Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 27-29

Η στιγμή που πέφτει μία από τις φωτοβολίδες
στα κεφάλια των οπαδών της ΑΕΚ!
 
Σε ένα τελικό σκέτο καραγκιοζολίκι μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, με 2.500 αφιονισμένους κάφρους οπλισμένους σαν αστακούς, μπήκε η ΑΕΚ σαν πρόβατο που πάει στη σφαγή να παίξει, υποτίθεται, σαν ίσος απέναντι σε ίσον και να διεκδικήσει την κατάκτηση του κυπέλλου.

Στο 17ο λεπτό του αγώνα (!!!) άνοιξαν τις πόρτες και για 1.000 περίπου οπαδούς της ΑΕΚ που είχαν πληρώσει εισιτήριο (!!!) και είχαν μαζευτεί από τη Θεσσαλονίκη και από άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και από την Αθήνα. Τους στρίμωξαν σε ένα πέταλο και πριν καλά-καλά καθίσουν στις θέσεις τους άρχισαν να πέφτουν οι φωτοβολίδες πάνω στα κεφάλια τους. Φωτοβολίδες που εκτοξεύονταν από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Οι διαιτητές, σωστά, διέκοψαν το παιχνίδι και πήγαν στα αποδυτήρια. Το γήπεδο είχε μετατραπεί σε κόλαση αφού και οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν αρχίσει να απαντάνε με τον ίδιο τρόπο. Τα ΜΑΤ σχημάτισαν προστατευτική ασπίδα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων όταν εκείνοι του ΠΑΟΚ κινήθηκαν απειλητικά κατά των οπαδών της ΑΕΚ.

Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα, οι διαιτητές δέχτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο υπό την προϋπόθεση να εκκενωθούν οι εξέδρες από τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Πράγματι, εκκενώθηκε πρώτα η θύρα με τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι μάλιστα με τη συνοδεία της αστυνομία επιβιβάστηκαν στα πούλμαν και πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Πονηροί οι βλαχοδήμαρχοι του ΠΑΟΚ, απαίτησαν τότε να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας χωρίς να αποχωρήσουν και οι φίλαθλοι της δικής τους ομάδας από το γήπεδο. Μιλάμε για την κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο. Φυσικά και μπράβο τους, παίκτες, προπονητής και διοίκηση της ΑΕΚ, αρνήθηκαν κατηγορηματικά να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχιστεί ο αγώνας αν δεν εκκενώνονταν και οι κερκίδες με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Τελικά και με την παρότρυνση των διαιτητών εκκενώθηκε και το υπόλοιπο γήπεδο και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Να σημειώσουμε ότι την ώρα της διακοπής στο σκορ προηγείτο ο ΠΑΟΚ με 7-8, αφού τυπικά γηπεδούχος εμφανίζεται η ΑΕΚ. Το τελικό σκορ ήταν 27-29 υπέρ του ΠΑΟΚ ενώ το ημίχρονο είχε λήξει με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 11-14.

Στα αγωνιστικά τώρα, η ΑΕΚ κατέβηκε για να ολοκληρώσει μια τεράστια προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει οι ήρωες και μάγκες παίκτες της, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν όλη τη χρονιά και που άλλο σκοπό δεν είχε παρά την κατάκτηση του κυπέλλου, ενός ακόμα κυπέλλου για την ακρίβεια και μάλιστα μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους. Δεν τα κατάφερε αλλά πολύ μικρή σημασία έχει αυτό μπροστά σε όλα όσα αντιμετώπισε φέτος αυτή η ομάδα. Όλοι προφήτευαν ότι η ΑΕΚ στα μέσα της χρονιάς θα έχει διαλυθεί. Τους διέψευσε κατηγορηματικά με τις εμφανίσεις της και με την πορεία της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο μεν πρωτάθλημα η παρουσία της κρίνεται αξιοπρεπέστατη, δεδομένων των μυρίων αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών προβλημάτων, ενώ στο κύπελλο έφτασε στον τελικό πετώντας έξω τον μεγάλο της ανταγωνιστή Διομήδη Άργους και έχασε το κύπελλο στις λεπτομέρειες και κάτω από το κλίμα εκφοβισμού που επικράτησε στο γήπεδο. Στην ουσία ένας παίκτης έκανε τη ζημιά στην ΑΕΚ. Ένας πολύ μεγάλος παίκτης για να είμαστε ακριβείς, που πέρασε πέρυσι και από την ΑΕΚ. Ο Αλβανός. Τελικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ' αυτά τα παιδιά για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν και να είναι σίγουροι ότι ο κόσμος της ΑΕΚ εξακολουθεί να τους πιστεύει και να τους στηρίζει όπως πάντα.

Από τα επεισόδια που υπήρξαν και άρχισαν με την είσοδο στο γυμναστήριο των 1.000 περίπου οπαδών της ΑΕΚ στο 17ο λεπτό κι έφεραν διακοπή 2,5 ωρών υπάρχουν και τραυματισμοί από την πλευρά των οπαδών της Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο οπαδοί της ΑΕΚ έπαθαν κρίση επιληψίας και μεταφέρθηκαν εκτός γηπέδου με ασθενοφόρο, ενώ τρίτος είχε πόνους στο στήθος, Επίσης ένας έπεσε και χτύπησε στα πλευρά, ενώ σε κάποιον άλλον γύρισε η γλώσσα...