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 45'+2' τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να προηγείται με 0-1.

Στο 51' ο Ανέστης, μετά από λάθος του Κολοβέτσιου, ανέτρεψε τον Ράντι και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι στον Ηρακλή Ψαχνών δείχνοντας και κίτρινη κάρτα στον Ανέστη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ράντι που το κέρδισε και ο Ανέστης απέκρουσε πέφτοντας σωστά στη γωνία του!

Στο 56' ΓΚΟΛ! Ο Σοϊλέδης έκανε τη σέντρα και ο Ζόριτς με προβολή έγραψε το 0-2 για την ΑΕΚ.

Στο 66' ΓΚΟΛ! Ο Αραβίδης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από αριστερά και ξεγέλασε τον Μανιάτη γράφοντας το Ηρακλής Ψαχνών-ΑΕΚ 0-3.

Στο 69' ο Κρισάντους αντικατέστησε τον Πλατέλλα.

Στο 69' ο Πολίτης αντικατέστησε τον Τσεβά για τα Ψαχνά.

Στο 71' ο Πατσατζόγλου με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε για τον Ηρακλή σε 1-3.

Στο 73' ο Γροντής πήρε τη θέση του Ζόριτς.

Στο 75' ο Ίβκοβιτς στη θέση του Παλιογιώργου για τα Ψαχνά.

Στο 79' σε σέντρα του Μπαρμπόσα πετάχτηκε ο Αραβίδης από κοντά αλλά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
 
Στο 81' ο Πολίτης με συνεχείς ντρίπλες εξέθεσε την άμυνα της ΑΕΚ, έκανε το σουτ και απέκρουσε με γροθιές ο Ανέστης.

Στο 84' ο Ράντι πήρε τη θέση του Καρντόσο για τα Ψαχνά.

Στο 84' ο Φαγέ πήρε τη θέση του Γιόχανσον.

Στο 90'+2' πριν προλάβει ο Κρισάντους, ο Ραπτάκης πέταξε τη μπάλα κόρνερ.

Στο 90'+3' ο Μπακάκης μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Νικολίτση να αποκρούει με το χέρι σαν τερματοφύλακας και για τον διαιτητή πέρα να βρέχει!

Στο 90'+5' σουτ του Κρισάντους έφυγε άουτ.

Στο 90'+6' έληξε το ματς. Ηρακλής-Ψαχνών-ΑΕΚ 1-3.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι Αραβίδης, Γιόχανσον, Ζόριτς, Ανέστης, Σοϊλέδης. Ο Πλατέλλας δραστήριος, ο Μπαρμπόσα φλύαρος, ο Μπακάκης κουρασμένος, ο Κολοβέτσιος με σοβαρό λάθος στη φάση του πέναλτι. Ο Λαμπρόπουλος σταθερός, ο Ανάκογλου αφανής αλλά με πολλά τρεξίματα και από τις αλλαγές οι Κρισάντους και Γροντής… αόρατοι, ενώ ο Φαγέ έπαιξε λίγο για να κριθεί. Ο Δέλλας και πάλι διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και η ομάδα πήρε άνετα τους 3 πόντους, ενώ και ο ίδιος είδε κάποια πράγματα που θα παίξουν τον ρόλο τους στις αποφάσεις που θα πάρει στο μέλλον.

Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ πέρασε και από την τελευταία επαρχιακή έδρα αυτού του εφιάλτη που ονομαζόταν Γ' και Β' κατηγορία και τώρα θα ξεκουραστεί, αφού ο αγώνας με τον Πανηλειακό δεν θα διεξαχθεί την Κυριακή λόγω αποχώρησης από το πρωτάθλημα της ομάδας της Ηλείας. Η ΑΕΚ κερδίζει το ματς άνευ αγώνος με 3-0. Στη συνέχεια της απομένει το παιχνίδι με την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο και κλείνει τις υποχρεώσεις της κανονικής περιόδου με τον Άλιμο στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν αρχίσουν τα πλέι οφ. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή προηγείται στη βαθμολογία με 14 βαθμούς διαφορά, όμως θα της αφαιρεθούν 3 λόγω των μπουκαδόρων στο παιχνίδι κυπέλλου με τον γαύρο. Βέβαια, την επόμενη αγωνιστική βγάζουν τα μάτια τους Απόλλωνας και Παναχαϊκή στη Ριζούπολη και θα μας έκαναν ένα καλό δώρο αν έφερναν μεταξύ τους μια ισοπαλία, αν και περισσότερο μας ενδιαφέρει να διευρύνουμε τη διαφορά μας με τον τρίτο της βαθμολογίας, οπότε καλύτερα να έχουμε κάποιον από τους δύο νικητή. Το ματς αυτό άλλωστε θα καθορίσει τον δεύτερο και τον τρίτο του ομίλου της ΑΕΚ. Στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ μπαίνει με 8 βαθμούς, όσους και ο Ηρακλής και ακολουθούν οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (Παναχαϊκή, Απόλλων, Ολυμπιακός Βόλου και Λαμία με 0 βαθμούς!