Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Λαμία-ΑΕΚ 3-0

Άντε να τελειώνει αυτό το μαρτύριο της ανδρικής ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ, αλλά και των φιλάθλων που εξακολουθούν να στηρίζουν τους παίκτες μέχρι τελικής πτώσης. Και είναι γνωστό σε όλους πια ότι αυτή η πτώση έχει φτάσει. Απλά, από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κάθε αγωνιστική θα είναι και μια σταγόνα στο μέτωπο όλων εκείνων που αρνούνται πεισματικά να τα παρατήσουν. Το ανδρικό βόλεϊ της ΑΕΚ έχει τελειώσει. Σκληρό αλλά αληθινό και όποιος θέλει ας εξακολουθήσει να ονειρεύεται. Βέβαια, είναι προτιμότερος ένας υποβιβασμός με αγωνιστικά κριτήρια από εκείνο το χαρακίρι στο οποίο είχαν αποφασίσει να υποβάλλουν την ομάδα μερικούς μήνες νωρίτερα, αποσύροντάς την από το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον ο αγωνιστικός υποβιβασμός έχει ξανασυμβεί, τον έχουμε αντιμετωπίσει και είχαμε βρει τη δύναμη να επιστρέψουμε όπως θα το κάνουμε κι αυτή τη φορά. Το ανδρικό βόλεϊ το κατάντησαν να είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας της ΑΕΚ. Και το γυναικείο βόλεϊ πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά βρήκε τα πατήματά του και το χάντμπολ πέρασε πολύ δύσκολα και εξακολουθεί ακόμα να περνάει, όμως κάποιοι άνθρωποι με τρομερά αποθέματα ψυχής έβαλαν μπροστά τα στήθη τους και δεν άφησαν αυτά τα τμήματα να καταρρεύσουν. Τόσο σε επίπεδο παραγόντων όσο και σε επίπεδο αθλητών και αθλητριών.

Anyway. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ γνώρισε σήμερα την ήττα με 3-0 σετ από τη Λαμία στο "Χαλκιοπούλειο", για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Volleyleague και ο κίνδυνος του απευθείας υποβιβασμού, όχι απλά μεγαλώνει, όχι μόνο είναι ορατός, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη η ομάδα έχει ήδη αποχαιρετίσει την κατηγορία. Η Ένωση, πλέον θα προσπαθήσει στα επόμενα ματς να ανατρέψει την κατάσταση για να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.

Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά η ΑΕΚ το σημερινό παιχνίδι, αν και ήξεραν οι παίκτες της ότι επρόκειτο για αγώνα ζωής και θανάτου. Ίσως να ήταν κι αυτός ένας λόγος που τους άγχωσε ακόμα περισσότερο. Το ένιωθαν ότι παίζουν με την πλάτη στον τοίχο κι αυτό βγήκε μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Λαμία να το εκμεταλλευτεί και να πάρει γρήγορα ένα προβάδισμα με 8-3 στο πρώτο σετ. Τα λάθη της Ένωσης συνεχίστηκαν και οι γηπεδούχοι χτύπησαν εκεί, με αποτέλεσμα να φτάσουν εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ 1-0 με 25-17.
 
Στο δεύτερο σετ οι "κιτρινόμαυροι" πήγαν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και πίεσαν σε σερβίς-μπλοκ τους αντιπάλους τους κρατώντας την ισοπαλία με 4-4. Δεν διήρκεσε πολύ όμως αυτό το διάλειμμα και η Λαμία πήρε και πάλι μια μικρή, αλλά σημαντική διαφορά πόντων με 16-13, φτάνοντας στο 2-0 στα σετ με 25-19.
 
Το 2-0 ήταν αρκετό για να κόψει τα ήδη τρεμάμενα πόδια των παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι και το ειδικό βάρος δεν διαθέτουν, αλλά και τα ψυχικά αποθέματα που απαιτούνταν δεν μπόρεσαν να τα βρουν, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και η όποια ψυχολογία τους και οι παίκτες του Αντώνη Παπαδόπουλου να μη καταφέρουν να αντιδράσουν. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ με 12-5 στο τρίτο σετ και η ΑΕΚ, που είχε πολλά λάθη και προβλήματα σε υποδοχή και μπλοκ, έμεινε πίσω γνωρίζοντας μοιραία την ήττα 3-0 σετ με 25-16.
 
Τα σετ: 25-17, 25-19, 25-16.