Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ-Ερμιονίδα 4-0

Η ΑΕΚ φιλοξενεί την Ερμιονίδα, τη μία από τις δύο ομάδες που κατάφεραν να της κόψουν βαθμό φέτος (η άλλη είναι ο Απόλλων Σμύρνης) για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Ο Τραϊανός Δέλλας άφησε εκτός αποστολής τους Σοϊλέδη, Μπακάκη, Τζανετόπουλο, Γιόχανσον αλλά και τον νεαρό Σβάρνα, φανερώνοντας την πρόθεσή του να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα επιστρέφουν σε αποστολή του Δικεφάλου ο Μιγκέλ Κορδέρο και ο Αλεσάντρε Ντακόλ.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Ρόβας, Ανάκογλου, Ντούνης, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Στον πάγκο της ΑΕΚ: Ανέστης, Πλατέλλας, Κρισάντους, Ζόριτς, Σαρρής, Κορδέρο, Ντακόλ.

Η ενδεκάδα της Ερμιόνιδας: Πονηρός, Κολόκας, Παπανικολάου, Δωματάς, Ομο, Τούτοριτς, Ταπέ, Σβόγιτς, Βλαχόπουλος, Μηλιώτης, Παβίσεβιτς.

Στον πάγκο της Ερμιονίδας: Λυμπερόπουλος, Κιοσές, Συμελίδης, Ιασωνίδης, Μουσταφίδης, Τσακόν, Κουτσοσπύρος.

Διαιτητής του αγώνα: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας), επόπτες: Μεσσήνης-Κολοσιώνης.

Η ΑΕΚ έχει 50 βαθμούς και είναι στην 1η θέση, ενώ η Ερμιονίδα είναι στην 4η θέση με 31 βαθμούς.

Μεγάλη στιγμή: Η ενδεκάδα της ΑΕΚ φοράει μπλουζάκι που γράφει "Forza Ivan, είμαστε μαζί σου", για τον Ιβάν Μπρέσεβιτς που έκανε επέμβαση. This is AEK!

6.000 φίλαθλοι της ΑΕΚ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ξεκινάει το ματς.

Στο 1' κεφαλιά του Ντούνη ελάχιστα άουτ.

Έκπληξη η παρουσία του Βούρα κάτω από τα γκολπόστ.

Στο 6, σέντρα του Μπαρμπόσα, προβολή του Μάνταλου, η μπάλα στα χέρια του Πονηρού.

Στο 10' ο Κολοβέτσιος σκάβει στον Ανάκογλου αλλά εκείνος δεν προλαβαίνει.

Στο 16' σουτ-κεραυνός του Ρόβα η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι.

Στο 22' σουτ του Παβίσεβιτς, η μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

Στο 25' εκπληκτική φάση με τον Ντούνη να σουτάρει δύο φορές συνεχόμενες και να αποκρούει ο Πονηρός με τη μπάλα να καταλήγει στον Ανάκογλου που σούταρε πάλι και απέκρουσε ξανά ο τερματοφύλακας της Ερμιονίδας!

Στο 26' κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα.

Κάθισε η ομάδα. Έχει ένα νεκρό δεκάλεπτο που δεν βρίσκει τρόπο να κατεβάσει τη μπάλα στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Στο 36' κίτρινη κάρτα στον Παπανικολάου για φάουλ.

Στο 37' ΓΚΟΛ η ΑΕΚ! Επικίνδυνο απευθείας φάουλ από τον Μάνταλο από τ' αριστερά, διώχνει εκπληκτικά πάνω στη γραμμή ο Πονηρός για να έρθει ο Ανάκογλου και με κοντινό σουτ να βάλει μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ.

Στο 43' ΓΚΟΛ η ΑΕΚ! Σέντρα από τον Μάνταλο, λάθος από τον Κολόκα στο διώξιμο και η μπάλα στρώνεται στον Ντούνη ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 2-0 για την ΑΕΚ.

Στο 44' κίτρινη κάρτα στον Ταπέ για επικίνδυνο τάκλιν.

Στο 45' η λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
 
Στο 46' αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.

Στο 47' σουτ του Μάνταλου στα χέρια του Πονηρού.

Στο 51' ο Μπαρμπόσα εκτελεί φάουλ, η μπάλα φεύγει άουτ.

Στο 56' η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ με τον Κρισάντους στη θέση του Ανάκογλου.

Στο 60' η πρώτη αλλαγή για την Ερμιονίδα με τον Συμελίδη στη θέση του Σβόγιτς.

Στο 61' φάουλ του Μάνταλου, κεφαλιά του Κρισάντους άουτ.

Στο 63' η δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Κορδέρο να επιστρέφει έπειτα από 2,5 μήνες απουσίας στη θέση του Μάνταλου.

Στο 64' ΓΚΟΛ η ΑΕΚ! Ο Μπαρμπόσα έδωσε πάσα στον Αραβίδη κι αυτός με δυνατό σουτ που κόντραρε στα σώματα έγραψε το 3-0 για την ΑΕΚ. Σιγά που δεν θα έβαζε γκολ ο Αραβίδαρος!

Στο 66' δυνατό σουτ του Μπαρμπόσα φεύγει άουτ.

Στο 67' η δεύτερη αλλαγή για την Ερμιονίδα με τον Τσακόν στη θέση του Βλαχόπουλου.

Στο 69' φάουλ του Όμο η μπάλα μακριά άουτ.

Στο 73' η τρίτη και τελευταία αλλαγή της ΑΕΚ με τον Ντακόλ στη θέση του Μπαρμπόσα.

Στο 76' η τρίτη και τελευταία αλλαγή και για την Ερμιονίδα με τον Κουτσοσπύρο στη θέση του Δωματά.

Στο 77' σουτ του Ιασωνίδη, η μπάλα άουτ.

Στο 80' σέντρα του Ντούνη, ο Κρισάντους πιάνει κούφια τη μπάλα και αυτή καταλήγει στα χέρια του Πονηρού.

Στο 84' ο Κουτσοσπύρος πλασάρει τον Βούρα αλλά ο κήπερ της ΑΕΚ μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Στο 85' κίτρινη κάρτα στον Ντούνη.

Στο 87' σουτ του Ντούνη, η μπάλα στα χέρια του Πονηρού.

Στο 90'+1' σουτ του Ταπέ, η μπάλα άουτ.

Στο 90'+2' ΓΚΟΛ η ΑΕΚ! Μπερδεύεται η άμυνα της Ερμιονίδας, το εκμεταλλεύεται ο Ντακόλ που κλέβει τη μπάλα και γράφει το ΑΕΚ-Ερμιονίδα 4-0!

Ο Βραζιλιάνος αφιέρωσε το γκολ στη γυναίκα του που είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Στο 90'+3΄Λήξη του ματς με την ΑΕΚ να κερδίζει την Ερμιονίδα με 4-0.

Η ΑΕΚ σήμερα έκανε ακριβώς εκείνα που έπρεπε για να καθαρίσει χωρίς άγχος το ματς και να φυλάξει δυνάμεις για τη μεγάλη μάχη της Τετάρτης απέναντι στα Ορκ του λιμανιού. Δεν έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε αλλά δεν άφησε και αδιάφορο τον κόσμο που έσπευσε να την παρακολουθήσει. Τέσσερα γκολ και κάμποσες φάσεις, χωρίς η ίδια να κινδυνέψει σε κανένα σημείο του αγώνα. Πολύ καλοί για την ΑΕΚ οι… συνήθεις ύποπτοι, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Ανάκογλου, καλοί οι Ντούνης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ρόβας, φιλότιμος ο Γεωργέας, ενώ ο Βούρας χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε μία φάση και το έκανε με επιτυχία. Κατά τα άλλα υπήρξε θεατής του αγώνα. Από τις αλλαγές, Κρισάντους, Κορδέρο και Ντακόλ κράτησαν απλά τις θέσεις τους, με τον Βραζιλιάνο, αν και έπαιξε λιγότερο από τους άλλους δύο, να καταφέρνει να πετύχει το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ. Ο Κορδέρο φαίνεται επηρεασμένος από τον τραυματισμό του αλλά έχει τα κότσια και θα συνέλθει γρήγορα, ενώ ο Κρισάντους προσωπικά εξακολουθεί να μη με πείθει. Ο Δέλλας έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του, έχει ένα υπέροχο ρόστερ, τόσο σε ποιότητα ποδοσφαιριστών, όσο και σε χαρακτήρες και για μία ακόμα φορά έφερε σε πέρας με επιτυχία την αποστολή του…

Την Τετάρτη τώρα, με ένα ΟΑΚΑ που δεν θα πέφτει καρφίτσα, με παίκτες ξεκούραστους και ετοιμοπόλεμους αλλά και ψυχολογικά προετοιμασμένους, τον πρώτο λόγο θα τον έχει η θεία δίκη που θα είναι στο πλάι μας με την δαμόκλειο σπάθη της στο χέρι. Το βασίλειο των τεράτων ήρθε η ώρα να καταρρεύσει πανηγυρικά…

Στο μεταξύ τα καραγκιοζιλίκια συνεχίζονται. Το παιχνίδι Πανθρακικού-Ολυμπιακού δεν θα διεξαχθεί λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στην Κομοτηνή, το ίδιο και οι διαιτητές και σε 24 ώρες να επαναληφθεί το παιχνίδι. Αμ δε! Η Σούπερ Κλίκα αποφάσισε αυθαίρετα ότι το παιχνίδι -κατά παράβαση όλων των κανονισμών αλλά και κάθε λογικής- δεν θα διεξαχθεί ούτε σήμερα ούτε αύριο και κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός επιστρέφει απόψε στην Αθήνα για να είναι ξεκούραστος στη ρεβάνς με την ΑΕΚ!!! Η θεία δίκη που έγραφα πιο πάνω έχει τα μάτια της ανοιχτά και θα επέμβει την πιο κατάλληλη στιγμή για να αποδώσει δικαιοσύνη. Κι αυτή η στιγμή είναι κοντά. Πολύ κοντά. Μόλις τέσσερις μέρες από σήμερα…