Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ-ΜΕΝΤ 1-3

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε απόψε για την ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. Όλοι μιλούσαν για την τελευταία της ευκαιρία, για ματς ζωής και θανάτου και τα ρέστα. Εμείς σας το έχουμε γράψει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ανδρικό βόλεϊ ήταν προαποφασισμένο να πέσει. Τέλος. Προτιμήθηκε η αξιοπρεπής λύση του αγωνιστικού υποβιβασμού από την ταπεινωτική αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα. Τα ίδια μας έλεγαν και την προηγούμενη αγωνιστική, στο κομβικό, τάχα μου, ματς με τη Λαμία. Κι εκείνο ζωής και θανάτου ήταν. Και προτιμήσαμε τον θάνατο. Όχι εμείς δηλαδή. Αυτοί που αποψίλωσαν την ομάδα και την στελέχωσαν με άπειρα παιδιά, τα οποία ομολογουμένως ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε μια προσπάθεια να σώσουν ό,τι περισώζεται. Και είναι αξιέπαινα για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Αλλά φευ. Όλοι ήξεραν προς τα πού κατευθύνεται αυτή η ομάδα. Δεν υπήρχαν περιθώρια για ψευδαισθήσεις και όσοι τις καλλιέργησαν απλά κορόιδεψαν τον κόσμο της ΑΕΚ. Και τώρα; Τώρα όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Και ένα και δύο και τρία χρόνια μπορεί να περιπλανηθεί η ΑΕΚ, σαν σύγχρονος Οδυσσέας, στα στενά της Α2 -μακάρι όχι πιο χαμηλά- μέχρι να ξαναβρεί την Ιθάκη της και να επιστρέψει. Πρωταρχικός στόχος η νοικοκυροσύνη στα οικονομικά και η σε βάθος εξυγίανση της ομάδας, ώστε όταν με το καλό επιστρέψει και πάλι, να μπορεί να διεκδικήσει όσα της στέρησαν με την κακοδιαχείρισή τους και με τις ατασθαλίες τους, άνθρωποι μικροί και ανίκανοι να αντέξουν το ειδικό βάρος που κουβαλάει αυτή η ομάδα και τα ιερά της σύμβολα, σε όποιο αγώνισμα και αν συμμετέχει.

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε ελπίδες. Η Ένωση γνώρισε την ήττα από τη ΜΕΝΤ με 1-3 σετ, στο κλειστό της Γλυφάδας και πλέον η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού για να μπει στα πλέι άουτ και να παλέψει για την παραμονή της πρέπει να πάρει δυο καθαρές νίκες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει διαφορά 7 βαθμών από την προτελευταία ομάδα . Σε διαφορετική περίπτωση η Ένωση θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι. Δυνατή σε μπλοκ και σερβίς κατάφερε να πάρει μια διαφορά με 8-6 στο ξεκίνημα. Η ΜΕΝΤ αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε ένα κρίσιμο σημείο σε 23-23, παρά τη διαφορά δυο πόντων που είχε πάρει η Ένωση με 23-21. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχόμενες, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 28-30 και πήρε με 0-1 το πρώτο σετ.
 
Στο δεύτερο σετ η ΜΕΝΤ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλά, αλλά η ΑΕΚ με τους Ανδρεάδη και Αλεξίου να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι, μπόρεσε να απαντήσει και να προηγηθεί με 10-7. Τα λάθη όμως και πάλι σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να ξεφύγει στο σκορ με 19-22, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 0-2 τα σετ.
 
Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ φάνηκε να επηρεάζεται από το 0-2 σετ που έμοιαζε φορτίο ασήκωτο, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με ένα σερί πήρε μια μικρή διαφορά με 15-14, την οποία όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει. Εν τούτοις, με μια τελευταία αντεπίθεση προηγήθηκε ακόμα και με 23-21, με αποτέλεσμα να μειώσει στα σετ σε 1-2 με 25-21.
 
Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ πάλεψε και προηγήθηκε με 22-20, αλλά οι παίκτες της ΜΕΝΤ κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και πήραν το ματς με 23-25, δίνοντας στην ΑΕΚ τη χαριστική βολή.
 
Τα σετ: 28-30, 21-25, 25-22, 23-25.